Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

W202 dīzelis - vai laba izvēle?

23. Aprīlis 2011, 21:17

Pr Elegance +1 pavisam cits skats masinai.

23. Aprīlis 2011, 21:17

Jā visi MB labi ,bet w202 tāda darba mašīnīte ar ko pārvietoties no punkta A līdz punktam B,parastie dīzeļi ekonomiski un uzticami,bet rezerves daļas jau nu mazliet dārgākas par w201 un w 124.
Ieteiktu no w202 tikai C250D būs labākais risinājums pēc manām domām.
Protams ja būtu man personīgi šobrīd jāizvēlas,tad noteikti par līdzīgu ciparu ņemtu W124 Dīzeli.:)

23. Aprīlis 2011, 22:04

Paldies par viedokļiem!
Man pašam patīk W124, bet... Varbūt es kļūdos, itkā Wikipēdijā rakstīts, ka jamos ražoja līdz 97. gadam. Man šķita, ka jamie tika ražoti kaut kur līdz 94. gadam vai tml. Baidījos, ka visi viņi būs galīgi nodzīti un izčakarēti, un ka labu eksemplāru neviens tāpat netirgos, bet ja tirgos, tad par augstu cenu. Esmu dzirdējis tikai labas lietas par tiem "tankiem", bet vecums ar dara savu tiem auto, ne? Kā arī tie, šķiet, ir nedaudz neekonomiskāki kā W202, ne? Lielāki u.tml.
Man jau pašam patīk E klase, tāpat kā Audi C4 (A6), bet vēlos kaut ko nedaudz ekonomiskāku. Diezgan stulbi, nezinu... Vienmēr esmu vēlējies vai nu C4 vai E klasi, bet šobrīd ir vēlme ekonomēt. Ar RWD neesmu braucis, ziemā varētu būt arī nepatīkami, bet, nu, gribētos iemēģināt. Uz BMW gan neskatos - nevēlos vislaik automašīnā ieguldīt lielas summas, kā arī, cik saprotu, BMW tomēr ir benzīna auto (pa lielam), kā arī sliktā slava - man to visu nevajag. Nevēlos arī iemaukt grāvī - lai gan abi auto ir RWD, cik noprotu, BMW ir "asāki". :)
Skaidrs... Nedaudz vēl viss jāapdomā, jāapskatās kas labs tirgojās u.tml. Cik sapratu, ja skatās uz W202, tad 2.0 vai 2.5 dīzeli. W124 2.0D dzinēji ir tie paši kas iekš W202?
Savulaik, kad interesējos par W124, paziņa (servisa īpašnieks) teica, ka auto jau labs, bet jamie jau veci un nobraukti, ka nav jēgas - būs vislaik jāremontē utt.

Ir ko padomāt... kārtējo vakaru. :)

P.S.- vienmēr esmu dievinājis W124 kupejas (C124?), bet lielos benzīna dzinējus negribas, kā arī ar gāzes iekārtām ņemties nav vēlmes.
Pēdējo reizi laboja Jägermeister - 23. Aprīlis 2011, 22:17, kopā labots 1 reizi.

23. Aprīlis 2011, 22:37

23 April 2011 23:04:12 Jägermeister rakstīja:
Paldies par viedokļiem!
Man pašam patīk W124, bet... Varbūt es kļūdos, itkā Wikipēdijā rakstīts, ka jamos ražoja līdz 97. gadam. Man šķita, ka jamie tika ražoti kaut kur līdz 94. gadam vai tml. Baidījos, ka visi viņi būs galīgi nodzīti un izčakarēti, un ka labu eksemplāru neviens tāpat netirgos, bet ja tirgos, tad par augstu cenu. Esmu dzirdējis tikai labas lietas par tiem "tankiem", bet vecums ar dara savu tiem auto, ne? Kā arī tie, šķiet, ir nedaudz neekonomiskāki kā W202, ne? Lielāki u.tml.
Man jau pašam patīk E klase, tāpat kā Audi C4 (A6), bet vēlos kaut ko nedaudz ekonomiskāku. Diezgan stulbi, nezinu... Vienmēr esmu vēlējies vai nu C4 vai E klasi, bet šobrīd ir vēlme ekonomēt. Ar RWD neesmu braucis, ziemā varētu būt arī nepatīkami, bet, nu, gribētos iemēģināt. Uz BMW gan neskatos - nevēlos vislaik automašīnā ieguldīt lielas summas, kā arī, cik saprotu, BMW tomēr ir benzīna auto (pa lielam), kā arī sliktā slava - man to visu nevajag. Nevēlos arī iemaukt grāvī - lai gan abi auto ir RWD, cik noprotu, BMW ir "asāki". :)
Skaidrs... Nedaudz vēl viss jāapdomā, jāapskatās kas labs tirgojās u.tml. Cik sapratu, ja skatās uz W202, tad 2.0 vai 2.5 dīzeli. W124 2.0D dzinēji ir tie paši kas iekš W202?
Savulaik, kad interesējos par W124, paziņa (servisa īpašnieks) teica, ka auto jau labs, bet jamie jau veci un nobraukti, ka nav jēgas - būs vislaik jāremontē utt.

Ir ko padomāt... kārtējo vakaru. :)

Kapēc tieši dīzeli?? Cik km dienā taisies nobraukt??
Man pašam ir W202 c180. Nopirktu viņu pagāju šogad 1 dienu pirms Jāņiem. Esmu nobraucis 50t/km. Patēriņš ar manu braukšanas stilu 10l/100km. Pa šo laiku esmu nomainījis ūdens sūkni(30Ls), pečkas motoriņu(20Ls), droseļvārstu(95Ls), aizmugurējā amortizatora buksi(60 sant), spidometru (25Ls).
Kad nopirku rūsas nebija, vienīgi bija ieskadēta aizmugurējā kreisā puse. Pēc ziemas ir parādījusies rūsa - šoferu pusē duvju apaksējā stūrī, vieta, kur priekšējais bampers saiet kopā ar spārnu. Domāju viņu pārkrāsot, vai aplīmēt.
Kapec c-klase "nav MB?" šis modelis ir kā labs kopdzīves sakums ar MB.
Ja man piedāvātu pirkt šādu auto, tad noteikti pirktu, bet varbūt ar 2.0l motoru.

23. Aprīlis 2011, 23:00

nu w124 2.5d ir pilsētā ap 9l

23. Aprīlis 2011, 23:44

Kapēc tieši dīzeli?? Cik km dienā taisies nobraukt??

Kā teicu - šeit varu dabūt dīzeli lētāk kā DUSā (benzīnu gan ne). Šobrīd mēnesī nobraucu ap 1500km, bet ārzemēs tie drīzāk būsi kādi 2000-2500km mēnesī. Patīk arī dīzeļa griezes moments. Ar B3 (2.0 benzīns) man aizgāja ap 10l/100km (pieļauju, ka būtu mazāks patēriņš ar labām sprauslām / sūkni utt), daudz lielākam auto ar 2.5TD dzinēju tie paši 10l/100km dīzeļa (radagabals zvērējās, ka varot dabūt 8l pa pilsētu - nezinu, bet sēņot es nemēdzu) - kas vismaz mēdza būt lētāks par benzīnu - tiesa, cenām sen neesmu sekojis līdzi DUSā, tā kā pērku citur. Ziemā problēmas nav bijušas, sūkņi ar miruši nav. Ja palietotu vairāk gadus vienu dīzeļauto, gan jau saskartos arī ar tām "dīzeļdzinēju dārgākām apkopēm".

Kapec c-klase "nav MB?" šis modelis ir kā labs kopdzīves sakums ar MB.

Nezinu, esmu dzirdējis ļaudis runājam, ka C klase "neesot mersis". Tāpat esmu dzirdējis, ka "Mercedes bez tomāta nav Mercedes". Automātu es nevēlos ņemt, jo tas prasa vairāk uzmanības, aug patēriņš, un tomēr - 15 gadus vecu kārbu pirkt? Nevēlos iegrābties. Man nav problēmu ar "kloķi" - pie stūres pa tālruni nerunāju. :)
Pēdējo reizi laboja Jägermeister - 23. Aprīlis 2011, 23:52, kopā labots 1 reizi.

24. Aprīlis 2011, 08:29

labs nikneims :super::super::super: :D

neklausies Tu šos tendenciozos "C klase nav MB utt." Noskati kārtīgu w202, aizved servisā izkrati un brauc. MB kā MB. Normāls iepazīšanās ceļš ar MB pasauli.
Pēdējo reizi laboja ZV - 24. Aprīlis 2011, 08:30, kopā labots 1 reizi.

24. Aprīlis 2011, 13:22

Vispār MB zem 6.0 motora tilpuma nav Mercedes :)
Amakatanav, par specifiku nepateikšu, bet w202 ritošā nav tik vienkārša kā w124, tomēr jau nākamā paaudze.
2.5 td varētu būt no labākajiem variantiem.
Intereses pēc papētīju ss.lv 220d līdz faceliftam un neatradu nevienu sakarīgu, visi tādi saguruši.
P.S. Amgracer tirgoja c250, bildes nerdzēju, bet stāvoklis un cena izklausījās laba.
Vēl Vabo tirgoja labu eksemplāru.

24. Aprīlis 2011, 14:22

2.0 dīzelim ir 74 zirgi, ja? :O:D

Esmu izrakņājies pa dažādiem sludinājumu portāliem - ir vairāki 2.2D, bet normālus 2.0 vai 2.5 neredzu. Plačos jau laikam ar neviens vairs neko nepērk, ne? Savulaik esmu tāpat staigājis pa plačiem, bet pircis tur neko neesmu - šķiet, ka tur mēsli tirgojas.
Es laikam vēlētos dzinēju bez turbīnas. Tā nav prātīgāk? Veca turbīna = iespējami papildus izdevumi nākotnē, ne?

24. Aprīlis 2011, 14:32

24 April 2011 15:22:48 Jägermeister rakstīja:
2.0 dīzelim ir 74 zirgi, ja? :O:D

Jā, tā arī ir. :)
Tēma slēgta