24. Jūlijs 2011, 18:19
Sveiki.
Mekleju palidzibu saistiba ar signalizacijas uzstadisanu savam w168 a klasei 2004. gada.
Problema ir tada, ka esmu Anglija ar Latvijas auto un vietejie servisi ar saviem babajiem man galigi neraisa uzticibu shadas lietas uzstadisanai, plus sausmigi dargi.
Bija atgadijums pirms pusgada vel Latvija, kad devinstavu majas prieksa, apgaismota vieta, pa nakti manam w168 izsita logu un panema visu, ko vareja, un NEVIENS, neko netika redzejis... Taja skaita nozaga arejos spogulus un pats sapigakais ari salona spoguli, kura noraushanas rezultata tika izrauts gabals no vejstikla un nujau plaisa pa vidu ir nogajusi lidz pasai lejai. Tapec man signalizacija ir loti aktuala.
Tad nu saku uzstadit pats. Par auto elektribu so to saprotu, bet pieredze ar signalizacijam un a-klasi ir nulle. Tiku tik talu, ka esmu atjaucis visu apaksu no panela un lielako dalu sanu plastmasu, pieliku ko vareju - sirenu, led, trieciensensoru, antenu, barosanu, bremzu gaismas. Saskaros ar problemu
NR1 - vakuuma centrala atslega. Nav ne jausmas ka un
kur pieslegties centralajai atslegai. Zinu ka centralais suknis ir bagaznieka pie rezerves ritena, bet pie vina pienak 3 vadi - 1 patstavigs 12v, 1 kas iedod 0,6v kad atsledz vai aizsledz. 3. saurs nesaprotams vadins.
NR2 - durvju atversanas sensori. Tatad, ta podzina kas piespiezas aizverot durvis. Pie vinas pienak 2 vadi un neviens no viniem nav centralais rinkis, kurs justu visas durvis. Plus visam abi dod patstavigi 12v, bet kad atver durvi viens sak lekat no 10-11v?

Pie Salona apgaismojuma slegties nevar, jo tam ir aizture, respektivi apgaismojums deg ari pec durvju aizversanas kadas 20 sec.
Kur meklet kadu vadu kas dod 12v, kad kada no durvim ir vala?NR3 -
kur butu vispareizak slegties pie pagriezieniem? Vatbut kkur pie avarijas gaismu pogas?
NR4 - ka jasledz tas relejs immobilaizeram?
Luk shema:
NR5 - Nekur visa noladetaja i-neta nevaru atrast vadu shemu a klasei. Varbut kadam ir vai zinat kur meklet?
Tad vel mani baida 2. lietas:
NR1 - Manam w168 ir kkada rupnicas, itka, signalizacija, respektivi negaudo un neko citu nedara, ka tikai aizsledz un atsledz masinu ar pogam uz atslegas. Cik noprotu sai sistemai ir kkads imobilaizers. Vai jauna signalizacija nekaites, un vai sapratisies ar rupnicas iekartam?
NR2 - Vai man nav vel kads relejs, vai kkas cits vajadzigs veiksmigai signalizacijas darbibai? komplekta naca 1 relejs, cik noprotu tas imobilaizeram, bet pat shema ir atteloti 2. Par laimi otrs ir bagaznieka atversanai, kura man nav vajadziga, jo sai masinai bagaznieks pats neveras valja.
Tad nu ludzu vai kads man nevaretu palidzet ieviest skaidribu saja lieta?
Jau ieprieks milzigs paldies.
Pēdējo reizi laboja
ronispsc - 24. Jūlijs 2011, 18:25, kopā labots 1 reizi.