Publicēt atbildi

Re: Ceļu satiksmes noteikumi

05. Marts 2014, 18:04

benzman rakstīja:
SWAT`s rakstīja:Man ir pieredze ar norakstītu auto, bija man Fords kuru pārdēvu bez papīriem lauku puikām, man palika nr. un pase, nodevu nr. CSDD. Auto skaitās noņemt no uzskaites. 5 gadus viņš karājās datubāzē tad viņš automātiski dzēšas no reģistra. Pavisam vienkārši.

Tā gan darīt nevajag. Pēc auto šasijas numura var noskaidrot tā īpašnieku. Ja tie puikas savārīs ziepes un īpašnieks nebūs pieteicis auto zādzību, tad tas nesīs visu ar auto saistīto atbildību. Piemēram, īpašnieks nevar nodot auto vadīt personais, kurai nav klāt atbilstošas kategorijas auto vadīšanas tiesību u.t.t.

Nav VIN nav problēmu domā es tik dumš esmu.

P.S. auto nācas likvidēt jo bija tik sapuvis ka TA dabūju 2 par bojātu VIN, plāksnīti es likvidēju pats.

07. Maijs 2014, 20:00

Pēdējā laikā diezgan bieži nākas sastapties ar sekojošu situāciju:
Ieliņa šaura, vienā tās malā ik pa gabalam noparkotas automašīnas, līdz ar to ne visur pietiek vietas, lai vienlaicīgi samainītos 2 pretī braucoši auto.
Skatos, ka daudzi vai nu nezina CSN (tas auto, kura joslā ir šķērslis vai noparkotie auto, palaiž pretī braucošo), vai arī vienkārši sirgst ar bezkaunību.
Šo nerakstītu, ja šodien nesanāktu visai pazemojoša un bīstama situācija: Braucot no Purvciema 3-x Maximas uz Ilūkstes ielas pusi, kārtīgi braucu pa mazās ieliņas joslu, kurā auto nav noparkoti. Pretī (pa pašu vidu, jo attiecīgo joslu aizņem saparkoti auto) nesas sudrabains LandCruiser, kas nemaz nedomā ne piebremzēt, ne ceļu dot. Kad jutu, ka spoguļu vairs nebūs, strauji metu malā, apstājos un neapdomīgi uztaurēju (jo dabūju atmesties ar riteni pret betona apmalīti, un arī tad izvairījos no sadursmes par pāris mm).
Tālāk ir vienkārši grūti aprakstīt pie stūres esošās fidas un viņas muskuļotā pavadoņa "izpildīšanos". Beidzot, kad situācija bija nedaudz norimusi un es par mata tiesu biju izvairījies no fiziskākām nepatikšanām, saskāros ar nesatricināmu paštaisnību: - kā, es ielā iebraucu pirmais, tu redzēji, ka es braucu (tas nekas, ka ik pa laikam bija gana daudz vietas, kur auto nebija saparkoti - kur varēja iegriezt un ceļu dot)!
Negribas jau ik pa laikam rakstīt par negatīvo, bet mani ļoti skumdina, ka mūsu sabiedrībā ir gana daudz cilvēku, kuri vienkārši klaji uzspļauj likumiem, ar kuriem civilizēta sadzīve ir teju neiespējama, kuri saprot tikai fizisku spēku, iebiedēšanu, kaut kādas zeku metodes... taisnība tam, kuš bezkaunīgāks un agresīvāks, kam dārgāks svētais bleķis...
Stulbākais, ka uztraukumā un apstulbumā nepierakstīju auto nummuru. Tādās reizēs Tu vēlies, lai pretī tādam patrāpās vēl stulbāks un agresīvāks...

07. Maijs 2014, 20:18

Šo faktoru esu ievērojis bieži, jo pats dzīvojos pa purvciemu un pļavniekiem kur šī situācija ir viss nežēlīgākā, bet es atceros CSN un speciāli dažreiz pat nemēģinu izvairīties (braucu kā tanks), jo savādāk nepārmācīsi, pagaidām problēmu nav bijis, tikai dabuju ierēkt par tādiem kuri nemāk atpakaļgaitā braukt :crazy: :doh:

07. Maijs 2014, 20:28

Man ir sanācis par šo tēmu lekties ne vienu reizi vien, īpašs gadijums bija 5 gadus atpakaļ, kad es ar dienesta biedru un vēl 5 bruņotiem busiņā satikāmies ar vienu krievu pārīti džipā zolitūdes pagalmā. Mums ne tikai bija priekšroks pēc noteikumiem, mēs arī pirmie iebraucām auto rindā, mēs vienkārši nebraucām tik ātri kā tas džips, un satikāmies apmērām 10-15 mašīnas uz mūsus pusi, un kādas 3-5 mašīnas uz viņa pusi. Kā viņi lamājās, tādu mātes valodas paraugu nebiju dzirdējis, labi ka šoferis no mana auto nebija uz mutes kritis, bija jautri klausīties, pēc brīža kad viņi saprata kas mēs tādi un ar ko saskrējušies, viņi tomēr padeva tās pāris mašīnas atpakaļ. Duraku pietiek, Rīga liela.... :doh: :mhihi:

07. Maijs 2014, 20:28

:ninja:

07. Maijs 2014, 20:29

Jā, jautājums ir, kā situācija varētu mainīties. Iespējams, ka autoskolās šādus it kā sīkumus nepietiekami izskaidro, tur drillē citas (ne vienmēr tās svarīgākās lietas). Mazs piemērs - cikreiz nav gadījies, ka esi noparkojies uz trotuāra, un tev cieši garām, kā pielipis pie trotuāra kantītes nedroši aizbrauc auto ar bailīgu iesācēju pie stūres - autoskolās visa sākums un gals ir pareizā labējā josla, nevis citas svarīgas lietas (ja esi izkāpis un stāvi pie auto, tad jālūko, kā kļūsti pavisam plakans, lai tevi neaizķertu).
Par priekšroku šķēršļu gadījumā man tas arī izskatās kā daļējs robs autoskolas apmācībā, jo bija sajūta, ka tie cilvēki patiešām šādu noteikumu nezināja (distancējoties no agresīvajiem izlēcieniem).

24. Septembris 2015, 10:11

Ko domājam par šo? kam taisnība?

24. Septembris 2015, 10:15

"Interneta diagnostika" nedarbojas. Nevaram ticēt ne viena, ne otra alkometra rādījumam, jo dokumentāciju neredzam ne vienam, ne otram un nevaram pārbaudīt ekrāna šajā pusē. Pārējais ir kā gadās. Zinu gadījumu, kur bija kļūda pat asinsanalīzēs slimnīcā un uzrādīja, ka alkohola nav, kaut bija pāris promiles un cilvēks nespēja nostāvēt, parunāt. Atkārtotās asinsanalīzēs viss uzrādījās, bet normāli slimnīcā netaisa atkārtotas.

24. Septembris 2015, 18:01

Kāda tam visam jēga?
Labāk nebraukt uz pohām un šmigā. Zinu, ka pēc pamatīgas ballītes pēdējās glāzītes, jāpaiet vismaz 15h. Protams arī jāizguļās. Labāk samaksā taksometram, vai paaicina citu autovadītāju, nekā riskēt un kaut kur braukt. Nav to vērts.
Policija dara savu darbu un tērēt naudu alkometram, kašķēties ar policiju - es nezinu, pašam ar jābūt atbildības sajūtai.

25. Septembris 2015, 10:43

https://vimeo.com/140203391
Par TA sadārdzināšanos.
Publicēt atbildi