Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

Jautājumi par w123

12. Janvāris 2005, 23:16

[user]21237|Alis|[/user]Kad būs gatavs es gribētu redzēt kā tev sanākusi tīrīšana, varēsim sarunāt? :D

Varu safočēt,var kaut kā savādāk.moš uz kādu savākšanos sanāks ierasties.Vienīgi žel.ka nenofočēju to,kādi viņi izskatījās pirms mazgāšanas.

Jautājumi par w123

12. Janvāris 2005, 23:24

[user]425|mipe|[/user]2 richy
ka tev iet ar riepu iegadi savam auto. man daudzi megina atrunat pariet no R15 uz R14 riepam un diskiem (man originalie hrometie kalpaki uz R14)?

Lietotās riepas uz 14" baigi grūti bija atrast.Atradu kaut kādas,bet viena no tām izjuka.Tagad braukāju ar jaunām navarkām 8)
Cik saprotu,tev tagad ir 15"? Es tev silti ieteiktu likt 14" Man jau tā bija paredzēts 175 70 R14.Tās man ir vasarenes.Braucās baigi viegli.Ieskrienās ātrāk utt, tikai profils sanāk zemāks nekā 185 70 R14,tāpēc ir cietāka braukšana pa nelīdzenumiem.
14" katrā ziņā iet vieglāk un ātrāk par 15",ņemot vērā faktu,ka pārējie izmēri ir vienādi.
Esmu sapratis,ka ziemenes jāpērk tiekai jaunas vai navarkas.Tomēr ir grūti sameklēt 14" lietotas un labas.Būs padārgi.
Mans ieteikums- Ziemā ar 15", vasarā ar 14" un būs labi.Galvenais,lai diski der un ir paredzēti rūpnīcā 15" Tie 15" jau bija paredzēti mašīnām,kuras domātas braukšanai pa sliktiem ceļiem, vai ne tā?Tas nozīmē,ka ir jābūt stiprākai piekarei.Moška es kļūdos?

Jautājumi par w123

12. Janvāris 2005, 23:27

To Mipe:
Cik saprotu,tev ir paredzēti 14" diski.

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 09:40

Nezinu, kas par problēmām atrast riepas W123 modelim. var visiem, sākot ar maziem dīzeļmotoriņiem, kam 175/70 R14 un beidzot ar 2,8l un kupejām, kam 195/70 R14, šādas riepas ir un būs, precīzi nezinu, bet kaut kādu 90-to gadu Audi 80 / A4 tādas pašas liek virsū. Veikalos ir arī atsevišķiem veciem MB top modeļiem piemēroti izmēri, piemēram, 205/70 R14, tā kā tās ir tikai baumas, ka ir problēmas ar šādām ziemas / vasaras riepām!!! Nezinu, par izvēli arī sūdzēties nevarētu, OK, tam nekad netiks piedāvāti kaut kādi šī brīža top modeļi lieliem ātrumiem, bet W123 vajadzības pēc tādām nav nekādas. Gumiju modernizē, protektorus arī, tā kā satraukumam nav pilnīgi nekāda pamata -- papētiet tepat Latvijas i-neta riepu katalogus! Nu, un ziemā var uzlikt arī mazākas, šaurākas, būs tikai vieglāka braukšana... Pasaulē vēl ir ļoti liels pieprasījums pēc šiem izmēriem!

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 09:43

Problēmas sākas ar kādiem īpašākiem modeļiem, piemēram, 245/45 R16. Senāk populāri, bet tagad nemaz katalogos neredz... Lūk, nāks vasara, gribēšu tādas nopirkt, tad arī sāksies sarežģītie meklējumi...

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 14:28

Te visādas labas lietas par riepām vecākiem MB, vien tā vācu valoda...
http://www.diesel-king.de/W108/Reifenkunde.htm

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 15:01

[user]379|Mizx|[/user]Nezinu, kas par problēmām atrast riepas W123 modelim. var visiem, sākot ar maziem dīzeļmotoriņiem, kam 175/70 R14 un beidzot ar 2,8l un kupejām, kam 195/70 R14, šādas riepas ir un būs, precīzi nezinu, bet kaut kādu 90-to gadu Audi 80 / A4 tādas pašas liek virsū. Veikalos ir arī atsevišķiem veciem MB top modeļiem piemēroti izmēri, piemēram, 205/70 R14, tā kā tās ir tikai baumas, ka ir problēmas ar šādām ziemas / vasaras riepām!!! Nezinu, par izvēli arī sūdzēties nevarētu, OK, tam nekad netiks piedāvāti kaut kādi šī brīža top modeļi lieliem ātrumiem, bet W123 vajadzības pēc tādām nav nekādas. Gumiju modernizē, protektorus arī, tā kā satraukumam nav pilnīgi nekāda pamata -- papētiet tepat Latvijas i-neta riepu katalogus! Nu, un ziemā var uzlikt arī mazākas, šaurākas, būs tikai vieglāka braukšana... Pasaulē vēl ir ļoti liels pieprasījums pēc šiem izmēriem!

Baidos, ka tu neesi bijis riepu veikalā kādus 3 gadus, jo tagad tādi izmēri kā 205/70R14 vai 195/70R14 ir eksotika. Tos vēl ražo vai nu "beznosaukuma" firmeles, vai atsevišķas firmas, kam pamat tirgus ir āzija, kur vēl ir šadi auto sastopami daudz.
Reāli nopirkt šos te mērus ir bēdīgi. Izvēles arī nav( te es nedomāju ka divi protektori ir izvēle).

Par tām versijām ka uz W123 var likt 175/70R14. Mīļie cilvēki ņemam talkā kalkulatoru: kravnesības indeks šai te riepa ir 84 - 500kg (uz riteni). Kopā sanāk 2 tonnas. Kāda ir mašīnas pilna masa? Precīzi nezinu, bet ap 2 tonnām. Mašīnas izsvarojums ir apmēram 60 pret 40. tātad priekšējās riepas reāli netur mašīnas masu.

Nākoša lieta: Nevienai 2 tonnīgai mašīnai riepu platums nav mazāks par 185. Ja liekam mazāku platumu automātiski zūd saķere ar ceļu un atkal prieki.

Reāli uz W123 ir jābūt 91 kravnesībai. Varētu derēt arī sākot no 88. Ja var atrast riepu ar šadu kravnesību, tad diametram nav nozīmes, jo rites perimetrs būs vienāds.
Te būs piemērs:
195/70R14 - 91
195/65R15 - 91
205/55R16 - 91
225/45R17 - 91
235/40R18 - 91

Tā lūk. Nedaudz aizrāvos, bet nevarēju noskatīties, kādas aplamības iet tautās. :whistle:

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 16:08

Atver to pašu Laneks katalogu un redzi, ka piedāvājumā ir 7 ražotāju piedāvājums 195/70 izmēram vien, Eiropā tādas nopirkt vispār nav problēmu, problēma ir tie uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmie reālie Latvijas vairumtirgotāji, kas neuzskata par vajadzīgu šīs riepas iepirkt normālos apjomos. Nav tā, ka nezinu, kas darās šajā tirgū, jo pats tikko veicu pētījumu un veidoju turpmāko stratēģiju / finansējumu vietējam uzņēmumam, kam bizness cieši saistīts ar riepām. Viss ir un būs! Par kravnesību -- rūpnīcas noteiktā ir no 88 līdz 90, tā kā ar 91 būs pārspīlēts, Ričija auto pilna masa ir 1915 kg (atcerēsimies, ka tam disku platums pēc papīriem vispār ir tikai 5,5!!!), Mipes vēl mazāka -- 1895, tā kā līdz 2 tonnām tomēr nevelk... Nav ko apšaubīt ražotāju noteiktās prasības. Ar riepu piedāvājumu viss būs OK, tepat Skandināvijā, pavizinājos pa Norvēģiju, tur visu gadagājumu MB bija vienādā skaitā, cik W210, tik W124 un tieši tik pat bieži (un bieži, nevis reti) bija W123 ar rūpnīcas paredzētiem riepu izmēriem uz 14" diskiem. Kā jau teicu, tas, ka šīm riepām nepiedāvās top modeļa protektorus un mega ātruma indeksus parasti nevienu nesatrauc, jo neplāno auto triekt. Ja plāno riepām lielu slodzi, ekstremālus apstākļus un tā, tad, protams, skatās un rēķina, vai nav jāņem kas pilnīgi cits, tad nereti tā ir visa mašīna... varu tikai atkārtot, ka 10 gadus vecam Audi rūpnīca nosaka 185/70 R14, redzot to skaitu ielās ir smieklīgi apgalvot, ka pēc šādām riepām nav pierasījuma, OK, pie mums tas parasti šiem izmēriem tiešām ir atjaunotām un lietotām riepām -- koks ar 2 galiem -- izplatītāji neiepērk un pēc tam lietotāji apgalvo, ka veikalā jaunu nopirkt nevar, jo neko sakarīgu nepiedāvā...

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 16:51

Ar tādām zināšanām tev vajadzēja tirgot riepas.
Tas nekas ka Laneka mājas lapā ir izvēle. Pamēģini reāli nopirkt - tad arī redzēsi. Piedāvāt jau var, bet reāli uz vietas tādas riepas vai nu netur nemaz vai arī ļoti nedaudz. Redzi pie mums 60% no visām riepām tiek pārdotas lietotās. Pārējie procenti sastāda jaunās, bet no tām liela daļa ir navarkas un beznosaukuma. Pārdevēji jau reāli skatās ko pērk un priekš 20 indivīdiem, kas ir maksātspējīgi, neviens šādas riepas neturēs. Daļēji tev taisnība par izvēli Laneksā. Viņi ir lielākie latvijā un var atļauties turēt uz vietas eksotiku, bet joprojām ierobežotā skaitā.
Kas attiecas par kravnesību, MB W123 tomēr ir tā 91 kravnesība un sliktākajā gadījumā 88 tā. Pats iedevi linku, kur bija norādīti izmēri arī uz W123. Tur pat bija 205/70r14, kam kravnesība ir 93. Pats esmu braucis ar W126, W123 un W124 ar 225/60R15 riepām, kam kravnesība ir 92.

Jautājumi par w123

13. Janvāris 2005, 17:00

[user]379|Mizx|[/user]... varu tikai atkārtot, ka 10 gadus vecam Audi rūpnīca nosaka 185/70 R14, redzot to skaitu ielās ir smieklīgi apgalvot, ka pēc šādām riepām nav pierasījuma, OK, pie mums tas parasti šiem izmēriem tiešām ir atjaunotām un lietotām riepām -- koks ar 2 galiem -- izplatītāji neiepērk un pēc tam lietotāji apgalvo, ka veikalā jaunu nopirkt nevar, jo neko sakarīgu nepiedāvā...

:iagree:

Lielais vairums jaunas nepērk, vai arī pērk navarkas. Kad cilvēks ierauga tā paša Michelin cenu ir automātisks jautājums "a tas ir par visām četrām?". Tad ko mēs gribam? Nav pirktspējas un viss.....

Viss tirgus tiek orientēts uz jaunām vai mazlietotām automašīnām, jo tie īpašnieki ir pietiekoši maksātspējīgi un nepieļauj domu braukt ar b/u vai bēdīgām riepām (lai gan starp tiem arī ir izņēmumi).
Tēma slēgta