22. Novembris 2011, 01:52
Te pāris jautājumi par lietu fotoradaru sakarā:
1. Par kādu ātrumu īsti sāks sodīt? Vai jau par 51, 54 vai 59 km/h 50 vietā?
2. Uz spidometra redzamais ātrums atšķiras par vairākiem km/h, tikai par pāris mm mainoties riteņa diametram - tātad, šoferim spidometrā redzamais ātrums atkarīgs no riepu un disku izmēra. Vai TA tam piegriezīs uzmanību?
Mazs piemērs: Braucu vakarā pa Jūrmalas šosejas II joslu, esmu uzlicis kruīzkontroli precīzi uz 95km/h. Skatos, ka III joslā ar tādu pašu ātrumu man visu laiku blakus turas kaut kāds jaunais Citroens, kuram tas lielais, digitālais spidometrs paneļa vidū. Un tur skaidri un gaiši saskatāms rādījums 104 km/h.
?????? Katrs taču paļaujas uz savu spidometra rādījumu!
3. Vai kādreiz tiks publicēti šī odiozā līguma patiesie labuma guvēji?
4. Kā tiks piedzīti rēķini? Atkal CSDD pie tehniskās apskates? Izmantojot valsts resursus, par nodokļu maksātāju naudu, lai stutētu privātu biznesu??? Vai ir likumīgs pamats iekssēt pie TA soda naudas par pārkāpumiem, ko fiksējusi kaut kāds privāts kantoris? Te jau kolēģi bija izteikušies - tad pēc kādas loģikas tāpat caur CSDD nepiedzen tos miljonus, ko valstij parādā privātās firmas, kuras tāpat pārvietojas ar automašīnām???
5. Jau sen ir zināmas problēmas ar ierakstītām vēstulēm - tās pa pa ceļam mēdz pazust, pasts nereti vispār neatsūta paziņojumu, utt.
man tā ir bijis pirms gada - pastkastītē nekāda paziņojuma nebija, bet vienu dienu saņēmu paziņojumu par ierakstītu vēstuli. Pastā noskaidrojās, ka Igaunijā esmu pārkāpis ātrumu, neesmu laikā samaksājis un lieta nodota privātai parādu piedzīšanas firmai. Rezultātā samaksāju apm. 80 Ls par pārkāpumu ap 10km/h robežās.
Droši vien arī jauno radaru sakarā būs paredzēti soda procenti par maksājuma kavēšanu. Vai ir zināms, kādi tie būs? Kā parasti 100% un vairāk no soda summas (jo privātie dara, ko grib - parādu piedzinēju firmas ir 99% organizētās noziedzības rokās) ???
6) Vai kāds ir devis slēdzienu par radaru starojuma ietekmi uz redzi - pieņemot, ka ikdienas maršrutā ikvienam autovadītājam iespīdinās acīs vismaz 4-6 reizes skaistu un pietiekami spēcīgu lāzera staru???
7) Cik tad galu galā lielas būs soda naudas par ātruma pārkāpšanu?
Ja pareizi sapratu, CSN par pārkāpumu paredzētajam sodam privātie vēl pieplusos klāt savējo. To jau cilvēki ir piedzīvojuši ar tiem dažiem radariem, kas līdz šim darbojās Latvijā - sods par attiecīgu ātruma pārkāpšanu ir 10Ls, bet piestādītais rēķins ir vismaz par 20Ls.
Tie tik daži jautājumi iesākumam no naiva un ne visai zinoša cilvēka puses.
Apbrīnojama ir mūsu nevarība pretoties, vēl apbrīnojamāka ir mūsu maniakālā vēlme šādās lietās saskatīt to pozitīvo un sabiedrībai derīgo.
Neesam kaut kā raduši apšaubīt pastāvošo lietu kārtību.
Pēdējo reizi laboja
Versipellis - 22. Novembris 2011, 02:10, kopā labots 1 reizi.