Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

W202 dīzelis - vai laba izvēle?

24. Aprīlis 2011, 20:41

24 April 2011 20:54:06 ega322 rakstīja:
Mums visi celi ir ka zemes celi,tikai pa daziem braucot nav puteklu.:D

:shura:

25. Aprīlis 2011, 01:46

Patiešām grūti izlemt. Nekādus C klases dīzeļus tā arī neesmu pamanījis pa šīm dienām - tomēr brīvdienas.

Domāsim tālāk. Paldies biedriem par padomiem! Labprāt uzklausītu vēl viedokļus. :)
Pēdējo reizi laboja Jägermeister - 25. Aprīlis 2011, 03:08, kopā labots 1 reizi.

25. Aprīlis 2011, 08:03

Pats vizinos ar 2.2D (hvz vai tas ir Lucas sūknis, jo nav bijusi vajadzība skatīties) un nekādu problēmu nav! Var jau būt, ka maz ir nobraukts - ~50t km! Bet kopš pirkšanas, kad tika iziets TA ar pirmo piegājienu līdz otrajam, kur izsvilpa par aizsvīdušu lukturi un vienā vietā nenostriprinātu bremžu caurulīti nekādu pieminēto slimību nav bijis! Tfu, tfu, tfu!
Pa visu laiku mainīts tika tikai siksnas demferis, kvēlsveces, vienreiz pievilkti priekšējie gultņi un iepriekšminētā bremžu caurulīte uz aizmigurējiem riteņiem! Jā - TA pieminēja, ka drīz vajadzētu nomainīt priekšējam stabilizatoram bukses!
Un es neteiktu, ka šo auto lietoju tik piesardzīgi, kā to dara pret `svētdienu` autiņiem!
+ man viņš ir automāts! - arī nekādu problēmu! Patēriņš arī diži neatšķiras no 2.2D+mehānika!
C220 no C180 dinamikā/rāvienā/cēlienā hvz kā vēl, es neteiktu, ka sevišķi atšķirās! Ar visu tomātu normāli ceļ gan no vietas, gan uz šosejas, gan arī pilsētā! Tikai tomāta versijā vajag piefiksēt ātruma un apgriezinu attiecību atbilstību efektīvākai kickdown piespiešanai!
Pazīstamajam māte braukā ar C180 - kā viņš saka vienīgais auto, kas ir kalpo vairākus gadus, pārējie (ne MB) esot kalpojuši labākajā gadījumā vairākus mēnešus!
Ja W202 nav Mersedes, tad W210 arī nav, jo izņemot arējo izskatu iekšā atšķiras nedaudz platība un daži sīkumi! :mhihi:
Rūsa - jā ir! Bet es brīnos, ka viņa ir tik maz progresējusi pa visu šo laiku! (apstrādāta ne ar ko nav)
Detaļu dārdzība - nu hvz! Vienīgā reāli dārgā lieta no hadenes ir priekšējie augšējie dodbalsti, kas nāk ar vis plauktu! A, tā par detaļu dārdzību es nesūdzētos! Pirms sūdzēties kādam par to, es ieteiktu iegādāties W140 un tad papirkt detaļas!(jaunas/lietotas PO) :baigais:
Rezumē - nu nav tik slikts tas W202 un konkrēti arī C220.... :koks:

25. Aprīlis 2011, 10:32

(Jau taisot nopietni vai viss jau ir pagalam, tad mūsu veiklie meistari aizmugurē liekot virsū tiltu no W124 un tad gan braucot bez problēmām. Par līdzību ar W201 arī kaut kā šaubos, jo pats saskāros ar to, ka W202 tilti tiek aizvietoti ar W124, W201 tas kaut kā nav dzirdēts.)
Gribētu redzēt w-124 aizm.tiltu uzliktu w-202,nu nevar to tur iemānīt NEVAR.Pats kadreiz w-202 mainīju aizm.tiltu,atveda no šrota(kļūdījās)w-124 tiltu,apmēram 5cm platāks,pēc tam samainīja pret īsto.
Sviras un stupicas,piekrītu var samainīt,tikai kāda jēga,bukses ta vienādas un šaubos ka w-124 tās būs labākā stāvoklī.
Pēdējo reizi laboja Aldis A - 25. Aprīlis 2011, 10:37, kopā labots 1 reizi.

25. Aprīlis 2011, 10:42

Dargakais tur ir stures stienis kas nak viena gabala ar 2 pirkstiem un 2 aboliem,atseviski mainas tikai arejie pirksti.

14. Oktobris 2011, 09:27

Padalīšos pieredzē ar savējo C200 CDI Elegance.

Īsumā:
Lietoju kopš 2007.gada beigām, nobraukti ~120tkm.
Remontēts(hronoloģiski):

"izravēts" Webasto(bija plīsis korpuss un tecējs dzesēšanas šķidrums palēnām, kas korpusā uztaisīja nemetināmu vairs caurumu);Tā vietā ielikts el.sildītājs uz 220v(tā kā dzīvojam privātmājā - problēmu ar vadiem nav;)

Ieplīsa degvielas plastmasas caurule pirms sūkņa. Pamanīju tikai ar degunu - ejot garām haubei, jūtami smirdēja pēc dīzeļa.

Jā, rūsis deva ziņu un piekrāsoju visas durvis, arkas, bagažnieka vāku(ap atvēršanas pogu), pat nomainīju labo pr.spārnu. Visur šķirbās(durvju iekšienēs, bagažniekā, utt) sapūta pretkorozijas mastiku(?)..tumši brūns, lipīgs,..kaut kas. Izmaksas ~400Ls.

Aizm. bremžu trubiņu maiņa. Materiāls maksā kapeikas, darbs o.0 ~120Ls - trubiņas iet virs bākas, tā, ka pamatīgi ir jāpaārda mersim "dupis".

Nomainīju visus bremžu diskus, uzlikas.

Aizm. reduktora eļļas blīvslēgu nomaiņa. Maksā 5-7Ls, darbs :) 3 ciparīgs.

Kondicioniera radiatora(jauna)+el.ventilatora vadības bloka nomaiņa(nopirku caur ss atjaunotu).

No hadenes esmu mainījis tikai augšējo plauktu ar buksi un lodbalstu, pr. stab. stieņa bukses..it kā viss.

Puse no remontdarbiem tika veikti tufauto.

Amortizatori, atsperes un pat akumulators stāv tie paši kopš auto iegādes.

Vēlos piebilst, ka salīdzinot ar E klases Avantgard paketi(kādreiz bija E320 CDI `01), šis eksemplārs man visvairāk tīk, jo mūsu ceļus izbrauc tik mīksti un patīkami, ka citu vairs negribās. Taču ilgojos pēc 320-tā dinamikas un pārējām fīčām.

Patēriņš - kā jau visiem ~7l/100km. Leju pārsvarā no kanniņām, nesmādējot arī krievijas dīzeli. Nekādu probu ar degvielas sis-mu nav bijis(izņemot augstākminēto šlūtenes kaiti), atgāzes TA vienmēr normas robežās.

Kopumā - uzticams auto, noteikti braukšu vēl gadus 3-4. Pērkot mūsdienās, ļoti iesaku veikt "inspekciju" pie dīlera...vismaz būs zināms, ar ko rēķināties iegādājoties konkrēto mašīnu.

Lai ripo!

14. Oktobris 2011, 10:08

Vari pastastit ka tas elektriskais silditajs strada daba? Cik efektivs un labs?
Cik maksaja uzstadishana?

14. Oktobris 2011, 14:17

14 October 2011 11:08:05 mrpresident rakstīja:
Vari pastastit ka tas elektriskais silditajs strada daba? Cik efektivs un labs?
Cik maksaja uzstadishana?

Uzstādīja man tufā pa 20-30Ls(īsti neatceros), taču tur nekā sarežģita nav, ja ir pacēlājs un brīvs laiks - pats var izdarīt, taču tā kā tad bija ziemas laiks un manam auto pienāca apkopes laiks, pie viena izdarīja arī to.
Efektīvs? Sallīdzinot ar autonomo..ne visai. Piemēram, -20`C sildot to 15 minūtes dzinēja bloks no stindzinoši auksta pāriet knapi siltā temperatūras daļā, taču man ar to arī pietiek. Ilgāk parasti nesildu, jo cirkulācijas sūknis tērē auto strāvu:).
Visādā ziņā lētākais variants, kā uzsildīt motora bloku lielajos salos.
Ja ir pastiprināta interese par tāda tipa bloka sildīšanu, iesaku uzstādīt tā, lai kopš sildītāja pieslēgšanas cirkulācijas sūknis tiek barots ne no aķīša, bet piemēram no kāda pārveidotāja(220->12v), tad ir ērtāk(manuprāt būs nepieciešama vēl diode, lai "mākslīgi" padotā strāva netraucētu auto..sāks strādāt aizdedze un sazin vēl kas). Un vēl būs ērtāk, ja iegādāsies rozeti ar taimieri, kur iestati vēlamo ieslēgšanas laiku:super: .
Nu kaut kā tā..

Ziema tuvojas:)

14. Oktobris 2011, 15:11

Kāds Tev aķītis stāv? Cik Ampērstundu?

14. Oktobris 2011, 15:24

Velku ūzas..eju lūrēt.
Tēma slēgta