Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 157 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: W124 vs. Audi C4
AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 17:48 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 25. Oktobris 2010, 16:16
Atbildes: 14
Mašīna: Audi A6 (C4) TDi
Citēt:
Es teikšu otrādi, ja Quattro, tad būs nelielas auzas ar piekares pārlasīšanu, daudz vairak mezglu, e.t.c.

Un, braucot uz normāla seguma, tikai lieki samazināsies dzinēja lietderības koeficients un līdz ar to ēdīs mazdrusciņ vairāk dīzeli.
Citēt:
nu no tiem plusiem piekrītu tikai pirmajam.

Nu kā tu vari nepiekrist? Tas ir fakts, ka tiešās iesmidzes dzinējam, kas ir paaudzi attīstītāks, būs labāka degvielas ekonomija. Manuprāt, tas AEL motors ēd pat mazāk kā 200D!

Cita lieta tas, ka w124 dīzeļi ir daudz robustāki un, spriežot pēc atsauksmēm, kalpos jūtami ilgāk.

Par to ņiprumu - tas ir tikai pieņēmums, balstoties uz tehniskajiem parametriem (maksimālais griezes spēks, maksimālā jauda, pārnesumu attiecības, auto svars). Pašam man nav gadījies braukt ar w124 ēras dīzeļmersi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 18:09 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Janvāris 2008, 08:33
Atbildes: 2815
Atrašanās vietas: Ropaži
Mašīna: Honda CBR 900RR StreetBlade
Tur ir jāskatās daudz dziļāk. Nevar ņemt un salīdzināt divus autiņus ar vienāda tilpuma dīzeļiem! Ir jāskatās pēc paaudzes, motora tipa un tā tālāk! Man piemēram bija mazda 626 ar 2,0D, kuram bija 16V un vēl visādi brīnumi. Čomam tāds A6 kā tev, bet ar 2,5TDI, jeb kaut kā tā. Nu nevarēja viņš no manis aizbēgt. Dinamikā pilnīgi vienādi, kaut apdzīt arī es viņu nevarēju! A mans motors bija paaudzi jaunāks no mazdas puses. Nezinu tik smalki, no kura, līdz kuram gadam ražoja viņa D un kurā tā paaudze, bet mans 124 2,5D bez turbīnas strādā daudz mierīgāk un klusāk. Nezinu, vai turbīnas variants būtu žiperīgāks, bet patīkamāks toč. Un tas nav tikai par vienu autiņu, pārbaudīts uz daudziem 2,5TDI. Pašam kādreiz ar bija 200 audis. Kā man tas autiņš patika 2,3 turbo, quattro un avants. I braukt, i sēdēt, i vadīt bija priekš, bet jo jaunākā audikā sēžos pie stūres, jo vairāk nesaprotu, par ko viņi prasa tādu naudu. Par tagad jau pirmspēdējo, A8 es izteicos citā topikā kādu gadu atpakaļ. Pilnīga lamata, kaut maksā līdzvērtīgi BMW un MB.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 19:20 
Lietotāja avatārs

Citēt:
Tur ir jāskatās daudz dziļāk. Nevar ņemt un salīdzināt divus autiņus ar vienāda tilpuma dīzeļiem! Ir jāskatās pēc paaudzes, motora tipa un tā tālāk!
Nu bet tas ir tieši tas, ko es tev aizrādīju! 90to gadu Audi/VW TDi dzinēji ir paaudzi jaunāki/attīstītāki par OM601, 602 un 603. Un līdz ar to arī efektīvāki un jaudīgāki.

Par to Mazdu es vispār nevaru komentēt... Atskaitot Isuzu, nezinu vispār nevienu Japāņu dīzeļdzinēju ražotāju. Esmu pārliecināts, ka AEL 2.5 TDi samaļ tādu 626 dīzeļmazdu miltos!

Pēdējo reizi laboja riils - 02. Novembris 2010, 19:21, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 19:47 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Citēt:
02 November 2010 19:20:42 riils rakstīja:
Citēt:
Tur ir jāskatās daudz dziļāk. Nevar ņemt un salīdzināt divus autiņus ar vienāda tilpuma dīzeļiem! Ir jāskatās pēc paaudzes, motora tipa un tā tālāk!
Nu bet tas ir tieši tas, ko es tev aizrādīju! 90to gadu Audi/VW TDi dzinēji ir paaudzi jaunāki/attīstītāki par OM601, 602 un 603. Un līdz ar to arī efektīvāki un jaudīgāki.

Par to Mazdu es vispār nevaru komentēt... Atskaitot Isuzu, nezinu vispār nevienu Japāņu dīzeļdzinēju ražotāju. Esmu pārliecināts, ka AEL 2.5 TDi samaļ tādu 626 dīzeļmazdu miltos!
Ko nozīmē "efektīvāki un jaudīgāki"? Pēc kādiem parametriem? Ar ko salīdzinot? Domāju, ka Tu šobrīd brauc auzās, gan ar iegādāto auto, gan salīdzinājumu. Par efektivitāti un jaudīgumu — Tieši W124 liktais 3,0D ir Ginesa rekordu grāmatā kā labākā jaudas / tilpuma attiecība atmosfēriskam dīzelim. Pārējie jau neatpaliek, jo tajā 3,0 nekāds kosmoss nav iebūvēts. Ja ņemtu W124 ar 2,0D, tad uzrāviena nebūtu nekāda, bet pa šoseju ripinātu ar 5-6l /100 km, ar konkrēto Audi par tādu patēriņu aizmirsti! Tāpēc joprojām nesaprotu, pēc kādiem kritērijiem runā minot "efektīvāki un jaudīgāki". Un vispār — kuru interesē kāds motors, ja pats auto varbūt ir lūznis? Ietilpības ziņā ar izvēli esi zaudējis pamatīgi, protams, dažās vietās būsi arī vinnējis.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 20:12 
Lietotāja avatārs

Mizx

Nupat tu pats iebrauci auzās.

Es zinu, ka w124 300D Turbo, tāpat kā w123 300D Turbo (OM617) bija pasaules ātrākais dīzeļa auto. Savā laikā. Tad vēl TDi vispār nebija uz skatuves.

Es teicu, ka jau agrīnie TDi un tajā skaitā mans AEL bija litrs uz litru daudz ekonomiskāki un jaudīgāki.

Citēt:
Pēc kādiem parametriem?
Nu pēc kādiem parametriem tad parasti mēra veiktspēju? Nu droši vien pēc jaudas un griezes spēka (maksimālajām vērtībām).

Veram vaļa wikipēdiju un skatamies:

w124 ~2500cc Turbo dīzelis - 225 Nm un 122 ps
C4 ~2500cc Turbo dīzelis - 290 Nm un 140 ps

Citēt:
Ja ņemtu W124 ar 2,0D, tad uzrāviena nebūtu nekāda, bet pa šoseju ripinātu ar 5-6l /100 km
Tam audi 5 litri uz šosejas (6 robs 90 km/h @ ~1800 rpm), spriežot pēc atsauksmēm ir standarts. Pašam man par to vēl būs jāpārliecinās, vai tas tik tiešām tā ir.

Bottom line: tas audi iet tikpat labi vai labāk kā 300D Turbo, bet patērē tikpat maz vai mazāk kā 200D.

Vorsprung durch Technik

Pēdējo reizi laboja riils - 02. Novembris 2010, 20:14, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 20:27 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

riils, lūdzu pārlasi manu tekstu un īpašu uzmanību pievērs manis minētajiem motoriem un citiem faktiem. Jo atbildēji ne uz manu jautājumu un ar nepareiziem faktiem arī (par Audi motoru).

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 20:32 
Lietotāja avatārs

Kas bija nepareizs par Audi motoru?

Tie 5 litri uz šosejas ir cipars par kuru nevaru galvot. Es turpmākajās dienās noskaidrošu vidējo patēriņu (šoseja un Rīga) kāds tam manam eksemplāram (~300k nobraukums) reāli ir un šeit iepostēšu.

P.S.
Moderatoram vajadzētu šo tēmu reneimot un iebāzt citā sadaļā.

Pēdējo reizi laboja riils - 02. Novembris 2010, 20:36, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 20:39 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
02 November 2010 20:32:21 riils rakstīja:
Kas bija nepareizs par Audi motoru?

Tie 5 litri uz šosejas ir cipars par kuru nevaru galvot. Es turpmākajās dienās noskaidrošu vidējo patēriņu (šoseja un Rīga) kāds tam manam eksemplāram (~300k nobraukums) reāli ir un šeit iepostēšu.
Neviens TDI / CDI un līdzīgie motori līdzvērtīgai virsbūvei nespēj nodrošināt tik mazu degvielas patēriņu tikai tāpēc, ka pats motors pēc būtības jau ir kompromiss starp jaudu un patēriņu. Konkrētais (pēc Googla) pa šoseju tērē 7 litrus pa šoseju. Ja mēģinām salīdzināt un ņemtu Mercedes CDI, tad ar 7 litru patēriņu pa šoseju dabūtu jau 3,2 litru CDI motoru. Tā kā nekas superīgs / ekonomisks tur ar to 2,5 nav. Parasts TDI un viss.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 20:40 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Domāju, ka moderators šo varēs vienkārši vēlāk dzēst — auto nopirkts, tagad mazs spams vakarā pie tējas par izvēli un miers. Nav jau te neviens neko īsti vērtīgu nākamajām paaudzēm ierakstījis.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 02. Novembris 2010, 21:49 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Maijs 2008, 09:15
Atbildes: 211
Atrašanās vietas: Rīga, Jugla
Mašīna: E-250D (s124)
Un vēl tā foršā zobsiksnas maiņa ar visiem materiāliem $$$ :D

P.S. Un tās 300K ir notīts pasākums ar vienu kapitalku pa starpai. ;)

Pēdējo reizi laboja farruhs - 02. Novembris 2010, 21:50, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 157 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012