Publicēt atbildi

Avārijas

28. Oktobris 2010, 07:05

1)pie apdrošinātāja ( vainīgās puses), ir jāaizbrauc vienalga. Viņiem vajag redzēt, vai šis pieteiktais negadījums vispār ir reāli iespējams. ( lai nebūtu tā, ka pieteikts nolauzts spogulis, a otrai mašīnai nobrāzsts buferis. Samērot augstumus, var secināt, ka fufelis). Tāpēc, nevajag pirms tur bijāt, skrambas pulēt, auto labot u.t.t.
2)ja gadijumā, vainīgā puse nav apdrošināta OCTA, tad var doties uz savu kantori, lai tie maksā ( vismaz teica, ka tā tagad varot), un pēc tam piedzen regresu no vainīgās personas. Ja ir pretenzijas pret apdrošināšanas kantoriem, tad ar sūdzībām uz Lomonosova ielu Nr....., tur ir apdrošināšanas birojs (bija).

Par tām klasēm, kādu gadu atpakaļ bija raidījums, kur skaidroja, ka klases dod uz atsevišķām auto klasēm. Piemēram, - uz MB Tev sakarā ar ilgo turēšanu ir 8 klase, bet uz mopēdu, ko nopirki aizvakar, būs 16 klase. Tie runātāji atzina, ka tas ir diezgan muļķīgi, bet tāda ir likumdošana. Vismaz bija, jo solija kaut ko, visā tajā, labot.
Pie tam, šī klase bija tikai uz vienu, no Tev piederošiem, daudzajiem transporta līdzekļiem.

Esmu pagājis malā no šīm problēmām ( strādāju tur, kur man vairs nav jārisina šāda veida lietas), tāpēc, var būt ir izmaiņas. Man jau liekas, ka te ir cilvēciņi, kas nodarbojas ar šiem jautājumiem, un varētu sniegt izsmeļošākas, pilnīgākas atbildes. :)

Ja gadījumā vienojaties, samaksājat viens otram Ls 5, un braucat prom, būtu vēlams paņemt papīriņu, ka otrai pusei nav pretenziju. Citādi, var izrādīties, ka otrs, tiko būsiet aiz stūra, izsauks policiju, un uzrakstīs, - ka esat lielā ātrumā pametis notikuma vietu ;)
Cilvēki ir dažādi. :)
Pēdējo reizi laboja Nompelis - 28. Oktobris 2010, 07:09, kopā labots 1 reizi.

Avārijas

28. Oktobris 2010, 07:42

Ūdrs, BM klase ir Tev + Tu neesi pierakstīts Rīgā, tāpēc mēs visi Tevi apskaužam! :)

Avārijas

28. Oktobris 2010, 08:08

27 October 2010 23:38:16 Daniels rakstīja:
VOT IMENNO,KAUT KAS ARĪ MAN NAV SKAIDRS :wtf:

Par BonusMalus

``Lai varētu aprēķināt paaugstinātu bonus-malus klasi, transportlīdzeklim jābūt apdrošinātam vismaz 275 dienas gadā. Pretējā gadījumā transportlīdzeklim saglabājas 6 jeb sākuma klase. Bonus-malus klase tiek automātiski pārrēķināta reizi gadā – 15. septembrī.``

Avārijas

28. Oktobris 2010, 08:48

Hmm, katru gadu ? Man jau 3 gadus ir viena un tā pati klase, avāriju manas vainas pēc nav :wtf:

uz QP man bija OCTA Ls 30 gadā, ar Rīgas pierakstu
Pēdējo reizi laboja ZV - 28. Oktobris 2010, 08:48, kopā labots 1 reizi.

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:05

27 October 2010 23:10:56 AS rakstīja:
Runājot par šo tēmu, gribēju savam W140 uztaisīt kasko, tā sacīt jāsaka, lai pēc kāda gada visas skrambas utt var novērst! :)
Taču kad uzzināju summu ko man nosauca, vnk apkritu un tgd domāju, taisīt vai netaisīt to kasku :O
Man ieslēdz 680Ls gadā, nezinu, kā citiem tas liekas, bet manuprāt dikti,dikti daudz, gaidu vēl atbildi no citām kompānijām,šis piedāvājums bija no Baltas. :)

Nez, vai tev nebūs lētāk pašam visas skrambas pēc gada novērst pa savu naudu.
Manam W210 ir KASKO jau 4. gadu. Cena šogad ir diezgan zema, bet pašrisks ir 80ls. To minu tāpēc, ka tas ir par vienu gadījumu. Apdrošinātāji skatās uz auto un mēģina izsecināt, cik apdrošināšanas gadījumu ir bijis. Piemēram, ja ir skrambas uz visām detaļām vai vismaz uz visām 4 durvīm, tad tev būs 4 atsevišķi gadījumi, izņemot, ja būs skaidri redzams, ka esi iebraucis starp diviem tramvajiem un vienā reizē sabojājis abus sānus. Citādi tev būs pašrisks par katrām durvīm savs. Mazākais pašrisks nereti tiek noteikts par pirmo gadījumu. Tas nozīmē, ka par vienām durvīm tev būs minimālais cipars pašam jāmaksā, bet par katrām nākamajām - jau pēc polises noteikumiem, bet obligāti arvien lielāks.
Zinot, ka pa 80 latiem vienas durvis var pārkrāsot pat normālā vietā, KASKO šādām aktivitātēm zūd jēga.
Vispār KASKO ir ļoti maza jēga, īpaši ja runa ir par W140 vai W210 vai kur nu vēl W124.
Tos auto vairs praktiski nezog un, ja neesi pilnīgs losis, tad arī sasist lupatās pret kādu stabu visdrīzāk nesanāks. Visos citos gadījumos strādās OCTA.
Kā redzams, pašriska dēļ arī spoguļu stiklu zādzības nav vērts pieteikt. Jo būs lielāka vai mazāka ķēpa ar papīriem, bet iegūt varētu 20-30ls. Pārējais tāpat jāmaksā pašam.
Protams, ka ģeniāla ideja ir iegūt KASKO bez pašriska, bet, cik es zinu, tas ir diezgan nereāli, jo, ja vispār kāds piekritīs, tad cenu visdrīzāk tādu ierubīs, ka atkal būs lētāk pašam visu sataisīt par savu naudu. Bez pašriska normālos apstākļos KASKO piedāvā pilnīgi jauniem auto uz pirmo gadu. Minētie 680ls gadā arī varētu būt cena pilnīgi jauna japāņu auto KASKO bez pašriska.

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:06

28 October 2010 09:48:01 Misters X rakstīja:
Hmm, katru gadu ? Man jau 3 gadus ir viena un tā pati klase, avāriju manas vainas pēc nav :wtf:

uz QP man bija OCTA Ls 30 gadā, ar Rīgas pierakstu

Katru gadu klasi ceļ līdz maksimālajai. Man jau laikam būtu 13. klase, bet, tā kā man auto nav, tad arī esmu palicis pie 11...

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:07

Tādā kārtība kad bonus/malus pēc avārijas kritās par 30% beidzās ar pagājušā gada septembri. Ar pagājušā gada septembri pēc katras avārijas krītas tikai par vienu klasi un visām viena īpašnieka automašīnām tā ir viena. It kā loģiskāk, bet man tas galīgi nebija izdevīgi, jo vienu brīdi uz mana vārda bija divi auto no kuriem viens bija ar divām avārijām. Rezultātā ne manis lietotais auto man sagrāva bonus malus klasi :shura:

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:26

Bet es nesaprotu vienu - man pieder divas mašīnas. Viena sver 2.6 tonnas, otra 1.7 tonnas, bet octa cenas pie viena apdrošinātāja ir tādas, ka smagāko mašīnu apdrošināt maksā par 20 ls lētāk, nekā vieglāko. Kur loģika?

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:36

Apdrošināšana jau nav atkarīga no automobiļa masas, bet gan no statistiskās riska pakāpes, piemēram trešās sērijas BMW ir lielāka rikska pakāpe, kā S klases MB.

Avārijas

28. Oktobris 2010, 09:47

Tu gribi teikt,ka 89.gada w201 ir lielākā riska pakāpē par 95.gada C140?
Un es runāju par octu, nevis kasko. Octa taču ir tiešā veidā atkarīga no masas.
Publicēt atbildi