Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

4MATIC

09. Jūnijs 2006, 10:56

par torsena diferi nav taisnība - viņš anyway padod griezi uz visiem četriem, tikai atšķirība no parasta difera - padod lielāko griezes momentu uz riteņiem ar lielāku saķeri, un tas viss notiek pilnīgi!!! mehāniski un nekādas aiztures tur nav.

4MATIC

09. Jūnijs 2006, 11:31

Atkārtošu vēlreiz no Audi tirgoņu lapām īsi un koncentrēti: Torsona diferenciālis pēc definīcijas padod uz visiem 4 un sākot no 50/50 līdz 25/75. Bet tā ir vēsture. tagad izmanto asimetrisko Quattro ar visu augstāk minēto, kas ir elektronika un ar šīs elektronikas palīdzību nodrošina, ka ikdienā 100% ir tikai priekšai, ko torsona diferenciālis viens pats bez elektronikas nespētu. Nu nevelk vairs Audi visi 4 parastā režīmā pa parastu asfaltu. nav vairs iespējas parādīt quattro sistēmu pliku un mehānisku kā senāk vienā auto izstādē, kur ikviens varēja pagrozīt vienu riteni un skatīties, kā pārējie grozās līdzi. Nav vairs permanent, bet tikai automatic full time four wheel drive. Un tas viss ticis darīts lai samazinātu trokšņu līmeni, kas vecajiem esot bijis pabaiss un samazinātu degvielas patēriņu, ko varētu būt citādi grūti iedabūt jaunajās normās.

4MATIC

09. Jūnijs 2006, 11:55

nu tagad jā, es biju domājis par vecajiem labajiem laikiem :)

4MATIC

06. Aprīlis 2007, 13:26

man ir doma iegadaties w210 mercedesu, bet atsauksmes par kvalitati no zinamiem lietotajiem esmu dzirdejis visai negativas, kaut kur lasiju ka 4matic versija ir razhota austrija un tapec it ka esot kvalitativaka neka parasta rwd versija kas razhota ne ta polija, ne ta turcija? vai ta varetu but taisniba?
un lidz ar to lidz shim ta ka vairak orientejos uz 4matic, bet te atkal salasijos visadas briesmu lietas par to 4matic, tagad neko nesaprotu :D
taisijos pirkt modeli pec facelift`a 2000 gada visticamak. vai iznemot arejos uzlabojumus un multifunkciju sturi pec ta facelift`a manijas vel kaut kas tehniska puse piemeram?

ar cienu,
Gatis

4MATIC

06. Aprīlis 2007, 13:30

un vel..kadu motoru labak? dizeli negribu un nevaig, tapec skatos benzinniekus. gribu lai ta mashina iet :) tapec pavisam mazu ari negribu, jo masa tomer vinai paliela, ta ka reali skatos uz kadu 2.8 vai 3.2? varat ko bilst shaja sakara? varbut ir kadi citi varianti vel?

4MATIC

06. Aprīlis 2007, 15:05

....es nemtu 3,2...dzineejs parbaudiits uz visaadiem MB modeliem ...visas kaites gadu laikaa novaaktas ...vienaa vardaa labs dzineejs!! Iesaku!!...kas attiecas uz 4matiku...viss ir ok liidz briidim kad kautkas saiet griiztee ritoshajaa ...izmaksas dubultiigas!!!...bet ja nauda ir tad nav probleemu ...sataisi un mauc taalaak!! ;)

4MATIC

06. Aprīlis 2007, 16:09

bet ka ar to visparejas kvalitates atshkiribu starp rwd un 4matic? jo man jau to 4matic ka tadu nevaig tikai domaju tik daudz ja vinsh tiesham ir tik daudz kvalitativaks. un kas tad vinam taja piekare tads tik dargs? nav ta ka maksa it ka 2reiz vairak tikai tapec ka ir divreiz vairak velkoshie riteni tiri detalu dubulta skaita pec? vai ari tur nak vel kaut kas specifisks un loti dargs?
piekare mani principa parak neuztrauc jo patik uzlikt mashinai milzigus diskus un tad braukt pa pilsetu loti lenam un mierigi apbraucot katru bedriti :D uz shosejas kur bedres nav savukart uzreiz mashina stabilaka.. vismaz ta bija manam iepriekshejam japanu brinumam, nez ka mercedesiem..lai gan zemprofila riepas domajams tapat rada papildus stabilitati pat ja piekare ir miksta.

4MATIC

20. Maijs 2007, 11:07

[user]6695|RIPS|[/user]....es nemtu 3,2...dzineejs parbaudiits uz visaadiem MB modeliem ...visas kaites gadu laikaa novaaktas ...vienaa vardaa labs dzineejs!! Iesaku!!...kas attiecas uz 4matiku...viss ir ok liidz briidim kad kautkas saiet griiztee ritoshajaa ...izmaksas dubultiigas!!!...bet ja nauda ir tad nav probleemu ...sataisi un mauc taalaak!! ;)

Pārbaudīts? tu domā M104?
Es skatos uz vienu 4matiku ar V6 dzinēju... Diez kāds tas ir??

4MATIC

27. Aprīlis 2010, 22:14

Viss par 4MATIC"aktuālajos modeļos"....kā arī...mazliet no vēstures :super:

4MATIC

30. Decembris 2010, 23:37

Vai gadījumā kāds nav uzmetis klātienē aci šim 4Matic?
Tā kā ziema tik turpināsies un ceļi kļūst arvien neizbraucamāki, sāku skatīties uz 4Matic pusi.
Jaunāks nekas neder finansiālo robežu dēļ.
Apnicis mazpilsētās palikt teju katrā krustojumā un katrā laukumā - vienvārdsakot visur, kur apakšā ledus un virsū putra un vēl bišķi pret kalnu.

Vai vērts riskēt ar šādu tehniku?
Tas, ka no cita nopirktā vāģī vienmēr kādus 500Ls uzreiz jāieliek remontos, ar to rēķinos.
Mani tik mulsina jau vairākkārt servisos dzirdētais: "Tikai ne pavecs 4Matic - ja noskrējiens ir tuvu pie 200 000, samocīsies ar remontiem".
Cik sapratu, priekšējās piedziņas mehānisms esot ļoti vājš, detaļas grūti atrodamas un nesamērīgi dārgas.
Nezinu, kāpēc, bet nav arī diezko pozitīva attieksme pret W210...
Vai ir kāds, kuram pašam ir pieredze?
Mani principā neinteresē ne ražotāja, ne arī teorētiskie blablabla...

Ir vēl [url]http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/mercedes/e280/bipcx.html|šāds 4Matic, tikai 2,8[/url], bet ļoti jau izskatās pēc LT "meistardarba", kā vairums Maskavas ielas plačos.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 31. Decembris 2010, 00:12, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta