02. Jūnijs 2012, 16:09
Sveicināti, cienījamie!
Es šeit esmu jauns lietotājs sakarā ar mana pirmā MB iegādi.
šeit vēlētos atrast r129 virsbūves saimniekus, lai dalītos ar mašīnu ekspluatācijas pieredzi, un, iespēju arī satikties dzīvē un kopā pavadīt laiku.
īsumā gribu pastāstīt par savu MB. to es iegādājos 2010.gada beigās, februārī, taču reāli izmantot un baudīt to sāku tikai šo pavasari. MB tika atdzīts no Vācijas ar vācu numuriem ar savu gaitu, taču mēģinot to iereģistrēt mūsu CSDD to nobloķēja un radās dažas problēmas, kuras man nācās risināt 2 gadus (tika nozaudēts vācu brief, un tās faktiskais saimnieks Vācijā ir pēkšņi nomiris). Pa šo laiku mašīna stāvēja slēgtā pagalmā un pat roka necēlās pie tās remonta, jo nevarēju viņu sajust savā īpašumā. Tomēr ar laiku viss noskaidrojās un reģistrācijas problēma tika atrisināta. Tā kā mašina ir ilgi stāvējusi zem atklātām debesīm, pie tās bija jāpieliek roka. Vissarežģītākā problēma bija mīkstais jumts - pirmo reizi pamēģināju noņemt cieto jumtu un atvērt mīksto, kā manā acu priekšā tam salūza un izlidoja visi trīs plastikāta logi, kas mani mazliet šokēja. Tomēr mazāk kā par pus mēnesi man izdevās to savest kārtībā. Otrā problēma bija saistīta ar virsbūves krāsojumu - tā kā mašīna ir nostāvējusi 2 gadus un es to pat ne reizi neesmu mazgājis, mūsu nokrišņi pa šo laiku paspēja padarīt savus nedarbus. Cietusi laka. Taču man izdevās novērst visus ieēdušos traipus bez pārkrāsošanas. 3 dienas mašīna tika mazgāta un pūlēta. 3 . problēma - zem pārsega žurkas sev atrada dzīvokli un ēdamo. Nācās nomainīt vairākumu no vadiem. Nu tās būtu lielākās problēmas, kuras prasa naudas ieguldījumu. Taču kopumā, kad tās tika novērstas, viss pārejais izrādījās lieliskā stāvoklī. Aizbraucu uz pirmo T.A. un CSDD darbinieks, pārbaudot tās stāvokli, personīgi izteica savu izbrīnu par auto stāvokli atbilstoši tā gadam. Nobraukums 130 000 km, kas pēc vairāku servissmanu atziņas ir oriģinals.
Nomainīju eļļas motorā, kārbā, filtrus, jaunu akkumulatoru, augsttrāvas vadus, iztīrīju salonu, ieliku 17` Brabus Monoblock V diskus un sāku baudīt ilgi gaidīto klasisko auto.
Ar 3.0 motoru man pilnībā pietiek, nezkatoties uz to, ka vairākums uzskata to bezjēdzīgu. Neesmu nekāds driftotājs un ātruma psihs un pilsētā ar to nemaz nejūtos apvainots. 500-ajam, protams patīk tā nesalīdzināmā motora skaņa, taču man iekrita cits eksemplārs.
Dažas bildes:

pirmā mazgāšana pēc 2 gadu ilgas stāvēšanas. (mazgāja 3h)

pirmais izbraukums ar atvērtu jumtu

hard top on

Soft top

without top

Pēdējo reizi laboja
ez6080 - 02. Jūnijs 2012, 16:27, kopā labots 1 reizi.