29. Augusts 2014, 11:41
Es tikko biju šokā par BAN un viņu KASKO. 2 gadus vecs VW, ko viņi centās aizsūtīt uz kaut kādu kaktu krāsotavu — mājas lapā tikai kaut kāda šķūņa bild un teksts, ka viņi krāso automašīnas. Izrādās arī noteikumos norādīts, ka automašīnas tiks labotas viņu norādītā servisā (izvēles iespēju klientam nav vispār!) Bija skandāls, gandrīz līdz apdrošinātāju uzraugiem nonāca, jo gandrīz 2 mēnešus viss ievilkās. Auto vecums un fakts, ka tam ir vēl rūpnīcas garantija BAN pilnīgi neinteresēja! Likumu par KASKO nav. Tā ka es nezinu, kas būtu, ja auto būtu mazliet vecāks un bez garantijas. Protestēt jau mēs visu ko varam, bet vai kaut ko izcīnīsim jau ir cits jautājums. Kad bija OCTA gadījums un W210 norāva visu apakšu, tad rēķins par svaigi uzstādītām oriģinālām detaļām neko nemainīja pat iesaistot uzraugus, tika meklēti un atrasti kompromisi, bet oriģinālās detaļas un servisu Latvijā vecākam auto laikam tomēr neizsist, pat ja pats esi tikai tā auto kopis.
29. Augusts 2014, 17:54
Šodien, pasākums iedarbināts. Protams, pakonsultējoties šur-tur. Tajā skaitā ātrumā izskatīts arī Domeniksa variants. Pabūts arī apdrošinātāja piedāvātajā servisā (ir bijusi iepriekšēja pieredze). Veselīgi padiskutēts, apspriestas problēmas, pausta nostāja, kā arī uzklausīts servisa viedoklis. Attiecība uz atlīdzību naudā, pieļauju, ka tā būtu neadekvāta un izvēloties tādu variantu beigās nesanāktu ne Domeniks, ne cits kantoris.
Varbūt izdarīju nepareizi piekāpjoties, bet tiešām nav laika pašam šīs problēmas risināt. Izmaksas, bojājumi noskaidroti, izpētīti. Pats arī galīgs nejēga nēesmu, tomēr paļaušos uz servisa un cilvēka godaprātu.
Vainīgajam: ERGO
02. Septembris 2014, 16:46
Man nupat BTA par apskādēto bamperi, spārnu, lukturi, disku un riepu izmaksaja 701 €, ar lietotam detalam un parkrasoshanu izgrieza 400 €

palika vel moldingi bamperim, kas janoshpaktele un janokraso, bet nu tur es ar baloninju izlidzeshos, krasu jau uzjaucu un iepildiju airesola (krasa + laka + spaktele = 20 €), taka reizem var ari piekrist atlidzibai naudā
.gif)
viss atkarigs no skaades. jebkura gadijuma tu vari izveleties pec auto atradishanas, ko tad isti njemt naudu vai remontu, es auto atradiju servisa un man apdroshinatajs piezvanija un painformeja ka ja es njemu naudu tad tie ir 701 € vai ari varu dzit uz kadu vinju servisu, es aizdzinu uz savu servisu un pajautaju cik man pie vinjiem izmaksas - rezultata njemu naudu un sanak vel ari moraalaa kompensacija
14. Janvāris 2015, 20:57
Pēdējās dienas uz Latvijas ceļiem stipri asiņainas. Palasot par notikušo secinu, ka pie mums autobraucēji netiek izglītoti ko darīt ceļu satiksmes negadījumā. Ja avarē Vācijā, tad pats pirmais ko glābēji / policija / vēl nez kas nosaka kā obligātu — velc vesti, kāp ārā no auto, ej nost no ceļa un stāvi aiz drošības barjeras, ja tāda ir. Vienalga kādi laikapstākļi, cik ilgi jāstāv — prom no ceļa būsi lielākā drošībā, kā palicis automašīnā ceļa malā. Ja ceļš ir slidens, slikta redzamība, tad ir pārāk liela iespējamība, ka stāvošajā mašīnā ietrieksies cita.
Tāpēc ieteikums jums visiem — ja notiek avārija, nekādā gadījumā pēc tās nepalieciet automašīnā! Kāpiet ārā, ejiet malā un tur gaidiet palīdzību! Kaut vai sniegputenis! Aptieciņā ir folija sega arī šādiem gadījumiem!
15. Janvāris 2015, 10:24
Mizx rakstīja:Pēdējās dienas uz Latvijas ceļiem stipri asiņainas. Palasot par notikušo secinu, ka pie mums autobraucēji netiek izglītoti ko darīt ceļu satiksmes negadījumā. Ja avarē Vācijā, tad pats pirmais ko glābēji / policija / vēl nez kas nosaka kā obligātu — velc vesti, kāp ārā no auto, ej nost no ceļa un stāvi aiz drošības barjeras, ja tāda ir. Vienalga kādi laikapstākļi, cik ilgi jāstāv — prom no ceļa būsi lielākā drošībā, kā palicis automašīnā ceļa malā. Ja ceļš ir slidens, slikta redzamība, tad ir pārāk liela iespējamība, ka stāvošajā mašīnā ietrieksies cita.
Tāpēc ieteikums jums visiem — ja notiek avārija, nekādā gadījumā pēc tās nepalieciet automašīnā! Kāpiet ārā, ejiet malā un tur gaidiet palīdzību! Kaut vai sniegputenis! Aptieciņā ir folija sega arī šādiem gadījumiem!
+1
Apstājoties jebkur uz ceļa un ieslēdzot avārijas gaismas, tas vēl nenozīmē to, ka var droši sēdēt auto vai vazāties pa ceļu un būt drošam par to, ka pārējie SAVLAICĪGI pamanīs izveidojošos situāciju un ATBILSTOŠI rīkosies APSTĀJOTIES. Stāvēt ceļa malā vai grāvī arī nav droši, jo mēģinot izvairīties no sadursmes ar citu auto parasti jau vadītāji griež uz nomali vai grāvi, ja citur nav iespējams.
15. Janvāris 2015, 10:35
Mizx salīdzina ar Vāciju, kas principā ir salīdzināt 2 Galaktikas....protams, ka šādos gadījumos nedrīkst sēdēt iekš auto un domāt, ka pārējie izvairīsies un piebremzēs, ne jau mūsu šoferi, kur daudziem tiesības iegūtas 3 nedēļu laikā.....
Vācijā, ja kaut kas notiek uz bāņa, ir jālien aiz nožogojumiem, aiz ceļa tam apmalēm vai kā tur viņās sauca...Latvijā savukārt var ielīst tikai mežā, un arī kamēr līdz turienei tiec, var 3x iekāpt cilvēku mēslos un apskatīties visu Latvijas sadzīves atkritumu kontigentu.....
Trakākais no bezatbildības vietējo izpildījumā, ko es esmu redzējis, bija pagājušā vasara, kur uz šosejas malas stāvēja auto ar 2 riteņiem vēl uz asfalta un pie auto uz podiņa !!!!!!!!! sēdēja apmēram 3g bērns un vecāki maliņā jautri pīpēja ....
15. Janvāris 2015, 10:54
Protams, ka Vācija un Latvija ir divas dažādas galaktikas, ņemot vērā braukšanas ātrumus uz bāņiem! Tomēr situācijas ir līdzīgas. To, ka ceļš ir bloķēts vai uz tā ir šķēršļi, vadītāji pamana novēloti. Bieži vien tālumā redzamās mirgojošās avārijas gaismas vadītāji neuztvert nopietni.
15. Janvāris 2015, 19:53
Izvēloties starp dzīvībai drošu atrašanās vietu un risku iekāpt sūdā, es tomēr labāk riskēšu ar to sūdu. Ja nešķiet, ka esi drošā attālumā, lien iekšā mežā dziļāk! Aizvējā arī patīkamāk.
Mani uz šīm pārdomām rosināja avārija ar ugunsdzēsējiem — uzkrita un nospieda divus Opelī sēdošus. Ja jau nenormāli slidens ceļš un jau tajā vietā vairākas avārijas, tad tur sēdēt automašīnā bija tas pats kas boulingā sēdēt starp ķegļiem un cerēt, ka netrāpīs. Trāpīja. Ugunsdzēsējiem tagad vajagot psihologu palīdzību. Daļa palīdzības būtu par saspiešanu, daļa pieklātos būt par to, ka viņi, saņemot izsaukumu, diez vai atgādināja, lai visi iet prom no slidenā ceļa.
15. Janvāris 2015, 19:56
Vai tad viņi sēdēja Opelī un gaidīja nevis brauca? Kas tad viņiem bija noticis?
15. Janvāris 2015, 20:01
Mr Brencis rakstīja:Vai tad viņi sēdēja Opelī un gaidīja nevis brauca? Kas tad viņiem bija noticis?
Pēc apraksta sapratu, ka pāris auto tajā vietā bija grāvjos, Opelis bija ceļa malā, bet avarējis. Ugunsdzēsēji bija izsaukti vilkt ārā no grāvjiem utt. Opelī ceļa malā cilvēki vienkārši sēdēja iekšā un ugunsdzēsēju auto ar sānu tam uzgāzās virsū. Pēc tam paši grieza cilvēkus laukā no vraka, ko saplacināja. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās tur cietušo nebija, tik cik mašīnas pa grāvjiem.