Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

4MATIC

31. Decembris 2010, 01:06

man ir pieredze ar man paziistamo w221 4 matic. Pec saimnieka teiktaa, nekas dizhs tur nav - vienkaarshi juties stabilaak uz celja, nekaadaas kupenaas shis 4matic lielu priekshrociibu nedod. Ja kko vajag konkreetaak, uzzinaashu :) Par vecajiem, taisnibu sakot, neko nezinu.

es savam w140 vienk ieliku jaunas riepas, tagad ir cieshami :)
Pēdējo reizi laboja SJ - 31. Decembris 2010, 01:11, kopā labots 1 reizi.

4MATIC

31. Decembris 2010, 01:08

SS linkā norādītajam degvielas patēriņš gan nepareizs.

4MATIC

31. Decembris 2010, 02:27

Renoir ir tieši tāda gada 320 W210 4matic. Viņš ir visai apmierināts, neko īpaši nesūdzas. Jautā tieši viņam!

4MATIC

31. Decembris 2010, 10:10

Par 4Matic varu teikt tikai labākās atsauksmes. Pats ar W220 4matic pārvietojos jau kopš 2006.gada ziemas. Ir arī paziņas,kuri pārvietojas ar w220, w221 4matic. Neviens neko sliktu līdz šim nav teicis. Un nav tur nekādu dubultu izmaksu... !Padomājiet cik ne cik loģiski paši: atšķirībā no klasiskās piedziņas Mercedes, 4matic papildus ir sadales kārba, kardāns un divas pusasis.Tas tā- īsos vilcienos. Bet braukšanas bauda ....tā ir nesalīdzināma ar priekšas vai klasisko piedziņu.Atšķirība ir arī tanī,ka ne tikai pats jūties stabilāķ uz ceļa, bet auto arī ir stabilāks uz ceļa! Kupenās (līdz ceļiem) nevajag braukt. Tam ir paredzēts džips :D. Interesanti, ar kuru sedanu, kupeju vai pikapu var braukt kupenās (līdz ceļiem)??? Iebraukt laikam var, bet izbraukt ?

Ja ir runa par 4matic modeļiem ,kurus ražoja līdz 2002.gadam, tad šiem modeļiem gan pati sistēma bija nedaudz atšķirīga no pašreiz ražojamo modeļu 4matic sistēmas. Precīzāk sakot- sadales kārbu uzbūve bija citāda,līdz ar to pastāv iespēja saskarties ar šo sadales kārbu remontu-nomaiņu.

4MATIC

31. Decembris 2010, 10:53

Man jau 3,5 gadus ir W210 E320 4matic. Esmu sajūsmā par to, ko tas auto var izdarīt. Nevienā kupenā, kur šogad ar nodomu esmu iebraucis, palicis neesmu. Ir nācies pamuļļāties minūtes 5, bet auto vienmēr ir atradis saķeri kādā virzienā un izbraucis. Tā kā par caurgājāmību neko sliktu pateikt nevaru. Iet ļoti labi.

Par detaļām ir tā, ka viena daļa to ir pieejamas tikai OEM. Tā jau W210 ir taxi modelis, kuram visi ražo visu kaudzēm, bet 4M versijai - skuju. Un es runāju par priekšu.
Plaukta remonta komplekts maksā ar 100ls vienai pusei. Tas ir viena no pēdējām lietām, kuras esmu taisījis. Stūres ārējie pirksti tikai OEM. Maksā ap 50 ls gab.
Šarnīrnbalsts tas pats, kas parastajai versijai.
Stabilizators ir savs (150 lati jauns). Tas izrūsē bukšu vietā. Var ķīmiķot, lai nebūtu luftes, jo jaunas bukses problēmu neatrisina. Kā jau visos tādos gadījumos.

Vajag uzmanīt putekļu gumijas priekšā. Ja ilgāku laiku brauc ar saplīsušu, tad var nobeigt miroņgalvu. Tā 4M versijai nāk kopā ar visu pusasi (900 lati).
Meyle bija labs piedāvājums gumiju komplektam. Citādi - OEM par ~50 lati katrai pusei.

Nedaudz ir iespējams arī sajāt priekšējo kardānu. Tas var sākt ļurkāties šlicēs. Jauns tāds maksā arī 900 lati. b/u atrast nav pavisam viegli - katrā šrotā nemētājas.

Vēl ir mainīti priekšējie amortizatori. Tie ir parastie - gāzes, bet īpašas dakšas formas, tāpēc ir tikai viens variants - OEM, kas ir Bilstein, un pats Bilstein. Cenas - OEM ap 120 ls gab., Bilstein gandrīz tāpat - atkarīgs no vietas, kur pērk.

Bremžu dilstošās daļas tādas pašas kā parastam W210 ar V6 motoru.
Pēdējo reizi laboja Renoir - 31. Decembris 2010, 11:14, kopā labots 1 reizi.

4MATIC

31. Decembris 2010, 10:57

31 December 2010 10:10:42 Daniels rakstīja:

Ja ir runa par 4matic modeļiem ,kurus ražoja līdz 2002.gadam, tad šiem modeļiem gan pati sistēma bija nedaudz atšķirīga no pašreiz ražojamo modeļu 4matic sistēmas. Precīzāk sakot- sadales kārbu uzbūve bija citāda,līdz ar to pastāv iespēja saskarties ar šo sadales kārbu remontu-nomaiņu.

Sadales kārbu domā to, kas ir priekšā?
Ar to problēmu nav bijis.
Manējam kā reiz nesen noskrējiens pārlēca 200 tk.
Nekādas vainas. Eļļas pildījums esot lifetime.

Mazliet ir sācis sulot vidējais diferenciālis, kas atrodas kārbas galā. Tas visu laiku bija sauss, tagad ir slapjš. Bet tas nekas.

4MATIC

31. Decembris 2010, 11:06

30 December 2010 23:37:03 Versipellis rakstīja:
Ir vēl šāds 4Matic, tikai 2,8, bet ļoti jau izskatās pēc LT "meistardarba", kā vairums Maskavas ielas plačos.

šis ir ārkārtīgi pliks. 4M parasti ir diezgan pilni.

4MATIC

31. Decembris 2010, 11:54

31 December 2010 10:57:36 Renoir rakstīja:
31 December 2010 10:10:42 Daniels rakstīja:

Sadales kārbu domā to, kas ir priekšā?
Ar to problēmu nav bijis.
Manējam kā reiz nesen noskrējiens pārlēca 200 tk.
Nekādas vainas. Eļļas pildījums esot lifetime.

Mazliet ir sācis sulot vidējais diferenciālis, kas atrodas kārbas galā. Tas visu laiku bija sauss, tagad ir slapjš. Bet tas nekas.

Es ar iespājamām problēmām biju domājis tieši sadales kārbu,vai tautā to varētu saukt arī vidējo difernciāli. Tas/tā tieši arī pilda šo starpasu bloķēšanos. Pēc manis zināmām paziņām teiktā,kuriem pieder MB serviss,bieži ir radušās problēmas tieši ar iepr. modeļu sadales kārbām.Bet tas nav noteicošais faktors tieši uz šiem modeļiem. Ir svarīgi ekspluatācijas apstākļi un protams arī "blīves starp stūri un sēdekli" attieksme pret auto kā tādu :D

4MATIC

31. Decembris 2010, 11:59

kāds remonts ir iespējams tam vidējam diferenciālim?

4MATIC

31. Decembris 2010, 12:01

31 December 2010 11:59:08 Renoir rakstīja:
kāds remonts ir iespējams tam vidējam diferenciālim?

Esmu dzirdējis,ka pastāv tikai pilnīga starpasu diferenciāļa (sadales kārbas) pilnīga nomaiņa :(

p.s. es savam auto sadales kārbā pēc Domeniksa ieteikuma nomainīju eļļu.
Pēdējo reizi laboja Daniels - 31. Decembris 2010, 12:02, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta