Publicēt atbildi

DPF izņemšana

17. Novembris 2017, 13:11

Sveiki! Šoreiz ne par MB, bet varbūt kāds ar šo tematu ir saskāries, meklētājs pa lielam klusē šajā jomā(MB laikam ne tik aktuāla sāpe).
Māsas auto - toyota auris 2.0D D4D 2008. gads, problēmu risināšana manā ziņā :D
Nepatīk man mazā japāņa patēriņš, pilsētā zem 9l ir nereāli parakstīties, uz šosejas 5.7l, un tas ir pat ļoti cenšoties. Kompis rāda precīzi, esmu mērījis benzīntankos. Patēriņš diezgan atšķirās no papīros uzrādītā. Sāku meklēt kašķi, ar n-tajiem secinājumiem nonācu līdz remap.lv, veicām dpf testu, tika secināts, ka viņš pats netīrās, filtrā ir plaisa, tātad jāņem ārā. Viss jau būtu forši, esmu lasījis atsauksmes par remap.lv, zinu, ka čaļi uztaisīs kārtīgi un nebūs galvas sāpju, bet grib 350eur par tādu joku.
Tātad jautājums - vai tad Latvijā nav tik pat advancētu džeku kas to dara lētāk, vai vienkārši tas cipars tāds ir un nav ko galvu lauzīt un ir jāmaksā?

Re: DPF izņemšana

17. Novembris 2017, 14:12

Tā nav sfēra, uz ko ietaupīt. Nepareizi izdarīs, sabojāsi n-tās citas lietas un patēriņu vēl uzdzīsi lielāku. Izvēlies labāk dārgāku, bet ar 100% pārliecību, ka viņi izdaris visu pēc labākās sirdspziņas. Apmēram tāda ir tā cena, nu, varbūt riskējot kādus 50 EUR ietaupīsi. Īstermiņā.

17. Novembris 2017, 14:18

ne uz savas ādas (komentārus klausījos katru dienu) esmu saskāries vienam franču brīnumam.
galu galā patērēts laiks, nauda, līdz tika pie INC vai Jonix un izdarīja korekti.

21. Novembris 2017, 08:18

RTXs rakstīja:Sveiki! Šoreiz ne par MB, bet varbūt kāds ar šo tematu ir saskāries, meklētājs pa lielam klusē šajā jomā(MB laikam ne tik aktuāla sāpe).
Māsas auto - toyota auris 2.0D D4D 2008. gads, problēmu risināšana manā ziņā :D
Nepatīk man mazā japāņa patēriņš, pilsētā zem 9l ir nereāli parakstīties, uz šosejas 5.7l, un tas ir pat ļoti cenšoties. Kompis rāda precīzi, esmu mērījis benzīntankos. Patēriņš diezgan atšķirās no papīros uzrādītā. Sāku meklēt kašķi, ar n-tajiem secinājumiem nonācu līdz remap.lv, veicām dpf testu, tika secināts, ka viņš pats netīrās, filtrā ir plaisa, tātad jāņem ārā. Viss jau būtu forši, esmu lasījis atsauksmes par remap.lv, zinu, ka čaļi uztaisīs kārtīgi un nebūs galvas sāpju, bet grib 350eur par tādu joku.
Tātad jautājums - vai tad Latvijā nav tik pat advancētu džeku kas to dara lētāk, vai vienkārši tas cipars tāds ir un nav ko galvu lauzīt un ir jāmaksā?

Galvenās nianses var būt saistītas ar auto elektroniku. Ja aiz katalizatora (DPF filtra) nav devēju, kas nolasa tā darbību, tad problēmu parasti nav. Filtru izgriež ārā, tā vietā ieliek parastu rezonatoru un viss. Bet, ja ir devēji aiz filtra, tad ir jāapmāna arī elektronika, iespējams tas arī maksā tos 350euro, jo šos filtrus servisā gatavi arī par velti griezt ārā, tik atstāj to viņiem. Metāllūžņos katalizatori iet pa diezgan lielu naudu, jo to sastāvā ir platīns.

21. Novembris 2017, 10:12

350 EUR DPFa maiņa ? Kur tad tik lēti ? :O

21. Novembris 2017, 10:20

Es jau saprotu, ka nevis maiņa, bet vecā izņemšana un vietā nekā cita neielikšana! Starpcitu, man šķiet, ka ap 350EUR varēja maksāt jauns neoriģinālais filtrs, ne?

21. Novembris 2017, 16:01

Misters X rakstīja:350 EUR DPFa maiņa ? Kur tad tik lēti ? :O

Par vecā izgriešanu un izprogrammēšanu.
Skatījos, ka lētākais jauns maksā 407.00 Eur, bet cik tauta runā, nav jēgas to potenciālo galvas sāpi atjaunot.

21. Novembris 2017, 19:43

RTXs rakstīja:
Misters X rakstīja:350 EUR DPFa maiņa ? Kur tad tik lēti ? :O

Par vecā izgriešanu un izprogrammēšanu.
Skatījos, ka lētākais jauns maksā 407.00 Eur, bet cik tauta runā, nav jēgas to potenciālo galvas sāpi atjaunot.

Kā kurā gadījumā. MB tos biežāk tieši cenšas salikt atpakaļ, lai izvairītos no galvas sāpēm.

22. Novembris 2017, 09:13

Es pat nezinu kas labāk. Kaut kad jau CSDD solīja ķert tos griezējus. Tad atkal meklēsi kur ielikt atpakaļ :D
Bet, ja auto paredzēts pēc laika pārdot, tad jau labāk izgriezt vai pameklēt lietotu.

22. Novembris 2017, 09:34

Richy rakstīja:Es pat nezinu kas labāk. Kaut kad jau CSDD solīja ķert tos griezējus. Tad atkal meklēsi kur ielikt atpakaļ :D
Bet, ja auto paredzēts pēc laika pārdot, tad jau labāk izgriezt vai pameklēt lietotu.

Džeki sola aizmetināt tā, ka nevarēšot redzēt bundulim nekādas pazīmes un kompis uzrādīšot, ka filtrs esot, bet auto saprot ka viņa nav :D Nu VW dīzelgeitas variants jau :D
Publicēt atbildi