Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 57 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: w204 un 4 nolauzti gadi
AtbildeAtbilde saņemta: 07. Decembris 2011, 23:34 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 24. Februāris 2008, 13:43
Atbildes: 44
Gribēju padalīties ar savām izjūtām pēc 4 pavadītiem gadiem kopā ar w204. Pirms 4 gadiem sapratu, ka tas ir ideāls auto manai sievietei, lai gan viņa mēģināja pretoties. Pieņēma. Lai gan ziemā kaimiņi bieži palīdzēja ar izkļušanu no pagalma, auto tika atzīts par gana labu. Tad sāka zust spoguļi, mērķis no kapota... piebesīja, bet nu labi. Pēc brauciena ar VAZ 2105 pa Karpatiem sapratu, ka tas MB tomēr ir baigi ciets un LV ceļiem (bezceļiem) tomēr īsti nav piemērots. Tagad pēc 4 gadiem saprotu, ka tas auto nav piemērots mūsu valstij. Pilsētā ir daudz bedres, šuves utt, kas rada diskomfortu ikdienas braucienos. Uz šosejas tas nav tik jūtami, līdz nokļūsti līdz Kalnciema pagriezienam uz Liepājas šosejas...
Un tad kārtējo reizi pārliecinos, ka tie vācu auto tiek konstruēti daudz labākiem ceļiem nekā mūsējie. Stingrās piekares, zemprofila riepas, tas viss nav priekš mums. Un sanāk tā, ka jauns VAZ ir daudz piemērotāks par jaunu MB!? Vai es kļūdos?!
Bilace:
4 gadi
80 tk km
Nomainīts: vadības bloks (tukšgaita peldēja), priekšējie amortiņi (SACHS - SUCKS), ģenerators, 3-4 komplekti ar spoguļiem, mērķis uz kapota. Iegādājos rezerves riteni... nenoderēja :) MB baltie cimdi tā arī netika izmantoti.
Verdikts:
Labs auto. Kas labs vācietim, ne vienmēr latvietim! Vai iegādātos vēlreiz... sievai patīk jaunā seja... es saku, ka nevajag ieciklēties uz vienu auto... varbūt ienāksies jauns RR vai ML... jāaizdedz adventas vainags, tad jau redzēs.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Decembris 2011, 23:48 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Marts 2010, 19:34
Atbildes: 148
Mašīna: Urbi

Citēt:
07 December 2011 23:34:25 DrCross rakstīja:...Un sanāk tā, ka jauns VAZ ir daudz piemērotāks par jaunu MB!?...

Kā gan šitāds ārprāts vispār kādam var prātā nākt?:haha:

Kur problēma nomainīt riepas uz augstāka profila?
Spoguļiem vajag vai nu izborēt skrūvēm galviņas, vai likt skrūves ar nestandarta atslēgu skrūvējamas, piemēram 5-kanti:)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Decembris 2011, 23:51 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Marts 2008, 12:02
Atbildes: 168
Atrašanās vietas: LV pur4iks
Mašīna: ML270 un A klasse un divriteni
Citēt:
07 December 2011 23:34:25 DrCross rakstīja:
Gribēju padalīties ar savām izjūtām pēc 4 pavadītiem gadiem kopā ar w204. Pirms 4 gadiem sapratu, ka tas ir ideāls auto manai sievietei, lai gan viņa mēģināja pretoties. Pieņēma. Lai gan ziemā kaimiņi bieži palīdzēja ar izkļušanu no pagalma, auto tika atzīts par gana labu. Tad sāka zust spoguļi, mērķis no kapota... piebesīja, bet nu labi. Pēc brauciena ar VAZ 2105 pa Karpatiem sapratu, ka tas MB tomēr ir baigi ciets un LV ceļiem (bezceļiem) tomēr īsti nav piemērots. Tagad pēc 4 gadiem saprotu, ka tas auto nav piemērots mūsu valstij. Pilsētā ir daudz bedres, šuves utt, kas rada diskomfortu ikdienas braucienos. Uz šosejas tas nav tik jūtami, līdz nokļūsti līdz Kalnciema pagriezienam uz Liepājas šosejas...
Un tad kārtējo reizi pārliecinos, ka tie vācu auto tiek konstruēti daudz labākiem ceļiem nekā mūsējie. Stingrās piekares, zemprofila riepas, tas viss nav priekš mums. Un sanāk tā, ka jauns VAZ ir daudz piemērotāks par jaunu MB!? Vai es kļūdos?!
Bilace:
4 gadi
80 tk km
Nomainīts: vadības bloks (tukšgaita peldēja), priekšējie amortiņi (SACHS - SUCKS), ģenerators, 3-4 komplekti ar spoguļiem, mērķis uz kapota. Iegādājos rezerves riteni... nenoderēja :) MB baltie cimdi tā arī netika izmantoti.
Verdikts:
Labs auto. Kas labs vācietim, ne vienmēr latvietim! Vai iegādātos vēlreiz... sievai patīk jaunā seja... es saku, ka nevajag ieciklēties uz vienu auto... varbūt ienāksies jauns RR vai ML... jāaizdedz adventas vainags, tad jau redzēs.

:) ta jau laba bilance tev. tirais nieks ,,ja es saktu visu sikumos aprakstit ko esu nomainijis savam ML un remontejis ,, tad laikam laikam lapas nepietiktu!! a vaz ir okey itsevishki njivas izpildijuma ,, prieksh krievijas glubinkas!!!!:super:

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:05 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

Rakari:
Es tā jau braucu ar 16", kur nu vēl... skrūvēt 15" vai 14" no w201 vai w123?
Ņem nost stiklus nevis korpusus, dažreiz ņemot nost salauž un atstāj.

p220:
man nebija doma aprakstīt visus sīkumus, bet pamatbilanci: 0-4g; 0-80tk km.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:10 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 20. Marts 2008, 12:02
Atbildes: 168
Atrašanās vietas: LV pur4iks
Mašīna: ML270 un A klasse un divriteni
Citēt:
08 December 2011 00:05:29 DrCross rakstīja:
Rakari:
Es tā jau braucu ar 16", kur nu vēl... skrūvēt 15" vai 14" no w201 vai w123?
Ņem nost stiklus nevis korpusus, dažreiz ņemot nost salauž un atstāj.

p220:
man nebija doma aprakstīt visus sīkumus, bet pamatbilanci: 0-4g; 0-80tk km.

skaidrs :doh: mersis ir nezigulis tas tiesa:D

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:11 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Citēt:
07 December 2011 23:48:36 Rakaris rakstīja:
Citēt:
07 December 2011 23:34:25 DrCross rakstīja:...Un sanāk tā, ka jauns VAZ ir daudz piemērotāks par jaunu MB!?...

Kā gan šitāds ārprāts vispār kādam var prātā nākt?:haha:

Kur problēma nomainīt riepas uz augstāka profila?
Spoguļiem vajag vai nu izborēt skrūvēm galviņas, vai likt skrūves ar nestandarta atslēgu skrūvējamas, piemēram 5-kanti:)

Viedoklis diezgan kategorisks un ekstrēms, tomēr sava daļa patiesības tur ir.
Pēc pieredzes ar dažādiem W140, ar W201, W202 un W124 tomēr jāatzīst, ka amortizācija Mercedes automobīļiem reālajiem LV ceļiem nav tā labākā. Darba kolēģim ir W221 - kaut cik līgans tas bija tikai garantijas laika pašā sākumā, tagad 3 gadu vecumā ar apm. 60 k noskrējienu gaita viennozīmīgi ir sliktāka, nekā manam nopietni dzītajam W140 S500.
Tas tiesa, Mercedes NAV projektēts tik nelīdzeniem ceļiem, bedrēm risēm un ielāpiem. Ja cilvēks saka, ka ir, es to uzskatu tikai par tādu savdabīgu ticības izteiksmi.
Tā ir lieta, kas kādreiz nopietni dod pa nerviem - ka jūti katru ceļa nelīdzenumu un šuvi. Šajā ziņā W201 ir pat pārāks par W140, sorry, tas mans viedoklis, esmu lietojis arī W140 tikai ar 50 000km noskrējienu.
Jo jaunāks Mersis, jo sūdīgāk turas uz bruģa un nelīdzeniem ceļiem - jo vnk nav tā konstruēti. Ceļu standarti tagadējā pasaulē ir jau pilnīgi citi, kā Russia un Post-USSR valstīs. Protams, ka var jau ekspluatēt auto arī tādos apstākļos un dzīvot noteikta veida ticībā.
Mans uzskats ir arī tāds, ka lielāki diski un šaurākas riepas ir TIKAI modes kliedziens, kas braukšanu padara cietāku, it sevišķi pa mūsu ceļiem. Tāpēc var piekrist par augstāka profila riepām.
Piem., W140 ir paredzēti 16 diski un 235/60 R16 riepas. Jūtamas izmaiņas gaitā ir jau ar 225. izmēra riepām. Uzliekot R18 AMG diskus ar attiecīgi zemāka profila riepām, gaitas īpašības kļūst, viegli izsakoties, sūdīgas, uz nelīdzeniem ceļiem sajūta kā GAZ-51 smagajā, it kā amortizātoru nebūtu pavisam. Lai gan visiem kaut kā patīk šie lielie diski, labums ir tikai vizuāls.
par to salīdzinājumu ar VAZ-2105 es nezinu. Ar Mercedes to nevar salīdzināt, lai gan amortizācijas sistēma MŪSU ceļiem Vazam viennozīmīgi ir efektīvāka un sabalansētāka, nekā Mercedes.
Nodarbojos arī ar auto restaurāciju.
Iesaku Mercedes salīdzināt ar senseno laiku GAZ-12 ZIM. Ar Zima līgani peldošo gaitu mūsdienu Mercedes nevar vairs salīdzināt, diemžēl. Bet tas nenozīmē, ka Mercedes ir nekvalitatīvāks vai sliktāks, tas būvēts citiem ceļu standartiem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:13 
Pieredzējis lietotājs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Marts 2010, 19:34
Atbildes: 148
Mašīna: Urbi

Piekrītu, 15" izskatītos nepiedienīgi mazi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:28 
Adaptējies
Lietotāja avatārs

tur jau tā problēma, ka vairumā viss balstās uz izskatu. Vasarā ikdienā braucu ar 17" 205/45, tāpēc ka no salona tādi nāca. Izbaudu katrā līkumā, jo nevajag lieto brumzes. Ziemā 205/55R16 uz Subaru Legacy ir komfortablāk par w204 ar tādu pašu izmēru.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 00:42 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 08. Jūnijs 2004, 17:32
Atbildes: 33834
Atrašanās vietas: Pleskodāle
Mašīna: R129

Citēt:
08 December 2011 00:11:23 Versipellis rakstīja:
tomēr jāatzīst, ka amortizācija Mercedes automobīļiem reālajiem LV ceļiem nav tā labākā. Darba kolēģim ir W221 - kaut cik līgans tas bija tikai garantijas laika pašā sākumā, tagad 3 gadu vecumā ar apm. 60 k noskrējienu gaita viennozīmīgi ir sliktāka, nekā manam nopietni dzītajam W140 S500.
Tas tiesa, Mercedes NAV projektēts tik nelīdzeniem ceļiem, bedrēm risēm un ielāpiem. Ja cilvēks saka, ka ir, es to uzskatu tikai par tādu savdabīgu ticības izteiksmi.

Versipelli Versipelli.... es nezinu, kā un kur tu brauc, bet visiem mana īpašumā bijušajiem MB piekares ziņā bijis jalabo ļoti reti un man neliekas, ka W140 ir kaut kas daudz labaks par to pašu w221.

Jebkurš lauku ceļš, jebkuri nelīdzenumi pazūd gan w201, gan w124, gan arī W211 piekarēs. NEKADU problēmu vispār ! Jo auto un to piekares ir konstruētas cilvēkiem.

Un tas par to W221 - faktus nevis apcerējumus, lūdzu....

P.S. Kas gan ir Subaru ? Kāda no tā auto ir jēga ? Draugam bija Foresters jaunais, ļoti ātri pārdeva- ciets un rijīgs, pēc 50 000 sākās izmaksas, kuras bija nepieņemas.

Pēdējo reizi laboja ZV - 08. Decembris 2011, 00:52, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 08. Decembris 2011, 01:01 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 07. Marts 2010, 20:24
Atbildes: 1293
Atrašanās vietas: Kurzeme. Rīga. Jelgava.
Mašīna: Mercedes-Benz C200 CDI
Runa nav par MB piekares izturību un kvalitāti, bet par tās piemērotību tādiem ceļiem, kā vietām pie mums (kaut vai tā pati Liepājas šoseja starp Kalnciema un Tukuma krustiem, pie Slokas/Kūdras, utt.).
Nu nav Mercedes konstruēts šādiem ceļiem, piekare tik dramatiskus nelīdzenumus un rises nespēj izlīdzināt.
Es cenšos salīdzināt, cik vien tāds salīdzinājums starp nesalīdzināmu paredzējumu automašīnām iespējams.
Piem, W140 lieliski izturas uz līdzena asfalta. Tāpat arī lieliski uz klasiskajiem, līkumainajiem LV grants ceļiem, it sevišķi lielos ātrumos (ap 100 km/h).
Tajā pat laikā W140 zaudē neskaitāmām auto markām ceļu šuvēs, ielāpos un "normālos" nelīdzenumos. Piem, brauciens gan ar W140, gan ar W221 pa Jūrmalas brīnišķīgo apvedceļu nu nekādā ziņā nav Mercedes gaitas baudīšana, tā ir kartinga cienīga kratīšanās.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 57 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012