30. Jūnijs 2011, 13:03
Laikam izteikšos šeit-šinī sadaļā.
Ir zināms, ka visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro CSN. Nekādu pretenziju!
Tāpat arī pastāv zināma loģika ceļu zīmju uzstādīšanai. Protams, ceļa zīmju uzstādīšanai arī ir savi noramtīvie akti un likumi. Žēl,ka ceļa zīmju uzstādīšanai ne vienmēr pielieto "veselo saprātu".
Visiem ir labi zināms visā pasaulē dārgākais Dienvidu tilts. Patīkami braukt pa pavisam jaunu uzbūvētu tiltu , priecāties par jauniem pievadceļiem, nobrauktuvēm, satiksmes plūsmas atslogošanu....
Braucot virzinā no Dienvidu tilta uz Pļavniekiem ( Lubānas ielas virziens), ir izbūvēts jauns ceļa posms. Lubānas ielas krustojumā ar Ilūkstes ielu, ļoti ilgu laiku bija iespējams veikt kreiso pagriezienu ( no Lubānas ielas uz Ilūkstes ielu).Vakar arī veicu šo kreiso pagriezienu... Izrādās,ka tas tagad ir "maksas pagrieziens". Viss ir OK! Piekrītu "oficiera" teiktajam, ka noteikumi jāievēro. Bet par saprātīgu un brīvi saskatāmu ceļa zīmju un norādījumu uzstādīšanu gan īpaši neviens neuztraucas, izņemot pašus autovadītājus. Kā pēc tam (kopā ar "ofiecieri") apsktījām reālo situāciju, redzējām, ka braucot iepriekš minētajā virzienā, pirms Lubānas ielas krustojuma ar Ilūkstes ielu, informācija par to,ka šinī krustojumā drīkst braukt tikai taisni, norādošā informācija sastāv no:
1. Lubānas kreisajā joslā pirms krustojuma ir tikai viena bultiņa- horizontālais ceļa apzīmējums-braukt tikai taisni.
2. Lubānas ielas labajā braukšanas joslā ir 3 bultiņas-horizontālais ceļa apzīmējums-braukt tikai taisni.
3.Lubānas ielas labajā braukšanas joslā,pirms paša luksafora, ir ceļa zīme-braukt tikai taisni.
Braucot šinī ceļa posmā intensīvā autotransporta plūsmā, ĻOTI GRŪTI ir ieraudzīt šos atļautos braukšanas virzienu norādošos apzīmējumus. Kā man vakar paskaidroja "oficieris", tad tanī vietā parasti un vēl joprojām uzķeroties tieši vietējie "lauku" (Purciema,Pļavnieku) iedzīvotāji, jo viņi braucot pēc inerces un veciem ieradumiem

Tā kā es pats arī esmu "lauku" iedzīvotājs..... izrādās,ka arī braucu pēc ieradumiem
.gif)
Esiet uzmanīgi !!!