18. Oktobris 2006, 22:30
Sanāca patestēt jauno BMW 335 kupeju. Šeit neliels ieskats pirmajos iespaidos. Bildi aizlienēju no bmwpower.lv usera AV veiktās fotosesijas, jo pašam fočiks līdzi nebija. Cerams neiebildīs. Tātad, lūk kāds tas izskatās:

Un lūk apraksts:
Jauno 3er kupeju (īstenībā veselas 2as, abas kuras pašlaik pa Rīgu jau vizinās) biju paspējis izsēdēt jau iepriekš, bet pastūrēt un pedāļus paspaidīt vēl ne. Laika gaitā paspēju jau pāris testus apskatīt, un baigi radās vēlme dzīvē pārbaudīt kāds tad tas BMW īstenībā ir. Testējamais vāģis ir 335i, tātad 3.5l ar, ja nemaldos, 2ām turbīnām, 306zs, automātiskā kārba, āda, un vēl pāris ekstras, kaut gan patālu no pilna aprīkojuma. Sēdēja tas uz 19" diskiem ar ļoti zema profila riepām. Domāju bildē tas labi redzams.
Pirmais iespaids iesēžoties iekš auto - satraukums, jo tomēr jaudas daudz, un mašīna pavisam svaiga un "nevainīga". Sēdekļi kā jau BMW - ļoti ērti. Iepazīstamies ar visiem slēdžiem (paldies dievam ir jau pieredze ar jaunajiem BMW, tā kā problēmu nekādu), ierūcinam dzinēju, kurš strādā pašlaik klusi un nemanāmi, pieregulējam spoguļus, ieslēdzam Drive un aiziet. Dzinējs ļoti patīkami ierūcas, skaņa ļoti līdzīga MB V8 rēkoņai. Gāzes pedālis ļoti jūtīgs, un uzreiz ir skaidrs, ka braukt lēnām būs problēma, un dzirdot, cik patīkami rūc dzinējs, lēnām braukt arī nemaz negribējās. Izgriežamies no BM Auto, un uzreiz jūtam, ka stūre strādā nedaudz dīvaini. Pie vainas aktīvais stūres mehānisms, kurš, atkarībā no pārvietošanās ātruma, regulē cik viegli griežās stūre. Sajūta tāda, ka spēlētu datorspēli, nevis brauktu ar īstu mašīnu. Neskatoties uz šo neierasto sistēmu, pierast pie tās nesagādā nekādas grūtības. Nedaudz vairāk tracina ātrumkārba - tai ļoti patīk raustīties un kratīt auto pasažierus. Pie zemiem apgriezieniem ir diezgan liela pauze, kad iespiež pedāli grīdā, pēc kuras seko liels grūdiens un pēkšņi parādās tonnām jaudas. Nedo dievs, ka kāds ar auto brauc pirmo reizi un ir izslēgta pretislīdēšanas sistēma, jo šādi triki var ātri vien beigties asarās. Mani apskaidroja, ka pie augstākiem apgriezieniem grūdiens ir mazāks, un auto reaģē krietni ātrāk uz gāzes pedāli, bet to man īsti neizdevās pārbaudīt.
Tikuši uz platāka un tukšāka ceļa, pirmo reizi uzdrošinos pa īstam pārbaudīt, ko tad īsti nozīmē 306zs zem motora pārsega. Iespiežam pedāli grīdā, pagaidam nedaudz, karaustamies, un uz priekšu!!!! uuuuuuuuuuuu.....man pēkšņi paliek ļoti silts ap sirdu, un smaids man līdz ausīm. Jā, iet šis BMW labi. Ļoti labi. Un tā skaņa. Mmmmmm. Kā var pie šādas jaudas šoferis nebūt agresīvs? Nu nav tas iespējams. Bet diemžēl tuvojas biezāka satiksme, un arī cilvēki policisut uniformās kautkur tālumā spīd, un tāmdēļ nākas nolaisties nedaudz zemāk un lidot jau atļautajās ātruma normās. Čunčinam uz 60, un saprotu, ka var arī ik pa laikam braukt mierīgi, relaksēti, bet tā kāja jūtas nu tiiiiiiik smaga. Neko darīt, pilsētā jāvaldās.
Lēnām čunčinot pa satiksi rodas iespēja nedaudz vairāk pievērsties arī salonam, panelim un citiem sīkumiem. Jāsaka, ka diemžēl joprojām neesmu BMW paneļu fans. Daudz pogu, daudz melnas plastmasas, koks vispār šajā auto nav, vienīgi kautkāda pelēka plastmasa/alumīnijs. Tas viss kopā nu nekādīgi "neož" pēc naudas, respektīvi, nerodas sajūta, ka sēdi dārgā auto, vai ka tiešām tas auto ir tās naudas vērts. Par sēdēšanu aizmugurē var aizmirst. Uz aizmugurējā krēsla sēž mana jaka, un liekas ka pat tai tur ir par šauru. Lai gan, kurai kupejai aizmugurē vietas ir daudz? Kautko šis BMW arī ir mantojiz no MB - drošības jostu padevējus, kur, jāatzīst, gan nav tik smuki kā MB, jo šeit tie ir tādi kā āķi, kas to jostu pastumj uz priekšu, nevis tev smuki to padod. Aimugurējie logi - nav nolaižami. MB saglabā savu trumpi.
Turpinam ceļojumu, un nokļūstam līdz nedaudz sliktākam asfaltam, vietām izbaudam pat nedaudz granti. Man par pārsteigumu - auto nemaz nav tik ciets, kā biju domājis. Varbūt pie vainas zemais pārvietošanās ātrums, varbūt kas cits, bet radās iespaids, ka pat mans MB ir cietāks. Labi, nav ko daudz domāt, ceļš atkal tukšs, spiežam grīdā. Jā, iet joprojām labi. Apvaicājos cik tad viņš pilsētā rij. 18-20l. Tātad 3-4 lolas. Bāc, vo tas ir daudz alkohola. Ā, jā, benzīns ar tas daudz, bet laikam jau nekas pārāk traks.
Eh, jauks pārbrauciens, un diemžēl jādodas atpakaļ uz BM Auto un jāsēžas atpakaļ savā taburetītē. Pēdējo reizi ieminam grībā, šoreiz tā kārtīgāk, vēlreiz papriecājamies par patīkamo rūkoņu, un drīz jau esam atpakaļ. Tiešām jauks pārbrauciens, un pamazām sāku saprast ko tas BMW īsti nozīmē. Vai esmu par auto sajūsmā? Ja godīgi, tad ne pilnībā. Jā, viņš iet lieliski, ko no 306zs arī gaidīju, jā, tam ir patīkama rūkoņa, bet tas panelis, tas panelis
Diemžēl testa laikā nesanāca patestēt, kā tad īsti auto jūtas uz bruģa, ātros pagriezienos, vai kravas auto iebraukātajās risās. Bet to atstāsim citai dienai, kad iespējams uztaisīsim arī paši savu fotosesiju
What`s next? Possibly jaunais ML. Peace out