Citēt:
07 December 2011 23:48:36 Rakaris rakstīja:
Citēt:
07 December 2011 23:34:25 DrCross rakstīja:...Un sanāk tā, ka jauns VAZ ir daudz piemērotāks par jaunu MB!?...
Kā gan šitāds ārprāts vispār kādam var prātā nākt?:haha:
Kur problēma nomainīt riepas uz augstāka profila?
Spoguļiem vajag vai nu izborēt skrūvēm galviņas, vai likt skrūves ar nestandarta atslēgu skrūvējamas, piemēram 5-kanti:)
Viedoklis diezgan kategorisks un ekstrēms, tomēr sava daļa patiesības tur ir.
Pēc pieredzes ar dažādiem W140, ar W201, W202 un W124 tomēr jāatzīst, ka amortizācija Mercedes automobīļiem reālajiem LV ceļiem nav tā labākā. Darba kolēģim ir W221 - kaut cik līgans tas bija tikai garantijas laika pašā sākumā, tagad 3 gadu vecumā ar apm. 60 k noskrējienu gaita viennozīmīgi ir sliktāka, nekā manam nopietni dzītajam W140 S500.
Tas tiesa, Mercedes NAV projektēts tik nelīdzeniem ceļiem, bedrēm risēm un ielāpiem. Ja cilvēks saka, ka ir, es to uzskatu tikai par tādu savdabīgu ticības izteiksmi.
Tā ir lieta, kas kādreiz nopietni dod pa nerviem - ka jūti katru ceļa nelīdzenumu un šuvi. Šajā ziņā W201 ir pat pārāks par W140, sorry, tas mans viedoklis, esmu lietojis arī W140 tikai ar 50 000km noskrējienu.
Jo jaunāks Mersis, jo sūdīgāk turas uz bruģa un nelīdzeniem ceļiem - jo vnk nav tā konstruēti. Ceļu standarti tagadējā pasaulē ir jau pilnīgi citi, kā Russia un Post-USSR valstīs. Protams, ka var jau ekspluatēt auto arī tādos apstākļos un dzīvot noteikta veida ticībā.
Mans uzskats ir arī tāds, ka lielāki diski un šaurākas riepas ir TIKAI modes kliedziens, kas braukšanu padara cietāku, it sevišķi pa mūsu ceļiem. Tāpēc var piekrist par augstāka profila riepām.
Piem., W140 ir paredzēti 16 diski un 235/60 R16 riepas. Jūtamas izmaiņas gaitā ir jau ar 225. izmēra riepām. Uzliekot R18 AMG diskus ar attiecīgi zemāka profila riepām, gaitas īpašības kļūst, viegli izsakoties, sūdīgas, uz nelīdzeniem ceļiem sajūta kā GAZ-51 smagajā, it kā amortizātoru nebūtu pavisam. Lai gan visiem kaut kā patīk šie lielie diski, labums ir tikai vizuāls.
par to salīdzinājumu ar VAZ-2105 es nezinu. Ar Mercedes to nevar salīdzināt, lai gan amortizācijas sistēma MŪSU ceļiem Vazam viennozīmīgi ir efektīvāka un sabalansētāka, nekā Mercedes.
Nodarbojos arī ar auto restaurāciju.
Iesaku Mercedes salīdzināt ar senseno laiku GAZ-12 ZIM. Ar Zima līgani peldošo gaitu mūsdienu Mercedes nevar vairs salīdzināt, diemžēl. Bet tas nenozīmē, ka Mercedes ir nekvalitatīvāks vai sliktāks, tas būvēts citiem ceļu standartiem.