Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 14:19

11 March 2010 14:16:55 McJanis rakstīja:
Līdz Lincolnam es ar nonācu pamazām.

Labs ceļu zvilnis! :)

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 14:22

11 March 2010 14:18:29 Ome rakstīja:
Vēl ir svarīgi - Mercedes-Benz parasti var nopirkt arī sīkas daļas, kas nav raksturīti piemēram, zviedru autobūvei - jāpērk viss agregāts.
Nu, jā. Bija relatīvi sīka problēma ar nolietotu Volvo turbīnas by-pass vārstu. Te jāpērk viss, 160 Ls, kamēr pārraka internetu un atradās Āzijā oriģinālais par laikam 20 EUR. Tās turbīnas ražo Mitsubishi, attiecīgi kaut kādā citā kastītē varēja dabūt vienu pašu vārstu + visas pie viena nomaināmās detaļas.

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 14:27

11 March 2010 14:19:08 Ome rakstīja:
11 March 2010 14:16:55 McJanis rakstīja:
Līdz Lincolnam es ar nonācu pamazām.

Labs ceļu zvilnis! :)

Fetiša auto! Vienaldzīgo nav... :D:D:D

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 14:34

Par tām citām virsbūvju un motoru versijām varu tikai piekrist. Ne jau velti ir dzirdēts sakām, ka īstu "MB-garšu" var izjust tikai, sākot ar 3litru motora versijām.
Kaut gan baidos, ka jaunā ekonomiskā situācija vairs daudziem neļaus pievērsties kārotajiem (jaudīgajiem) modeļiem. Tie laiki ir neatgriezeniski pagājuši, kad varēja atļauties lielo motoru versijas ikdienas lietošanai. Tādi MB neizbēgami kļūs par privātu kolekciju eksemplāriem izbraukšanai vasarās, brīvdienās, pie labiem laika apstākļiem nedēļas nogalēs.
Bet cik daudzi no mums tik labi pelnīs, ka varēs vēl uzturēt šādu "brīvdienu" (otro) auto?
Kādu laiku būs arī gana daudz tādu, kas savus jaudīgos agregātus vienkārši bez remontēšanas nolietos līdz šrota stāvoklim, lai turpmāk pievērstos ekonomiskākiem motoriem.
Par to visu krietni žēl.
Bet esmu domājis par visādiem risinājumiem. Piem, ar MB (kurš uzturēts kaut cik normālā stāvoklī un atbilst personiskām jaudas/aprīkojuma/modeļa prasībām) braukt tikai vasarā, bet ziemā pa lēto ņemt kaut vai to pašu Ņivu (kādu 2005+ gadu). Ieliekot pāris simtus un nopērkot labas riepas, tas vienalga atmaksāsies, salīdzinot ar laba MB laušanu (citādi to nenosauksi) bedrainajās, ledainajās un sāls pilnajās Rīgas ielās un LV ceļos.

Ja par tēmu, tad kā "darba zirgu" C200 un C250 droši var ņemt, labāku neatradīs.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 11. Marts 2010, 14:43, kopā labots 1 reizi.

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 14:52

Mazliet atkāpjoties no tēmas. Te forumā pie oldtimer sadaļas neatradu info par to, ka līdz 1980 gadam ražoto pepelacu, ja tas ir saglabājis oriģinālu kondīciju, ir iespējams reģistrēt motormuzejā kā vēsturisko spēkratu, uz kā pamata izsniedzas serttifikāts kurš atbrīvo no ceļa nodokļa maksāšanas. Domāju, ka šī info varētu būt kādam ,,īsta mercedesa`` lietotājam interesanta. :)

MB C250 universālis.

11. Marts 2010, 15:05

11 March 2010 14:52:45 McJanis rakstīja:
Mazliet atkāpjoties no tēmas. Te forumā pie oldtimer sadaļas neatradu info par to, ka līdz 1980 gadam ražoto pepelacu, ja tas ir saglabājis oriģinālu kondīciju, ir iespējams reģistrēt motormuzejā kā vēsturisko spēkratu, uz kā pamata izsniedzas serttifikāts kurš atbrīvo no ceļa nodokļa maksāšanas. Domāju, ka šī info varētu būt kādam ,,īsta mercedesa`` lietotājam interesanta. :)
Mums te uznāca tehniska ķibele un restarts atgrieza 30.09.2009., tāpēc šis tas svarīgs jaunāks pietrūkst. Bet vispār tāda pilnīga informācija tiešām nav tikusi ievietota.

P.S. Visu laiku biju cerējis, ka 1983. gada universālu arī izdosies "dabūt cauri"... Tad jau laikam nekā... Bet fakts paliek fakts, MB noteikti ir viena no tām auto markām, kur vecu auto ir diezgan daudz. Kaut kur bija veikt pētījums, cik % no pastāvēšanas laikā saražotajiem MB joprojām reāli eksistē un būtu dabonami uz ceļa. Procents bija pārsteidzoši augsts, salīdzinot ar citām auto markām.

MB C250 universālis.

08. Aprīlis 2010, 20:11

Darīts! Nu es iru ari MB jūzeris. :) Pagaidām nevaru saprast. Priecāties, vai ne ļoti. kkā netīk man tas patirsenis, liekas neērts. Citādi nav ne vainas tam C klases dīzeļsvilinātājam! :super:

MB C250 universālis.

08. Aprīlis 2010, 20:16

Apsveicu ! :super:

un tagad sākam....kad liksi sakarīgus(AMG) diskus ? :P

MB C250 universālis.

08. Aprīlis 2010, 20:26

Droši vien...nekad! :D Tas MB man ir tā teikt, darbalopa vietā. ;) Viņam nav paredzēts taisīt baigu smukumu. ( es vispār ar nerubīju, ko te visi tā AMG priekšā elš? Tas skaitās baigi kruti, jeb kas par pīrāgiem?:doh: )Cita lieta, ka es iru pasists uz to, lai šamējais būtu perfektā tehniskā stāvoklī! Ja kkas ir tai dampī jau rūpnīcā ielikts, tad tam ir jāstrādā. Kaitina it kā sīkumi, kuri ir nevīžības pēc nobeigti. Piemēram pasendžera puses saulsargam lampazdrjuļkas nedeg. Atpogāju vaļā, a tur kontaktslēdzītis beigts. Nu vot kur lai tādu štruntu dabon?:doh: Neiešu tak dēļ tāda nieka Domenika sliekšņus deldēt! Laikam sakarīgāk būs zēniem te uzjautāt kur kāds MB šrots ir rodams, lai citu saulessargu paņemtu...dēļ tā slēdža. :)

MB C250 universālis.

08. Aprīlis 2010, 20:38

tas bija humors.... :)

var arī Brabus, Lorinser, Carlsson u.c .diskus.:D
Tēma slēgta