Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 101 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Re: Ceļu satiksmes noteikumi
AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 22:52 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Negribēju sākt jaunu tematu - bet varbūt būtu vērts izveidot tādu, kurā varētu apkopot juridiskos/likumu jautājumus.

Man 2 jautājumu bloki:
1) Lasu likumus - neesmu jurists - patiešām skaidri nevar saprast.
Piem., ja es auto negribu nodot šrotā, bet atstāt uz nenoteiktu laiku lauku šķūnī (varbūt arī lēnākais iztirgošanai detaļās vai kā detaļu donoru) - kā man pareizi rīkoties, lai vēlāk nesanāktu nepatikšanas un astronomiskas nodokļu summas?
- Ja es auto nenoņemu no uzskaites, turu gadiem ilgi nelietotu - vai nodokļi tiek aprēķināti par visiem šiem gadiem?
- Ja es auto uz nenoteikti ilgu laiku noņemu no uzskaites, bet tad kaut kad pēc gadiem tomēr nolemju norakstīt - vai nesanāks pārāk liels nodokļu parāds?
Pēc likuma noņemšana no uzskaites ir domāta tikai auto pārdošanai (nu, tā arī var ievilkties gadiem ilgi). Cik visapkārt no paziņām dzirdu, cilvēki parasti brauc, līdz beidzas TA, tad vienkārši loliek auto un neliekas ne par ko vairs ne zinis.

2) Kādi ir noteikumi ar tonētajiem logiem - tas attiecas tikai uz priekšējiem, vai arī uz aizmugurējo logu?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 23:28 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Ir pavisam vienkārši:

1) Lai nelietotam auto nebūtu jāmaksā nodoklis ir divi varianti, esmu abus izmantojis ilgtermiņam:
a) Pārtraukt reģistrāciju uz laiku. Tas nozīmē numura zīmju nodošanu glabāšanā, gadu tās stāv, pēc tam tiek iznīcinātas, atjaunojot reģistrāciju ir jāizgatavo jaunas numura zīmes. Tehniskā pase nemainās, numura zīmes datubāzē paliek "piesietas" automašīnai. Ja nododamās numura zīmes ir ar LV karodziņu, tad tās CSDD neglabā, tās noteikti liks izgatavot jaunas jau ar ES karogu.

b) Noņemt no uzskaites pārdošanai. Tas nozīmē, ka tiek atgriezta vaļā tehniskā pase, iespiests zīmogs, ka vēl mēnesi var braukt, numura zīmes nav jānodod. Atjaunojot uzskaitē ir jāizgatavo jauna tehniskā pase. Numura zīmes paliek vecās, tā var saglabāt LV karodziņus.

Tā ka vari izvēlēties, kurš variants labāk patīk, nodoklis nekrāsies. Atstājot šķunītī tāpat nāksies kādreiz maksāt par visiem gadiem, piedevām, VID kaut ko runāja par iespējamību kādreiz no šiem piedzīt ilgstoši nesamaksāto nodokli piespiedu kārtā, nevis gaidot līdz īpašnieks kaut kad ar to auto varbūt aizbrauks līdz CSDD.

2) Noteikumi par tonējumu attiecas tikai uz vējstiklu un priekšējiem sānu logiem. Pārējos var kaut ar tapetēm aizlīmēt, t.sk. tapetes pakaļējā logā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 23:33 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 06. Decembris 2011, 22:17
Atbildes: 1295
Atrašanās vietas: Vecāķi
Mašīna: Toyota Supra
Ja tu noņem auto no uzskaites, tad nekādi nodokļi nav jāmaksā, ja protams nav parāds.
Ja tu pēc tam gribi izņemt numuru, tad pēc gada jāpagarina, ja nepagarini tad būs jāmaksā par jaunu komplektu. Ja ar auto netiek veiktas nekādas darbības piecus gadus, tad auto automātiski noņem no reģistra, bet nodokļu parāds paliek, bet var norakstīt rakstot iesniegumu. Bet ja tu gribi vnk auto izjaukt pa reizinātājiem, nododot virsbūvi tolmetā tev visu norakstīs, un nebūs nodokļi jāmaksā. Aizmuguri var tonēt cik gribi.
Un par ko tad vids var iekasēt? Par to ka auto stāv un bojā ceļus? Galīgi viņi tur saspiedušies

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 23:45 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

vw26 rakstīja:
Ja ar auto netiek veiktas nekādas darbības piecus gadus, tad auto automātiski noņem no reģistra.

Esi pārliecināts? Noteikumi gan mēdz mainīties, bet es nopirku vienu tādu, ar ko tieši 5,5 gadus nekas nebija darīts — apskate nebija ieta, par apdrošināšanu vispār nekādas informācijas, bet īpašnieks ar to visu laiku bija piedalījies satiksmē. (Īpatnējs dzīvesstils.) Viņam bija jāsamaksā parādi, bet reģistrācija bija aktīva — nekas "automātiski" nebija mainījies. Pirkšanas brīdī gan bija kaut kāda tā akcija, kurā ļāva nemaksāt par visiem gadiem, bet laikam 2 pēdējiem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 04. Marts 2014, 23:54 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Lūk, par to es arī baidos, ka nesanāk pēc gadiem lielāka summa maksājama.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 05. Marts 2014, 00:00 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Versipellis rakstīja:
Lūk, par to es arī baidos, ka nesanāk pēc gadiem lielāka summa maksājama.

Ja noņemsi tagad no uzskaites, tad samaksāsi tikai par tagad līdz aktuālajam mēnesim "notērēto". Pēc tam liekot atpakaļ uzskaitē maksāsi tikai par atlikušo gadu. No uzskaites noņemtam auto nevienu nodokli nerēķina.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 05. Marts 2014, 00:08 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 27. Jūnijs 2007, 23:45
Atbildes: 5723
Atrašanās vietas: Rīga, Vangaži
Mašīna: sīkmotors

Tā štelle, ka jāmaksā pēdējie 2 gadi, nav akcija, tā tas vienkārši ir.

un imūns tas pēc velna.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 05. Marts 2014, 00:35 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Augusts 2010, 22:24
Atbildes: 55
C180 rakstīja:

Tā nav. Nodokļi sāk krāties no 2010. g. kura tur datuma kad stājās spēkā tas likums. jaauto piemēram nav veicis nekādas darbības csdd no 2008.g. tad līdz 2010.g. nekas nekrājas un pēc krājas līdz iestājas tie pieci gadi no pēdējās darbības tajā 2008.g. sanāks maksāt par 2010., 2011., 2012. gadu kad sāks ko darīt .

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 05. Marts 2014, 01:01 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Tad jau situācija no likumu viedokļa pavisam idiotiska.
Piem, W140 esmu pēdējo skati gājis 2013. gada oktobrī. Konservu kārba metas caura, ir 1000 un 1 defekts, kuru salabošana izmaksās dārgāk, nekā cita W140 iegāde.
Esmu jau zvanījis uz CSDD, nu nesapratu. Laikam patiešām vecs un stulbs palieku.
Ko man darīt, ja es auto negribu norakstīt, nododot šrotā par pārdesmit eiro? Kā es auto varētu norakstīt, bet paturēt sev izjaukšanai (kā donoru) ?
No CSDD sapratu, ka tas principā nav iespējams. Norakstot var tikai lūžnos, vai arī uz šrotu, bet pats paturēt nevari.
Neloģiski kaut kā. Kāpēc man nodot relatīvi labu un uzturētu MB šrotā par sviestmaizi, lai pēc tam tam pašam šrotam maksātu bargu naudu par katru detaļu?
Izrādās, ka no juridiskā viedokļa mans auto īstenībā nav gluži mans.
Ja es CSDD jautāju - ko tad, ja netaisos braukt, bet gribu auto atstāt kolekcijai, vai kā instalāciju, vai dārza dekorāciju, vai uzskates līdzekli - atbilde ir: tas principā nav iespējams.
Noņemt no uzskaites - tas ir tikai uz laiku, un par visu laiku (vismaz tā es sapratu) vienalga tiek rēķināts nodoklis, ko iekasē pie jebkādas nākamās darbības veikšanas, arī norakstīšanas.
Labi, var jau noņemt no uzskaites un vairs neko nedarīt, bet tad tas auto karājas uz mana vārda un gan jau valsts izdomās to pašu, ko valstis daudzviet pasaulē - ka vienkārši uzliks un piedzīs šo nodokli, ja arī īpašnieks nekādas darbības CSDD vairs neveiks.
Nodot nummurus glabāšanai - nu tas jau arī tāds īslaicīgs variants, kurš nekādi nav izdevīgs manā situācijā. Nesaprotu, kā tas vispār kādam var interesēt.
Vai patiešām vienīgais iespējamais ceļš ir tas nelegālais (kā to nejauši "garāmgājēji" man pačukstējuši) - par nelielu naudiņu sarunāt šrotā viltus sertifikātu, it kā esmu auto pie viņiem nodevis... Tomēr tā negribētos rīkoties, jo arī tas ir viens no Latvijas nelaimju iemesliem...

Tas pats arī par vienu savu bijušo MB, kuru (noņemtu no uzskaites) autoplacī kaut kādā 2009. gadā atdevu kā daļu no pērkamā auto vērtības. Placis to manu bijušo vāģi notirgoja uz Gruziju, un tālāk viss "ar galiem".
Placis sen jau likvidējies, bet auto laikam mūžīgi karāsies uz mana vārda CSDD reģistros, arī šo lietu civilizēti un pēc likuma atrisināt ir neiespējami... Interesanti, ko tik mūsu valstī nevar dabūt gatavu, bet tik mazās lietās viss atduras kā pret sienu, vispār nav nekādu opciju.
Tāpat arī brīnos par mūsu varonīgo VID, kurš pieprasa datus par sen pirktiem un pārdotiem auto un uzkasās par to, ka nevar pierādīt, kam, kā un par cik. Interesanti, ka pat rēķinus-uzziņas neviens nevar atrast (uz kā pamata notiek reģistrācija CSDD), arī tas parasti ir "ar galiem"....

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 05. Marts 2014, 01:40 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

immens rakstīja:
C180 rakstīja:

Tā nav. Nodokļi sāk krāties no 2010. g. kura tur datuma kad stājās spēkā tas likums. jaauto piemēram nav veicis nekādas darbības csdd no 2008.g. tad līdz 2010.g. nekas nekrājas un pēc krājas līdz iestājas tie pieci gadi no pēdējās darbības tajā 2008.g. sanāks maksāt par 2010., 2011., 2012. gadu kad sāks ko darīt .

Tieši tā. Kaut kādos pārejas posmos, kad kaut kādi likumi mainījušies, bijušas šādas īslaicīgas iespējas. Tagad mums valsts alkatīga un iekasēs par visiem gadiem kā tai pienākas. Ja vēl uzņēmuma nodoklis, tad summas sanāk ļoti skaistas.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 101 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 3 viesi

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012