Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

4-matic

29. Janvāris 2008, 17:46

[user]398|Renoir|[/user]Nu, ta beidzot par tēmu ;)

Runā, ka 4matic versijas esot kvalitatīvākas, jo tās liktas kopā Austrijā.

4matic nodrošina priekšas piedziņu ar speciālas "razdatkas" palīdzību. Tajā, kā arī pakaļas reduktorā, nav paredzēts pat mainīt eļļu. Neesmu drošs, ka tajā kaut kas var salūzt...
Kārba 722 664 kā citiem W210 - normāla.
Priekšā ir jāuzmana pusass putekļu gumijas. Tās mēdz plīst no vecuma. 10 gadīgs ir īstais, kam varētu noplīst. Manam saplīsa.
Kāpēc jāuzmana, pateiks jebkurš cilvēks, kas ir braucis ar priekšas piedziņu - miroņgalva!!! Sajāsi to, tad būs lielas naudas.
Priekšas amortiņi maksā 120 ls gabalā. Priekšā ir savādāka konstrukcija nekā parastajiem W210, bet nekas traks nevar būt, ja nepērc auto ar lielu noskrējienu. Visu izšķir reālais km skaits.

Braukt ir forši.

Skaidrs, paldies par info!
Vienīgais tie Vācieši tagad spidometrus grierž atpakaļ krutāk nekā mūsējie :D

4-matic

29. Janvāris 2008, 17:54

Te ir sedanu piekares salīdzinājumam.
http://www.mbclub.lv/board/?parentid=30 ... re#p348701

4matic nav tas ļaunākais variants kā redzi.

4-matic

14. Februāris 2008, 00:37

http://www.youtube.com/watch?v=3rv2-DYgzcY

4-matic

14. Februāris 2008, 22:56

pie mīnusiem var pieskaitīt:

1) lielāks apgriezšanās radiuss
2) lielāka stūres vibrācija
3) augstāks klīrenss (bet tas tā, vizuāli, var patikt, var nepatikt)

...laikam arī degvielas patēriņš lielāks un priekšējās piekares remontizmaksas lielākas, bet par to jau 100x runāts. Priekšējā miroņgalva Domenikā 865,- , ja kas. Citādi viss štokos, ar savu esmu apmierināts. Žēl tik tā ziema šogad tāda čābīga, biju jau sataisijies pa Baltezeru ietestēt 4matic priekus.

4-matic

18. Februāris 2008, 08:44

[user]254844|fourmatic|[/user]pie mīnusiem var pieskaitīt:

1) lielāks apgriezšanās radiuss
2) lielāka stūres vibrācija
3) augstāks klīrenss (bet tas tā, vizuāli, var patikt, var nepatikt)

Priekšējā miroņgalva Domenikā 865,- , ja kas. Citādi viss štokos, ar savu esmu apmierināts. Žēl tik tā ziema šogad tāda čābīga, biju jau sataisijies pa Baltezeru ietestēt 4matic priekus.

1) laikam ir taisnība gan. Nebiju tā baigi salīdzinājis, bet jā - 124 varēja riteņus sagriezt vairāk.
2) Neesmu nekad manījis. Man tikai šķiet, ka šī versija kaut kā skaļāk iet. Ar ziemas riepām īpaši gaudo (Mans 124 ar ziemas riepām nekad negaudoja). Ar vasaras daudz klusāk - bet arī kaut kā skaļāk.
3) Klīrenss ir augstāks. Man īsti nepatīk, bet nekas ļauns arī nav. Tas tomēr ir domāts "bezceļiem".

A kāpēc tavam aizgāja miroņgalva? Tās gumijas?
Manējam viena gumija bija riktīgi pārplīsusi. Baigais caurums bija redzams.

4-matic

18. Februāris 2008, 23:00

Kad pirku tad nekrakšķēja un gumijas arī bija labas, bet ar laiku sākās (nobraucu ap 40000). Lai gan nekādas īpašas izdarības, tipa spolēšanu līkumos un saulītes neveicu. Pat diezgan precīzi varu pateikt ka krakšķēšana sākās ap 280000 km. Bišku sašuvos par tām miroņgalvu cenām, tad vienu brīdi meklēju lietotas un beigās atradu meistaru kurš pārlasija esošās. Tas stāstija ka esot liels spečuks šinī jomā un ka ja vaidzēšot, tad viņš zinot kur var pasūtīt lielāka izmēra lodītes ko salikt iekšā. Protams ka šāds risinājums ir tikai uz laiku, bet tad jau manīs. Pārlasīšana maksāja 68+PVN abām un nu jau kādus 10000 griežas klusu.
Par to gaudošanu arī esmu pamanijis, man pat jau sāka likties ka ir kāds gultnis beidzies. Jāskatās kā būs ar vasarenēm. Bet tā vibrācija uz stūri manuprāt tomēr ir. Kā nekā w210 4matic 33% patstāvīgi velk priekša. Pamēģini ar kādu Audi pabraukt, tur tā stūre ne tikai vibrē bet vel raujas uz visām pusēm. Kādu brīdi, kad vel nebiju nopārdevis savu w124 bija iespēja salīdzināt. Domāju ka savu lomu tur spēlēja arī w124 stūres mehānisms, kas pēc uzbūves ir 100% klasika. Un vispār jau joprojām ir nostalgy pēc tā vecā w124 ar tiem dīvānveidīgajiem atsperbenķiem un to milzīgo baranku. Stūres pastiprinātājs arī tur kaut kā stilīgāk bija saregulēts.
Tēma slēgta