Publicēt atbildi

Ceļu satiksmes noteikumi

01. Jūlijs 2011, 19:50

30 June 2011 14:56:36 Didzis rakstīja:
30 June 2011 14:43:53 Ome rakstīja:
Iesaku aizrakstīt Zebrai. :)

Nokavēji, vakardiensa raidījumā jau "atrādīja" šo krustojumu :)

Labs sižets :super: .. tikko noskatījos. Esiet pratīgi uz ceļa ;)

Re: Ceļu satiksmes noteikumi

15. Janvāris 2013, 12:21

Steidzami, vajag padomu!
Sveiki! Šorīt sanāca nesmuka situācija. Steidzos uz eksāmenu, braucu pa Zemitānu tiltu un ielīdu jau tilta vidū sabiedriskā joslā, lai paietu garām korķim un lejā mani sagaidīja ceļu policija, kurai bija diži vienalga, ka es nokavēšu eksāmenu. Saņēmu protokolu par agresīvu braukšanu un uz soda izlemšanu man ir jādodas uz Gaujas ielu 15, tur itkā arī izlemšot cik smagi es esmu ieberzies. Bet ja man tiek apstiprināta tā agresīvā braukšana, tad man kopsummā būs 9 punkti(agresīva braukšana ir itkā 6 un 3 man jau ir), tad es esmu smagi ieberzies, jo cik esmu dzirdējis, tad atnākšot ielūgums uz kursiem, kuri maksā 100Ls<
Ir kādas idejas kā šeit kaut ko varētu mainīt, izņemot ierašanos Gaujas ielā ar kucēna acīm? Vēl te rokoties pa internetu atradu, ka šādu joku var noformēt par agresīvu braukšanu tikai tad, ja es joslas galā ielienu kādam priekšā, bet to es nepaspēju izdarīt, jo jau pirms Statoila mani izrāva no plūsmas. Lūdzu palīdziet, savādāk man būs diezgan finansiāli nebalti ne dieniņas, bet mēneši :(

15. Janvāris 2013, 14:00

Neesmu dzirdējis, ka būtu kāda atšķirība ielien vai ne. Zinu, kas ar kucēna acīm senos laikos dabūja punktu par katru apbraukto auto. Tā ka ej vien un skaties, kas būs. Zemitānu tilts un Gaisa tilts ir vietas, kur tikai ar pārāk lieliem bankas kontiem un punktiem rezervē var atļauties braukt pa sabiedriskā joslām.

15. Janvāris 2013, 14:21

Domāju,ka ar kucēna acīm var mēģināt dabūt mazāko sodu (ja šim pārkāpumam ir gradācijas),bet pilnīgi vaļā netiksi,jo protokols sastādīts un punkts.
Ja tu varētu pierādīt,ka ir notikusi kļūda,un sodu atceļ,tad varētu tikt cauri sausām kājām,bet cik noprotu,pārkāpums IR izdarīts.
Pat ja lemošā persona notic par exāmena kavēšanu,un ar sirdi būtu ar mieru sodu atlaist,to izdarīt nevar,jo protokols uzrakstīts,un tā jau būtu likuma pārkāpšana no šīs personas puses,ko neviens nedarīs,pat ja tu būtu radinieks...
Tā kā sāc labāk jau krāt $$...

P.S.
Varbūt šim pārkāpumam ir variants tikai ar soda naudu,bez punktiem?Tad uz to arī vajag spiest.
Diemžēl šāda veida pārkāpumos parasti nezkāpēc sodu saņem tādas personas kā tu,nevis tiešām agrsīvie/katrudienu braucēji... :eede:

P.S.S
Nezinu kā tagad,bet gadus atpakaļ uz kursiem nebija obligāti jāiet,varēja arī neiet.Kursu apmeklējums tikai noņēma 2 punktus,bet ja kursus neapmeklē,tad punkti paliek uz pilnu dzēšanās laiku palielinot risku tikt līdz kritiskam punktu skaitam,kuru sasniedzot jau jāpārliek exāmeni.

15. Janvāris 2013, 14:35

Regulārie pārkāpēji sodus nesaņem, jo labi zina vietas, kurās ķer un kurās ne. Kā arī tie pārsvarā atrodas kādas citas automašīnas aizmugurē gaidot īsto momentu tikt garām, nevis lēnā garā konstanti pārkāpj noteikumus, piemēram, ātrumu. Spriežu pēc tiem, ko esmu pazinis. Viņiem ļoti reti bija sarunas ar CP. Vienkārši nebrauca, kur stāv policija sastrēgumu laikā.

15. Janvāris 2013, 14:52

Tajās joslās nav ko līst, nekādas atrunas par eksāmenu nav ņemamas vērā. Vari tikai mēģināt apelēt pie tā, ka parasti tā nedari un ka nekad vairāk tā nedarīsi. Jo, ja jau uz tilta tur ielīdi, tatad apzināti ielīdi un punkts.

P.S. tur tak regulāri ķer, vai tad nezināji ?

15. Janvāris 2013, 15:02

RTXs rakstīja:... un lejā mani sagaidīja ceļu policija, kurai bija diži vienalga, ka es nokavēšu eksāmenu.

Domāju, ka viņiem šie stāsti jāklausās katru dienu. Daudzi vienkārši muld un tāpēc no policistu puses nav ticības vārdu patiesumam. Mans paziņa veda uz Valmieras dzemdību namu savu sievu, kurai tūlīt jau bija jāsākas dzemdībām. Policija apturēja, jo bija pa šoseju braucis nedaudz virs 110km/h. Ilgi neticēja stāstam par dzemdībām un reāli palaida vaļā bez soda tikai tad, kad viņa sievai jau sākās intensīvas kontrakcijas un tā sāka histērijā bļaut uz policistiem. Kad tika līdz Valmierai, tad pēc neilga brīža jau bija piedzemdējusi. Maz trūka, ka tas būtu noticis turpat mašīnā. :)

15. Janvāris 2013, 15:14

RTXs rakstīja:Steidzami, vajag padomu!
Sveiki! Šorīt sanāca nesmuka situācija. Steidzos uz eksāmenu, braucu pa Zemitānu tiltu un ielīdu jau tilta vidū sabiedriskā joslā, lai paietu garām korķim un lejā mani sagaidīja ceļu policija, kurai bija diži vienalga, ka es nokavēšu eksāmenu. Saņēmu protokolu par agresīvu braukšanu un uz soda izlemšanu man ir jādodas uz Gaujas ielu 15, tur itkā arī izlemšot cik smagi es esmu ieberzies. Bet ja man tiek apstiprināta tā agresīvā braukšana, tad man kopsummā būs 9 punkti(agresīva braukšana ir itkā 6 un 3 man jau ir), tad es esmu smagi ieberzies, jo cik esmu dzirdējis, tad atnākšot ielūgums uz kursiem, kuri maksā 100Ls<
Ir kādas idejas kā šeit kaut ko varētu mainīt, izņemot ierašanos Gaujas ielā ar kucēna acīm? Vēl te rokoties pa internetu atradu, ka šādu joku var noformēt par agresīvu braukšanu tikai tad, ja es joslas galā ielienu kādam priekšā, bet to es nepaspēju izdarīt, jo jau pirms Statoila mani izrāva no plūsmas. Lūdzu palīdziet, savādāk man būs diezgan finansiāli nebalti ne dieniņas, bet mēneši :(

Varbūt ceļa zīmes bija aizsnigušas un ceļa apzīmējums grūti nolasāms?

15. Janvāris 2013, 21:54

Ja RTX stāsta, ka esot no Jēkabpils un viss bijis piesnidzis, tad vēl varbūt....

15. Janvāris 2013, 23:03

ziime... staveet apstaties aizliegts... darbojas pirms un pec zimes kaa noraada bulta...?

tad Stambulaa tadas papildus bultas kas norada pirms vai peec nav. es pilnaa parlieciibaaa ka pirms zimes varu likt auto... eju baudiit kafiju blakus esoshaa kafuuzii... apmeram pec stundas skatos pie mana auto pieripinaas evakuators un grib manu auto nemt ciet... protams sapratigi vechi bija... neko angliski... es neko turciski... :D laimigi braucu taalaaak :)
Publicēt atbildi