11. Novembris 2011, 01:07
10 November 2011 23:26:51 Versipellis rakstija:10 November 2011 22:17:05 Misters X rakstija:
Iespejams, W140...iespejams, W220 - laiks radis.
Iesaku W140, nenozelosi. Ekstremos parbaudita vertiba.
Ja noteicosais ir tehnika un ertiba, nevis mode vai sava statusa/krana izradisana, W140 ir pareiza izvele.
Un nebaidies no variantiem ar lieliem motora tilpumiem! Ekspluatacija nesanak nemaz tik dargi, ka tauta runa.
gada) un tiem visiem ir vecuma kaites: ir problemas ar visadiem vadiem- vadu izolaciju, plaisa gumijas, iet uz beigam el.bloki. blives sukni kompresori, utt.11. Novembris 2011, 01:36
11. Novembris 2011, 10:48
11. Novembris 2011, 10:53
11. Novembris 2011, 11:18
11 November 2011 01:36:47 Versipellis rakstīja:
Būšu precīzāks.
Nerunāju par nodzītiem eksemplāriem...
No lielajiem motoriem S600 nebūs labs, tas viens no hemoroidālākajiem motoriem.
M119 (5.0) ir ideāls agregāts, ja vien nav nodzīts.
Pie mums lielākā daļa īpašnieku ar S500 ir driftojuši, taisījuši saulītes un lēkājuši pie luksoforiem. Ar attiecīgām sekām uz motoru, kārbu, reduktoru.
Problēma pat nav tajā, bet citā - absolūtais vairākums S-Klases īpašnieku savu limuzīnu ir nopirkuši, bet nespēj uzturēt. Latvijā tikai retais W140 ir tehniski labā stāvoklī (pārsvarā kluba biedriem), absolūtais vairākums tehniski vērtējami kā absolūti neapmierinošā stāvoklī. W140 īpatnība ir tā, ka tas ir ļoti izturīgs un pat nodzīts uzreiz neizjuks. Tāds tad arī ir tas autoparks, kas parādās ss.lv - un tur pilnīgi vienalga, vai auto maksā 1,5kE vai 7kE.
Nepiekritīšu, ka W140 nav ikdienas auto. Pats jau vairākus gadus kustos ar S500 ikdienā. Ja cilvēks tiek galā ar savu seksualitāti un nav iesprūdis tīņu vecumā, 13-15 litros pilsētā nav problēma ielīst. Vidējais pa pilsētu/šosejām un zemes ceļiem man tagad ap 12,7-13 litri.
Pilsētas sastrēgumos auto ir lielisks, vispār nepiekūst. Sēdi un atpūties, klausies kaut vai Mālera simfonijas.
Mans cepiens par dārgajām detaļām nāk no skopuma par baigajām summām. Tomēr nav obligāti jāliek OEM detaļas, visu var salabot par kapeikām, šroti ir pārbāzti ar W140 daļām.
Man prisosku nav un no nostāstiem nevienam neieteiktu. Diezgan bezjēdzīga un dārga lieta.
Par salona elektroniku pilnīga taisnība, tā ir neticami vāja vieta. Gļuki vienā gabalā.
Gluži nepiekritīšu par motortelpu un vadiem/caurulītēm, tas jau atkarīgs no motora kondīcijas. Tur mašīnas vecumam nav nekādas nozīmes.
Savu tagadējo esmu dzinis un drāzis līdz neiespējamībai (pēc principa - pārdot pa lēto tāpat nav jēgas, labāk notriekt pašam un papriecāties). Esmu diendienā dragājis ar 100+ km/h pa redeļainiem/bedrainiem zemes ceļiem, gājis līkumos šķērsām ar izslēgtu ESP, braucis pāri pļavām, nejauši pārlēcis pāri dažiem grāvjiem, dzenājies teju pa visiem Kurzemes mežiem, braucis sēnēs, ogās, reāli lēcis pa grants ceļa "tramplīniem", karinājis auto uz zālē grūti pamanāmiem celmiem, slīcis dubļos līdz durvju viducim, utt.
Varu apliecināt vienu - tas, ko spēj izturēt W140, diezin vai spētu turēt jebkurš riktīgs japāņu džips, par jaunākiem un krutākiem Mercedes modeļiem nemaz un pilnīgi droši nerunājot.
Tu auto pēc tam tikai nomazgā un tas atkal izskatās un brauc kā jauns luksus limuzīns - tas ir tas labākais.
Pēc vasaras domāju auto nolikt laukos un braukt ar citu W140 - jo šķita, ka šo labot vairs neatmaksāsies. Izrādās, ka bija jātaisa tikai relatīvi sīkumi (bukses u.c.), pat TA pēc tam izgāju, tagad braukšu vēl vienu gadu.
Tāpēc es iefanoju par W140, arī mani draugi (kuriem NissanPatrol un Toyota Landcruiser džipi) ir pārsteigti, kur tik ar W140 nevar izbraukt (lai arī nav 4x4) un ko viņš spējīgs turēt, piedevām piedāvājot nepārspējamu stabilitāti un drošības sajūtu.
Nedomāju, ka ko tamlīdzīgu varētu darīt ar W220 vai W221.
Un, ja jābrauc tālie gabali (Deutschland utt.), nevaru iedomāties labāku auto par W140. Mierīgs, pārliecinošs, arī visādiem zagļiem un bandītiem vairs neinteresants (it sevišķi Polijā), ja kas saplīst, tev nenoplēsīs servisos 10 ādas kā par jaunajām S-Klasēm, kurām neko bez autorizēta servisa datorprogrammas izdarīt nevar. Un jaudas ir atliku likām, nekad nav bijusi sajūta, ka vajadzīgš vairāk jaudas. Ja jātiek garām kādam, pat no 120 km/h iespiež sēdeklī ar mocim cienīgu uzrāvienu.
Man vienalga, ka ir modernāki, labāki auto par šo modeli, ja mani apmierina tas, kas man ir. Vienmēr pasaulē būs kas labāks un krutāks par tavējo (vai tavu meiteni, tavu auto, tevi pašu), galvenais ir saprast, kas tev patīk un kas tevi apmierina, nevis dzīties pakaļ modei un arvien jaunām mantiņām, jo visiem tās vajag/patīk.
Protams, ka auto uzturēšana maksā un esmu licis praktiski tikai oriģinālās detaļas, neesmu pārāk uztraucies par vizuālo (rūsas dēļ), bet auto man parasti ir 100% tehniskā kārtībā - to mācos no vācu Lufthansa - lidmašīnas nereti ir 25 un vairāk gadus vecas un vizuāli ne tās svaigākās, bet tehniski nevainojamas un uzticamas. Neciešu, ja kaut kas nestrādā, klab, grab vai čīkst - pat pie mana braukšanas stila.

11. Novembris 2011, 21:35
11. Novembris 2011, 21:56
10 November 2011 22:07:19 Amakatanav rakstīja:
viņam nav tik daudz naudas,lai atļautos Opeli:shura:
Opeli pērk tikai firmas, kam ir daudz naudas... protams ir daži fanātiķi, kas pērk opeli kā privātpersona, bet nu tur uz tvaika ielu jāved viņi...
11. Novembris 2011, 23:39
12. Novembris 2011, 02:15
12. Novembris 2011, 02:25
11 November 2011 21:56:41 Udritis rakstīja:10 November 2011 22:07:19 Amakatanav rakstīja:
viņam nav tik daudz naudas,lai atļautos Opeli:shura:
Opeli pērk tikai firmas, kam ir daudz naudas... protams ir daži fanātiķi, kas pērk opeli kā privātpersona, bet nu tur uz tvaika ielu jāved viņi...
Tu tiešām esi tik stulbs vai muldi izliecies?