Publicēt atbildi

Re: Kaitinošo un satiksmi apdraudošo lietu TOP 10

08. Decembris 2013, 18:05

vw26 rakstīja:Pedeja laika sak tracinat lauki kuri tumsaja laika nemak talas gaismas izslegt, gan Riga gan arpus Rigas.

Attiecībā uz tālo gaismu pārslēgšanu.
Pašiem droši vien ir sanācis kaut kad aizdmāties un nepārslēgt gaismas uz pretī braucošo. Ja pretī braucošais nepārslēdz tālās gaismasuz tuvajām, pamirkšķiniet vēlreiz, varbūt cilvēks ir aizsapņojies, nekad apzināti nežilbiniet, it īpaši, ja brucat ar fūri, kurai pilns ar prožektoriem! Tā ir spēlēšanās arcilvēku dzīvībām. Jūs nekad nezinat, vai samainoties ar jums tas auto paliek uz ceļa vai iebrauc grāvī, vai pretējā braukšanas joslā, jo bija apžilbis!

Šis komentārs ir uz situāciju kopumā nevis uz autora iepriekšējo komentāru. Esiet laipni un saprotoši uz ceļa! :)

16. Marts 2014, 14:44

1) Jelgavā un Jelgavas apkaimē šodien ceļi ļoti sliktā stāvoklī.
Iebrauktas rises, pa virsu putra, vietām riebīgs, pieblietēts un slapjš ledus.
Sevišķi braucot lejā no tiltiem pat ar ziemas riepām nobremzēt ļoti grūti - Stacijas aplī, nobraucot no gaisa tilta, ar kādiem 30km/h nespēju nobremzēt un gandrīz paņēmu apli pa taisno.
No Dalbes līdz Jelgavai ceļi pat pusdienā netīrīti un ļoti slideni.
Jelgavas-Tukuma šoseja no Jelgavas līdz Liepājas šosejai praktiski aizputināta, lieli sniega sanesumi. Tukumnieki gan savu rajonu notīrījuši.
Nesaprotu, kāpēc Jelgavā un novadā hroniski nevar notīrīt un nokaisīt?

2) Agrāk to tā nemanīju, bet dažas uzkrītoši nelāgas (un pieaugošas) pēdējā laika tendences:
- Vairākas fūres pa šoseju iet uz apm. 80 km/h, ļoti cieši sēžot viena otrai "astē" (laikam taupa degvielu, ko nozagt). Tādus praktiski neiespējami apdzīt bez riska, nepārkāpjot noteikumus un neapdraudot sevi un citus.
Laikam no šī stila mācās arī daudzi vieglo vadītāji, kuri brauc pa šoseju 75-80 km/h, garā rindā velkoties cieši viens aiz otra, dodot iespēju tikai bīstamai apdzīšanai kolonnā.
- Vadītāji (diemžēl vairāk vadītājas), kas pie stūres runā pa telefonu, aizņemti ar sava dārgā viedtālruņa spaidīšanu utt. Rezultātā vilkšanās, bremzētas reakcijas pie zaļās gaismas, neparedzami un saraustīti manevri, pagriezienu nerādīšanas, utt. Kronis visam ir ierastā vilkšanās ar telefonu pie auss pa 2. joslu, ignorējot visus pārējos. Manā uztverē - vienkārši egoisma un bezkaunības izpausme.
- Pagriezienu nerādīšana. Kas Latvijā noticis? - vienu brīdi jau likās, ka lietas uzlabojas, tagad atkal vairums sāk braukt kā 90-jos gados.
- Ikdienā tagad pārvietojos ar C-Klases Mersīti. Ar S-Klasi tā nejūt, ka tevi principā nekur nepalaiž, joslās tu netiec, vienkārši brauc virsū un "nes nost no ceļa". Arī tāda parādība, kas vērojama postpadomju traumētajā, mazvērtības kompleksu dominētā sabiedrībā (kur auto ir kaut kāds stulbs fetiša un statusa objekts, kas piešķir dažādas tiesības).

3) Piekrītu iepriekš sacītajam par gaismām.
Nez, kas tas ir - nemākulība, vienkārši stulbība vai bezkaunība?
Vai nu neslēdz ārā tālās gaismas, vai arī principā braukā ar nenoregulētiem lukturiem.
Baigi kaitina tie vecie Golfi un Bembji, kas sabāzuši savās vecajās miskastēs augsto Kelvinu xenon gaismas. Tos gan vajadzētu sākt ķert un sodīt, jo pārsvarā netiek lietota xenon lukturu optitika.

Šīs šķūnētās xenon gaismas izdala redzei ārkārtīgi bīstamos zilā spektra starus (spektra UVB/UVC galā jeb ar viļņu garumu no kādiem 280 nM līdz apm. 200 nM)

16. Marts 2014, 15:36

Es un tev līdzīgi domājošie cilvēki varam tikai forumā apspriest šīs lietas, lai vismaz mūsu kopējais pulciņš netaisa un nepieļauj šādus pigorus, bet ir vesela cilvēku masa, kurai uz visu PO.

Viņam ir XRENONS un po, kas notiek ar citiem autovadītājiem.

Tas, ko tu pieminēji ar lielajām un mazajām mašīnītēm, es arī šobrīd braukāju ar Škodu Fabia, nu zini, mani ne tikai neredz, bet atļaujās bīstami nogriezt ceļu, nedot celu utml. Mana meitene teica, ka ar Mersīti nekas tāds nebūtu, brauc un viss. Vienreiz vilkos 70 km/h par otro joslu, vietā kur atļauts 50, viens ar lielu džipu kaut ko stresoja un sāka man taurēt, tad viņš pa labo pusi apdzina, ieskatījās salonā, gribēja kaut ko žestikulēt, paskatījās uz manu fizionomiju un iebrida pedali grīdā. Es šim skrienu pakaļ, bet šis var manīt, ka bēg no manis.

Pilnīgākais mazo krānu sindroms.

Viens man pie CSDD izgrieza priekšā un man bija strauji jānobremzē, ka ABS notrinās. Es neko, braucu šim pakaļ, līdz pat viņa pagalmam, pajautāju vai šim viss kārtībā un pateicu, ka gandrīz ierāvu viņa durvīs, kā rezultātā būtu nositis viņu un sakropļojis savu pasažieri. Šis atvainojās un teicās, ka neredzēja un labi, ka man esot tik laba reakcija.

16. Marts 2014, 16:38

Jelgavas apkaimes ceļiem vismaz šodien ir attaisnojums tādiem būt. Pa nakti braukāju pa to galu, tur laiks bija briesmīgs, jo slapjais sniegs ar vēju radīja pamatīgu ledus kārtu uz visa, t.sk. automašīnas. To no ledus es dabūju nakts laikā dauzīt laukā 2x, citādi pat nezinu, vai ar plastmasas slotiņu tas vairs būtu maigi izdarāms. Ceļu tīrītāji strādāja, bet darbs pilnīgi bezjēdzīgs, jo viss ik pa brīdim tika ar lietu un vēju aizskalots. Tur daudzi bija pa grāvjiem, paziņas naktī mašīnu "norakstīja" avārijā. Diez vai no mazākas nozīmes ceļiem dabūs nost ledu, kamēr atkal nebūs stabili virs nulles. Atgriežoties Rīgā visi brīnījās, kāpēc man mašīna visa sniegā un ledū, atgriežoties pat drīzāk nevis kaut kas salonu sildot nokusa, bet uzsala biezākā kārtā, kamēr Rīgā viss salīdzinoši mierīgi.

16. Marts 2014, 21:56

Viss, ko pēcpusdienā rakstīju par slidenajiem ceļiem Jelgavas pusē, izrādījās pilnīgs nieks - salīdzinot ar to melno ledu // totālo atkalu // sablietēto un piebraukto slapjo sniegu,
kas šovakar ap 19-tiem bija vērojams uz Ventspils šosejas posmā no Ozolpils (kalnā pie Tukuma) līdz apmēram Slokai.
Pilnīgs ārprāts, ko tik ekstrēmu reti kad izdodas piedzīvot. Maksimālais iespējamais ātrums pa tām gluda ledus risēm max. 40 -50 km/h.
Ķemeru mežā NESKAITĀMAS avārijas - par laimi, ne smagas - pārsvarā ļaudis grāvī, ceļmalas krūmos, pa pusei uz ceļa, utt. Grāvjos varēja redzēt pat luksus klases vāģus ar viesiem ESP & CO.
Tā vēl nebija gadījies redzēt, ka ik pa kilometram kāds grāvī.
Neizskatījās, ka ceļš vispār būtu tīrīts // kaisīts.

17. Marts 2014, 08:01

Jā un visi teiks, ka daudz naudas iztērēts ceļu uzturēšanai...

17. Marts 2014, 09:36

Versipellis rakstīja:Grāvjos varēja redzēt pat luksus klases vāģus ar viesiem ESP & CO.
// kaisīts.

T;a jau ir - ja autiņš reāli aiziet pa pieskari,mikrenes neglābs. Tāteikt - sāk pīkstēt un mirgot visas lampiņas,bet ja nav pašam spēja un pieredzi autiņu "savākt",tad grāvis ir galapunkts.

Visa tā gudrā elektronika ar ko piebāzti jaunie auto tik tāda naudas kāšana vien ir pa lielam. Noder,lai izbraucot ziemā no Maximas stāvlaukuma neizspolētu,un pilsētā pēdējā brīdī bremzējot uz 50 km/h neieskrietu priekšējam pakaļā (ja paveicas). Bet kad uz trases ar 100kmh reāli sanes,vai vēl labāk - melnais ledus,tad viss paliek paša rokās - kur TIEŠĀM noderētu kāda palīdzība no malas...

17. Marts 2014, 12:34

Ugis rakstīja:Visa tā gudrā elektronika ar ko piebāzti jaunie auto tik tāda naudas kāšana vien ir pa lielam. Noder,lai izbraucot ziemā no Maximas stāvlaukuma neizspolētu,un pilsētā pēdējā brīdī bremzējot uz 50 km/h neieskrietu priekšējam pakaļā (ja paveicas). Bet kad uz trases ar 100kmh reāli sanes,vai vēl labāk - melnais ledus,tad viss paliek paša rokās - kur TIEŠĀM noderētu kāda palīdzība no malas...

Nepiekrītu. Nu pavisam nav tā. Jauno MB drošības sistēmas ir stabilas un ievērojami palīdz visādās situācijās.

17. Marts 2014, 12:38

Ne viena ūber drošības sistēma nevar izlabot blīvi starp stūri un pedāļiem :haha:

17. Marts 2014, 12:44

Bez šaubām!

Bet ko vien vērts ir Distroniks, ko vien vērts ir aklās zonas asistents un nemaz nerunājot par ESP.
Publicēt atbildi