Publicēt atbildi

Fotoradaru Bizness

05. Aprīlis 2012, 16:55

05 April 2012 12:55:05 Clansman rakstīja:

Bet kā Tu redzi, tēma ir “Fotoradaru bizness”.

Cilvēkiem uztrauc, nav vienaldzīgi tas, kādā veidā, kā, kāpēc utt. notiek šis process.

Bet kā redzams, Tev Arni_Gr, šī situācija apmierina.

Tad iedomājies situāciju, kad arī citus pārkāpumus fiksē privātkompānija: karogu neizkāršana valsts svētkos, automašīnu novietošana pie mājām zaļajā zonā, apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšana utt.

P.S. Neticu, ka Arnis_Gr nekad nav pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu par 1,2,3…10..20 km/h. Neticu.

Man liekas, ka vajag atdalīt divas lietas:
1) radari, kā dzelzs gabali/rīki, kas spēj fiksēt pārkāpumu;
2) radaru izvietošana
3) šo rīku fiksēto pārkāpumu piemērošana

Par 1) punktu radars piefiksē pārkāpumu- ātrums ir pārsniegts, piemēram, 50km/h vietā ar visām korekcijām/pielaidēm/kļūdām sanāk 51km/h, ko darīt radaram, kas ir dzelzs gabals? Radars var tikai fiksēt braucēju. Par šo punktu pretenziju nevajadzētu būt.

Par 2) punktu trūkst vārdu, nav skaidrs, kāpēc radari stāv te un ne citur.Piemēram, braucot pa Juglas ielas un redzot,kā pie sporta skolas stāv šis agregāts. Pirmā doma, kāpēc te? Vai tad te ir tas bīstamākā vieta??

Bet galvenā cīņa jau sākas 3) punktā, kur ir jālemj, ko darīt ar fiksēto faktu?
Kādreiz, kad radari bija inspektoriem, tad varēja arī dabūt brīdinājumu, ja pārsniegtais ātrums nebija lielāks par kādu lielumu (10 km/h).
Šobrīd tādas iespējas nav vispār.
Tātad atliek tikai sodīt no pirmā kilometra.

Un tagad visam tam klāt pielikam vārdu "BIZNESS".

Viss nostājās savās vietās, ir skaidrs, kas, kur un kāpēc.
Tikko ir kaut kur iekļauts vārds "bizness", un vēl vairāk, ja tas ir "privātais bizness", tad tā ir cīņa par peļņu ar visiem līdzekļiem;
Tāpēc nevar "prasīt" no privātas kompānijas, lai tā izvietotu radarus tur, kur vajadzētu, jo firmai vajag pelnīt.
Zivtiņa kunga stāsti par prevenciju izkūp gaisā.

Fotoradaru Bizness

08. Aprīlis 2012, 20:36

Kāds mbclubā.lv sāņēmis "fotoradaru lēmumu"par sodīšanu?

Fotoradaru Bizness

09. Aprīlis 2012, 00:38

Pašam nav, bet radiem tepat ir vairākas bildes.

Fotoradaru Bizness

09. Aprīlis 2012, 22:11

Sestdien radars bija nobraucot no salu tilta centra virzienā tur kur beidzas 70 un sākas 50 un visi parasti ieraugot zīmi ripinās no kalniņa. Zibsnis bija pie 60 km/h. Šie galīgi galvu saspieduši :doh:

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 08:00

60 vēl ir ok. mani nofočēja uz 55 :D

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 10:55

60 tiešām salīdzinoši ir ok, bet es vairāk par to vietu kur fotoradars stāvēja - un te tiešām ne miņas no satiksmes drošības - drīzāk tie ir draudi satiksmei, jo vietā kur visi atlaiž pedāli un ripinas no 70 km/h, kāds izdomās vēl nolikt pa mēmajiem uz 45 km/h.

Tu jau saņēmi sodu ar 55 km/h?

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 12:33

Vēl nē. Nez cik ilgā laikā atnāk?

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 12:38

Līdz 3 mēnešiem var ieilgt apstrāde :doh:

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 12:43

Man abi divi ir atnākuši ~2.5 - 3 nedēļu laikā.

Fotoradaru Bizness

10. Aprīlis 2012, 15:32

10 April 2012 13:43:42 Tomzs rakstīja:
Man abi divi ir atnākuši ~2.5 - 3 nedēļu laikā.

Obligati parsudzi...
Publicēt atbildi