Publicēt atbildi

Re: Kaitinošo un satiksmi apdraudošo lietu TOP 10

17. Marts 2014, 13:49

vw26 rakstīja:Ne viena ūber drošības sistēma nevar izlabot blīvi starp stūri un pedāļiem :haha:

Necik jau vairs nav atlicis līdz autopilotam, tā ka tūlīt tās blīves varēs mest laukā.

17. Marts 2014, 17:59

Mizx rakstīja:
vw26 rakstīja:Ne viena ūber drošības sistēma nevar izlabot blīvi starp stūri un pedāļiem :haha:

Necik jau vairs nav atlicis līdz autopilotam, tā ka tūlīt tās blīves varēs mest laukā.

Tad es labak eju ar kajam

18. Aprīlis 2014, 19:45

Šodien motociklisti vienkārši uzvedas kā apdauzīti.
Atļaušos apgalvot, ka praktiski VISI šodien uz ceļa sastaptie rupji pārkāpa CSN.
Ievērojami pārsniegts ātrums (braucot ar 100km/h, tev panesas garām kā stāvošam!), lēkāšana pa joslām, apdzīšana pa kuru pusi pagadās, utt. Katram otrajam aizmugurē skuķītis bez kādām aizargdrēbēm...
Pagājušo gadu man sanākušas vairākas nopietnas avārijas situācijas ar šādiem (piem, Jūrmalas maģ.) - taisot manevru pa joslām, tu nevari paredzēt, pa kuru pusi tev 2-3x lielākā ātrumā nesīsies garām kāds aptaurētais ar šosejnieku... Kas tā pa modi apdzīt automašīnas starp joslām???
Tas pats ar motoklubu "čopernekiem" - vai tad CSN ir atļauts braukt vairākiem močiem blakus, aizņemot veselu joslu un principā neļaujot autotransportam šos apdzīt (demonstratīvi turoties caļa vidū)? Tā ir kāda motociklistu mūdzība, vai kas?
Interesanti, kāpēc visas CSDD kampaņas attiecas uz autovadītājiem ("skaties 2x" utt.).
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 18. Aprīlis 2014, 19:53, kopā labots 2 reizes.

18. Aprīlis 2014, 19:46

Nekas... līdz maija beigām ,lielākā daļa būs morgā, tad jau būs mierīgi.. :baigais:

19. Aprīlis 2014, 10:03

Noteikumi neaizlidz viņiem braukt pa visu joslu. Tb 2atā pa joslu. un kolonnas garums arī nekur nav noteikts. Līdzīgi, kā mums pasākumos. Es šo lietu esmu noskidrojis pa 100%

16. Jūnijs 2014, 12:20

No PSRS laikiem mantotā bedrīšu lāpīšanas metode (uz bitumena masas dāsni uzbērtie akmentiņi)...
Neredzu, ka šāda šoseju uzturēšanas metode būtu efektīva - tā ceļi kļūst arvien nelīdzenāki, man jau kauns no ārzemju draugiem un kolēģiem, kuri brīnās, ka mums tie ceļi tādi, kā kaut kur Krievijas iekšienē...
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 18. Novembris 2014, 02:11, kopā labots 1 reizi.

18. Novembris 2014, 02:10

God./cien. Autovadītājiem(-ām) Valsts svētku brīvdienās:

LŪDZU, LŪDZU, LŪDZU - esiet tik saprātīgi un atbildīgi - nu nebrauciet pa šosejām ar ātrumu, kas par 20-30 km/h zemāks par maksimāli atļauto!
Tas ne tikai spēj sabojāt braukšanas prieku tiem, kuriem braukt patīk un šo procesu izbauda likuma robežās (un braukšanas prieks būtu vēl tas mazākais!), bet arī nopietni apdraud satiksmes drošību, rada nervozu/saspringtu atmosfēru, kā arī provocē uz negribētiem CSN pārkāpumiem - sevišķi, ja braucēju ir relatīvi daudz, kā jau brīvdienās.

Šodien pievakarē - posms Ventspils-Rīga (A10):
Ik pa laikam atduries pret kārtējo auto kolonnu, kas kopā "draudzīgi" velkas ar 65-75 km/h. Un kolonna izveidojusies ne jau aiz kāda "smagā/fūres", bet parasti aiz kāda "vieglā", kas nevar ne pabraukt, ne arī turēties ceļa labajā pusē.
Tā ir viena no kaitinošākajām un bīstamākajām parādībām uz mūsu autoceļiem. Vienkārši egoisma izpausme.
Ja negribi vilkties pilnīgi nepamatotā un bīstami mainīgā "gliemeža ātrumā" (ar biežu un nesaprotamu bremzēšanu), nākas apdzīt. Piedevām vēl ne pa vienam, bet visu kolonnu, jo kolonnā esošie nejūtas gana prasmīgi apdzīt un neievēro normālu distanci - tā arī velkas - viens otram "astē ielipuši".
Apdzīšana pa vienam nav iespējama vēl kāda psiholoģiska fenomena dēļ - kolīdz apdzen pa vienam, cilvēki automātiski "piespiež", lai kāds neaizlīstu tiem priekšā.
Rezultātā tikai atceļā ven novēroju neskaitāmus bīstamus ("līdz ar nagiem", "par mata tiesu") apdzīšanas manevrus un avārijas situācijas. Jautrība parasti sākas tad, ja apdzīšanu sāk veikt kāda fūre vai autobuss (kuriem tomēr grafiks jāievēro).
Vēlreiz: Ja nejūtaties droši, braucot tumsā - lūdzu, izbrauciet ātrāk!
Lūdzu vismaz centieties ievērot normālu un venmērīgu braukšanas ātrumu!
Lūdzu atcerieties - vilkšanās ir vēl bīstamāka, nekā ātruma pārsniegšana (nemitīgas bīstamas situācijas)!
Ja tomēr velkaties, un aiz Jums veidojas auto kolonna, LŪDZU turieties ceļa LABAJĀ pusē, nevis pie vidus līnijas vai 3. joslā (!!!). Ļaujiet citiem Jūs apdzīt.
Ja izvēlaties priekšā braucošo "gliemezi" neapdzīt, ļaujiet apdzīt citiem!

Lai visiem priecīgi, baudāmi un DROŠI šie Valsts svētki!

30. Jūnijs 2017, 12:38

Papis rakstīja:Mani kaitina, ka rāvējslēdzēja princips LV joprojām ir pilnīgi svešs.

Krāniņa staipīšana un nelaišana, piemēram, intensīvas satiksmes apstākļos vajag pārkārtoties uz citu braukšanas joslu.

Versipeļļa pieminētais - man ir liels un biezs auto, man pieder Rīga.

Bezjēdzīga lēkāšana pa joslām.

Intensīvas satiksmes laikā aizšķērso krustojumu, līdz pārslēdzas signāli un nav ne pašam, ne kaimiņu Sašam.

Lielveikalu, stāvvietu, māju pagalmos un DUS teritorijās gājēju ignorēšana.

Tajās pašās pieminētajās vietās - Labās rokas princips, Kas tas tāds? Tā vien gribas ar kādu braucošu "mizu", jeb vecu abru pamācīt šitos.

Bezjēdzīga ātruma pārsniegšana, bet vienalga viņu krustojumā noķeru.

Pagriezienu nerādīšana.

Dziļā dzeltenā neizmantošana.

Es arī līdz galam nesaprotu, kāda jēga bezjēdzīgai lēkāšana pa joslām? Šaudās no vienas puses uz otru un reuzltātā tāpat nekur tālu netiek, tikai krīt uz nerviem pārējiem.... Un vēl moči, bet tas jau atsevišķs stāsts...

aeratoriai

01. Jūlijs 2017, 13:03

Kaitinoši - braucu pilsētā uz 50km/h,mani apdzen,braucu uz 70km/h kur zīme to atļauj,atkal mani apdzen,labi braucu es arī uz 90km/h,mani tāpat apdzen,tad kāda jēga no tām zīmēm un ātrumu ierobežojumiem?Man jau personīgi vienalga,es braucu ar atļauto un ja kādam vajag tikt garām pavācos malā,bet nu...

01. Jūlijs 2017, 18:25

Tu gan lēni brauc.... :O
Publicēt atbildi