Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

Jautājumi par w123

04. Novembris 2006, 22:42

Nu tā atkal jau es ar saviem jautājumiem!
Šajā foruma sadaļā lasīju par spidometra apgaismojumu W123. It kā to iespējams regulēt ar slēdža palīdzību, kas uz vidus konsoles. Nesaprotu izskatījos visu merša priekšējo paneli. Tādu pogu neatradu. Tas nozīmē, ka man nav ar ko regulēt spidometra apgaismojumu (pārāk švaki spīd. Knapi kaut ko vispār redzu) ??? Laikam būs jāmaina spuldzīte.

Jautājumi par w123

04. Novembris 2006, 22:49

:) Laikam sapratu! Paņēmu rokās vācu val vārdnīcu (neko nejēdzu vāciski) un patulkoju no MB service book pogu nosaukumus. Secinājums tāds: spidometra apgaismojumu regulē ar to pašu pogu ar kuru nomet kilometrus uz 0.

Jautājumi par w123

04. Novembris 2006, 23:03

Tieši tā. Tik jāatceras viena lieta -- apgaismojuma regulators MB ir neveikli taisīts un parasti ar laiku sabojājas. Jo vairāk groza, jo ātrāk sabojājas. Tad atliek vai nu salaist vadus paa taisno, kā daudzi to izdarījuši, vai pat nezinu ko un kā to remontēt... Man max spilgtums traucē, tāpēc, ja kas tāds notiktu, noteikti meklētu iespējas salabot. Pagaidām esmu atradis optimālu vidusstāvokli un vairs to pogu neaiztieku.
Otrs, pabrīdināšu pie viena par kilometru skaitītāja restartēšanu -- to drīkst darīt tikai stāvošai mašīnai, nekādā gadījumā ne ripjot. Ripojot tiek lauzti plastmasas zobratiņi mehānismā un pēc vienas tādas neveiksmīgas restartēšanas odometrs vairs nestrādā... Tā kā to ieteicams darīt tikai stāvot.
Abas problēmas raksturīgas visiem MB, kam līdzīgi paneļi un mehāniskais odometrs (apmēram no 70-tiem līdz 90-tiem).

Jautājumi par w123

04. Novembris 2006, 23:11

Diez vai es gaitā spiestu to pogu, bet paldies, ka pabrīdināji! Rīt pārbaudīšu vai strādā tā spidometra apgaismojuma regulēšana.

Jautājumi par w123

04. Novembris 2006, 23:20

Ar to spidometra potenciometru ir tā, ka viņš smuki mainās, ja ir pret ko mainīt. Manējam bija izģērbusies tā atsperiite, kurai piemiit pretestiiba, pa viņu slīd kontakts un atkarībā no tā cik spirāles posmu ir ieslēgti ķēdē mainās pretestība un tādējādi sprieguma kritums. Spidometrs W123 ārā ņemas pavisam elementāri, eļļas spiediena šļauka, vadu stekeris, spidometra trose un barošana pulkstenim. Spidometrs savukārt arī jaucas smuki, bija nojucis odometrs, izjaucu, bija pāris detaļas aizmukushas no savām vietām, saliku un iet kā jauns. ;)

Jautājumi par w123

05. Novembris 2006, 12:53

Ir viens jautājums. Cik bieži tev vajag regulēt spilgtumu? MB tas apgaismojums jau tā ir švaks. Kur nu vēl grozīt nost. Man ar to regulāoru bija tā, ka sita ārā drošinātājus. Liku iekšā citu, tas vispaŗ nestrādāja. Padomāju, ka nav viņš man vajadzīgs un ar čomiem sataisijām bez. Vienkārši vads starp tām divam špiļkām.

Jautājumi par w123

05. Novembris 2006, 14:03

Man uz tumšas šosejas tālu braucot max spilgtums sāk uz acīm spiest, tāpēc labprāt to redzu diezgan tumšu, attiecīgi acis adaptējas pie tumsas un ceļš labāk redzams. Kad savulaik paneli laboju un spuldzītes vispār nebija savās ligzdās, es tās līmēju ciet / ņēmu ārā, jo citādi pabraukt nevarēju, tā kā manām acīm MB panelis var būt arī pārāk gaišs, tāpēc runāju par kādu optimālu un neaiztiekamu vidusstāvokļa atrašanu.

Jautājumi par w123

05. Novembris 2006, 14:11

[user]379|Mizx|[/user]Man uz tumšas šosejas tālu braucot max spilgtums sāk uz acīm spiest, tāpēc labprāt to redzu diezgan tumšu, attiecīgi acis adaptējas pie tumsas un ceļš labāk redzams. Kad savulaik paneli laboju un spuldzītes vispār nebija savās ligzdās, es tās līmēju ciet / ņēmu ārā, jo citādi pabraukt nevarēju, tā kā manām acīm MB panelis var būt arī pārāk gaišs, tāpēc runāju par kādu optimālu un neaiztiekamu vidusstāvokļa atrašanu.

Aptiekās pārdodas melleņu eksrakts acīm.Ļoti labs.

Jautājumi par w123

05. Novembris 2006, 20:46

Jautājums par to pakaļējā loga apsildes pogu.
Iedarbinot mašīnu man viņa deg visu laiku :( . Spiežu uz leju lai atslēgtu apsildi logam. Deg vienalga. Vai viņai visu laiku jādeg, vai arī poga ir pagalam??? Padalieties pieredzē, kā tur īsti ir ar to slēdzi????

Šodien pagrozīju spidometra apgaismojuma pogu. Sākumā apgaismojums vispār pazuda. Jau domāju tūlīt arī dabūšu to izjaukt. Tomēr izdevās kaut cik degošu spidometru dabūt, kad aizgriezu pogu līdz galam (pa kreisi). Visā pārējā apgabalā lampiņa nedeg. Tas nozīmē, ka līdzīgs defekts, kā citiem W123. Vai nu pa taisno savienošu, vai arī kaut ko citu izdomāšu.

Jautājumi par w123

05. Novembris 2006, 22:34

Nu tā jau nevar pateikt kas tur ir ar to slēdzi, paņem izjauc, iztiiri, ja neizdodas aizbrauc pie Hara domāju, ka viņam noteikti būs kāds kuru Tev notirgot.. ;)
Tēma slēgta