Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

W210: Gribu atkal mersi

05. Augusts 2007, 21:41

Sweiki!
Agrāk pārvietojos ar MB w124 sedanu 3.0 benzinu, meh, karbu, labs aparats bija ;) Tad pārkāpu uz BMW e36 328i, nav slikts, BET šamējais tirgojās un man domāt ka gribas atpakaļ uz mersi pārkāpt.. Tātad doma ir par `96-`98 gada e klasi, sedanu, 2.3 vai 2.8 benzin dzinēju, nu ok tilpums nebūtu tik svarīgs, jo lielāks jo labāk ;) A, nu varbūt arī kāds pateiktu kāda tā budža vinjam skaitas, modelis kāds? Un normālam stavoklim tādam, cena kādos diapazonos iet -/+ . Un ko par vinjiem labu/ļaunu varetu kads pateikt, varbūt lietotājs kāds.. kam jāpievērš uzmaniba pērkot.. un uzturēšanas izmaksas aptuvenās.. kautko tādu gribētos dzirdēt!

Paldies iepriekš! :)

05. Augusts 2007, 22:51

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1990-MER ... dZViewItem

njem ciet :)

05. Augusts 2007, 22:55

8D taads nigernieks, mmm , cipars ar labs 8)

05. Augusts 2007, 22:58

man pasham ar zhoklis atkaaraas, kad ieraudziiju...

06. Augusts 2007, 08:20

[user]267378|bobuubob|[/user]man pasham ar zhoklis atkaaraas, kad ieraudziiju...

nu, es varu dabūt 560 SEC par 13 K eiro...aprīkojums tiešām max...

bet tas sedans no 96.98. ir W210, acainais...

ar 2,3 L būs par maz, apsties kāda kulba tam :)

06. Augusts 2007, 09:24

2.3 neņem. mīksts būs. īpaši jau pēc BMW 328i. Iesaku 3.2. Sliktākajā gadījumā 2.8. Normāls ap 98.gadu maksās kādus 10k EUR.
96.g. esmu redzējis arī pa 5k EUR. Bet tas bija tāds, ka gandrīz apvēmos.
Kā jau daudziem E klases aparātiem - aprīkojums mēdz būt problēma. Lai arī 4x el. stikli ir default, pārējais var būt ļoti pliks un neinteresants pat 3.2 motoram. A opciju var būt ļoti daudz... pats biju pārsteigts par to, kas var būt iekšā 98. gada W210.

Lielākā problēma ir rūsa. Viņi visi rūsē vairāk nekā W124 un laikam arī vairāk nekā e36. Vairs nav princips - rūse, ja ir bijis sists un slikti sataisīts. W210 rūsē pats no sevis. Domāju, ka tās ir sekas apvienošanai ar amerikāņiem. Klasiskās rūsas vietas ir bagāžnieka vāks - ap atslēgas caurumu, aizmugurējo arku apakšējais stūris, pie durvīm utt. Vispār uzmanīgi jāskatās, jo W210 ir dzirdēts, ka oficiālais dīleris garantijas perioda laikā ir mainījis bagāžnieka vāku, jo tas bijis sarūsējis... a killa.

Vēl viena klasiska problēma motoriem ir gaisa masas mērītāja nobeigšanās. Tas ir dzirdēts tik bieži, ka šķiet katrs piektais ir to mainījis. Maksā daudz, bet kādus 2 vai 3 gadus gan jau ka iet, ja nomaina. Pazīmes - kompis rāda, ka maisījums ir nepareizs, slikti iedarbināt karstu dzinēju, raustās, citreiz pat zūd jauda braucot.

Es skatījos vienu Rumbulā, kuram bija ļoti līdzīgi simptomi. To nepaņēmu, jo bija tikko no Vācijas un kādi 200tk nogriezts spidometrs, AC nestrādāja utt. Domāju, ka arī GMM bija beigts. Tā kā tāda laikam ir kopējā bilde par to, ko var nopirkt LV. Par pēdējo naudu šādu mašīnu ņemt vienkārši nedrīkst. Jo pastāv liela iespēja, ka dažas dārgas lietas var būt jāmaina. Drošāk ir turēt kādu 1000 EUR gatavībā, lai novērstu lielākās "mazās" šaizes.

Plus vēl obligāti vajag skatīties uz opciju kodiem, šiem aparātiem mēdz būt divu veidu sarežģītas piekares - adaptīvā un pašizlīdzinošā.
Pirmajai amortiņu cenas tu noteikti negribēsi zināt... Otrajai ir mazliet labāk, bet 10 gadu vecumā tās vairs nav tik izturīgas kā tikko no konveijera. Viens paziņa pamanījās nokaut aizmugurējos amortiņus, a šim izrādās tā otrā tipa piekare. Viens amortiņš - 200ls un teica vēl, ka lēti dabūjis. Mans padoms - neņem šādu piekari. Parastā piekare ir tik pat komfortabla, tikai vairākas reizes lētāka.
Riepas - der tikai 16 collu diski un uz augšu. Gumijas standarts 215/55/R16. Riepas vēl saprātīgās cenās, bet arī ne lēti.

Varu arī kaut ko labu pateikt - ja paņem 3.2 V6 4-matic, jutīsies vienkārši super. Lidmašīna. Jauda iespaidīga, komforts maksimāls, nav vairs tā grīļošanās uz pagriezieniem kā W124. Degvielas patēriņš mazāks nekā vecajiem 3.0 motoriem, griezes moments "plakanais", maksimālais pieejams no 3000 - līdz 4800rmp. Iepriekšējam motoram (M104) sākas tikai pie 3850rmp. Vienkārši cita paaudze. Ļoti daudz patīkamu sīkumu, ja ir labs aprīkojums. Ļoti labas kvalitātes salona apdare. Patīkami braukt. Platāks par w124 un arī stabilāks uz ceļa. Plus vēl V-veida motora skaņa... Labāk skan tikai V8...

06. Augusts 2007, 10:22

mnjaa, viela pārdoma`m.. palides par ļoti plašo informāciju!
Bet tā arī par tām piekarēm neiebraucu, ka var pateikt kāda vinjam ir utml..
Nu vnk. gribas meh. karbu, cik pastujos 2.8 3.2 liela dala automatu. Un ka ar to pasu automatu patēriņš? Lielākā daļa jau viņi dīzeļi nāk, bet tādu negribas, ziema tuvojās.. ;)
Un ko par šādu var teikt, tas ir 3.2 24v motors?!
links: http://ss.ss.lv/msg/lv/79/3948/157882/UHUAGEliQQ==.html

06. Augusts 2007, 10:33

tas ir 3,2 L motors M104 (ar 24v)

bet tas nav W210, tā ir W124 kupeja-pavisam cits stils un stāsts :)

06. Augusts 2007, 10:34

automāts jau nedaudz vairāk ēdīs, bet tad jau arī klima ēd daudz utt :P

a kam Tev mehānika / atšķirība ir pāris sek. desmitdaļas :)

06. Augusts 2007, 10:37

nee es sapratu ka w124, raxtiju tac agrak bij kas tads, bet kupeja weca ar pievilcigi ja labi aprikota 8) nav ne vainas!
Mehanika, nez labak patik, isteniba automatu neesmu lietojis, bet liekas garaam... :D varbut kļūdos.. :?
Bet neatteiktos no laba w124 , bet sedana, ar labako komplektāciju... Bet reali LV tirgū piedāvājumā, dizeļi automati visi... :(
Tēma slēgta