Switch to full style
Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
Tēma slēgta

Info par C124

03. Jūlijs 2006, 10:26

Sveiki!

Esmu nobriedis iegadat sev citu auto. Pashlaik nevaru uzveleties starp BMW 525i(95) un MB C124(>92) un jaizvelas man ir lidz augusta sakumam :)
Pashlaik braucu ar BMW 525i(89).
C124 liekas visai pievilcigs auto, cik saprotu ari izturigs, bet es kaa MB nepazinejs tolkom detaljas nezinu. Protams braucot ar BMW, esmu pieradis pie visadam sikam bet patikamam ficam, kuras tada vai citada veida gribetu redzet ari MB.
Lidz ar to, rodas daudz un dazadi jautajumi. Esmu lasijis sho forumu, bet lietas, kas mani interese nav atrodamas. Varbut kadam sie jautajumi liksies smiekligi :)
Tatad, gribetos iepirkt 24V aparatu >92 gadu, viennozimigi manuala karba, ar zopapsildi un spogulju apsildi, kozha, butu labi ja butu, bet var ari iztikt, elektro logi (luuka?).

1. Vai nav zinamas regularas saizes tieshi ar so motoru, ellju nerij utt.? Ka ar pielaisanu ap -20?
2. Ziema, kaa C124 dzivo ziema, nav problemas ar durvju aizsalsanu, stikla piesalsanu, spogulju piesalsanu vai ko veel?
3. Vai siem auto defaulta nak LSD (pashblokejosais diffs), ABS, ASC?
4. Ja logi ir elektriskie, vai tad visi ir elektriskie? (zinu fisku, ka ljoti daudzi nav ar prieksejiem elektro un pareji manual)
5. Vai abi spogulji ir elektro? (esmu redzijis MB ar vienu elektrospoguli, kur fiska ta ari nesapratu)
6. Vai benkji regulejas ari augstuma (ar masinu brauks ari draudzene :)? Ir ari elektriski regulejami?
7. Vai sim aparatam ir kompis, kas pasaka par kolotku izdilumu, logu mazgajama skidruma izbeigsanos, videjo vai aktualo paterinju, spuldzisu izdegsana utt. normala saprotama anglju valoda vai ari sim modelim ir lampocku princips? Kadas ficas atbalsta sis kompis vai kadu infu var izspiest no lampocakm?
8. Ka ir ar vietu aizmugure, vai paliek vita kajam? (sicim ari vieta vajadziga) Cik viegli iekapt izkapt aizmugure sedosajiem? Vai normali iespejams nostiprinat bernu benkiti? Vai aizmugure vitas ir 3 vai tikai 2?
9. Vai salons ir kluss ari pec 110km/h? Kaa ir ar vadamibu?
10. Vai C124 medz but ari luukas? 1 vai 2 poziciju?
11. Vai logu mazgasanas skidruma uzsljaksanai seko automatiska to notirisana bez papildus ricagu raustisanas?
12. Vai sim modelim pieejama ari klima vai tikai kondiska?
13. Vai detaljas sim auto ir brivi pieejamas par normalam cenam?

Nu vot pasreiz sadi jautajumi, dazi pat divaini :)
Busu ljoti pateicigs, ja sniegsiet atbildes uz siem jautajumiem, iespejams piebiedrosos jusu pulcinjam.

regards
Kirurgs

Info par C124

03. Jūlijs 2006, 11:15

C124 ir ar pilnu elektropaketi – benķi ar apsildi, elektriski regulējami, arī ar atmiņu var atrast, lūka un viss pārējais. Civilizēts auto tomēr. Un jaunākos tehnikas sasniegumus izmanto daudz.

1. Ar MB motoriem nav regulāru un tipisku problēmu. Viss ir OK, ņemt tik un braukt. Arī šīs ziemas lielajos mīnusos ne reizi nebija problēmas ar iedarbināšanu.
2. Risks par salstošiem stikliem ir, bet pašam nav gadījies. Protams, nevajag visu uzreiz ar spēku censties dabūt vaļā. Par spoguļu sasalšanu vispār dzirdu pirmo reizi. Varu tikai atkārtoties, ka šajā ziemā nevienu dienu nebija nekādu problēmu ar braukšanu vai komfortu. OK, mazliet nepatīkami tas, ka smalkā pakaļējā loga apsilde silda lēnāk, kā lielās drātis (stiklā iestrādātas ļoti smalkas, ar aci grūti saskatāmas apsildes drātiņas).
3. LSD (pashblokejosais diffs), ASC nenāk visiem, ABS gan. Tā kā pēc tiem jāpameklē
4. Ja logi ir elektriskie, vai tad visi ir elektriskie? Ir visādi. Gan tā, gan ar roku, t.sk. priekšējie el, aizmugurē ne.
5. Vai abi spogulji ir elektro? Pēc 1993. gada abi elektriskie. Līdz tam šoferim ar roku. Fiška tāda, ka šoferim ar roku pieregulēt ātrāk, vienkāršāk un nejauši nenočakarēsi nepārslēdzoties no viena uz otru. Tāpēc MB elektriskie spoguļi skaitās arī tad, ja tāds ir tikai viens un tas nav neērtāk kā abus kruķīt ar pogu. Arī jau aizvēsturiska ekstra.
6. Vai benkji regulejas ari. Jā, ir gan mehāniski regulējami, gan elektriski, gan elektriski ar atmiņu, ja veicas. Un augstumā MB benķi regulējas kopš neatminamiem laikiem.
7. Lampočku princips, bet informācijas pietiek: Attēls
Modeli tomēr sāka ražot 1985. gadā un 1996. gadā ieviesa nākamo. Tāpēc 124 displejus neieviesa, bet pietaupīja acainajiem. Tiesa, ir ar displejiem, visām navigācijām, bet tie drīzāk pēc atsevišķa pasūtījuma vai lielo tūninga firmu darbs
8. Ka ir ar vietu aizmugure, vai paliek vieta kajam? Ir OK. Var braukt arī lielus attālumus. Pēdējā laikā esmu sapratis, ka bieži kritiskāk ir vieta galvai aizmugurē un C124 galvai vieta būs arī cilvēkam pāri par 185 cm. Kāju vieta jau atkarīga no priekšā sēdošajiem, jo beņķus var izbīdīt gan ļoti tālu uz priekšu, gan ļoti tālu atpakaļ.
Cik viegli iekapt izkapt aizmugure sedosajiem? Kā jau visās kupejās... durvis plašas utt, varbūt vienīgi jāuzmanas neaizķerties aiz drošības jostas un viss. Pāris reizes un to var darīt aizvērtām acīm.
Vai normali iespejams nostiprinat bernu benkiti? Jā.
Vai aizmugure vitas ir 3 vai tikai 2? Tagad uzcītīgi pasē raksta, ka 4-vietīgs auto. Faktiski tā jau ir, citādi vidū kādam jāsēž uz koka pelnutrauka, kas var nebūt pārāk ērti.
9. Vai salons ir kluss ari pec 110km/h? Ja viss ir taisns un vietā, tad ir kluss arī pie 150 km/h. Lietotāji atzīst, ka 124 modelis ir pat klusāks par jaunākiem.
Kaa ir ar vadamibu? Būsi pārsteigts, cik mazā laukumiņā iespējams apgriezt MB. Vadāmība ir laba, nu, dzenāties uz ātrumu pa kartinga trasi nebūs forši, jo auto tomēr paredzēts lieliem ceļiem un lielākiem ātrumiem.
10. Vai C124 medz but ari luukas? Jā. divu pozīciju. Un MB vispār ir vienas no pašām pēc izmēra lielākajām jumta lūkām... + iespējama neraksturīga kombinācija – lūka + kondicionieris / automātiskā klimatkontrole, kas citiem auto sastopama ļoti reti.
11. Vai logu mazgasanas skidruma uzsljaksanai seko automatiska to notirisana bez papildus ricagu raustisanas? Jā. Kopš aizvēsturiskiem laikiem. MB tomēr. Un ekstrēmisti var ziemā braukt ar vasaras šķidrumu, jo tas MB ir apsildāmā tvertnē jau vairāk kā 20 gadus.
12. Vai sim modelim pieejama ari klima vai tikai kondiska? Visi kondicionieri ir ar automātisku izvēlētās temperatūras uzturēšanu. Ir automātiskā klimatkontrole, kas regulē ne tikai temperatūru, bet arī gaisa padeves intensitāti salonam.
13. Vai detaljas sim auto ir brivi pieejamas par normalam cenam? Kupejas šrotos nav populārs objekts, citādi viss pieejams. Un jaunas detaļas pienāk max nedēļas laikā, ja nemeklē visādus apvedceļus, cerot ko nopirkt lētāk.

Ekstras varbūt ir mazliet citādas, bet MB to ir daudz, ja tik pirmais īpašnieks nav žēlojis naudu tās saliekot iekšā. Jāņem tik un jāmeklē. Tiesa, mehāniskās ātrumkārbas + lieli motori MB nekad nav bijuši cieņā, jo citas jēgas kā liela patēriņa, īpaši pilsētā, no mehāniskās nav. Ne uzrāviens būtiski atšķiras, ne kas cits. Tā kā tas būtiski sašaurinās iespēju atrast auto ar visām minētajām ekstrām. Esot tāds nerakstīts princips, ka MB visi auto virs 200zs esot ar automātiskajām kārbām. Atsevišķos laikos ir bijuši mazi izņēmumi, bet 3,5l motors ir bijis pats lielākais, kam MB oficiāli bijušas mehāniskās ātrumkārbas. Veiksmi meklējumos!

Info par C124

03. Jūlijs 2006, 12:38

Sveiki!

Paldies par izsmeljosam atbildem.
Ir taa, ka man labi pazistams kex brauks uz vaciju un mekles to aparatu ko beigas izveleshos.
Stulbi tikai ka manualo ir maz, jo automatu galigi negribu :(
Lampocku princips ar ne visai saista (piemeram, ja izdeg numuru apgaismojums vai miglinieks, 89` BMW ta ar pasaka, bet te viena lampocka), bet pielauju, ka tas ir pieraduma jautajums, biezi jau tas nenotiek :D

Tad vel parits jautajumu, ka sim modelim ar rusesanu? BMW ir taa, ka principa neruse iznjemot pie baacinjas un durvju apaksha, kaitina :(
A bacinja sledzas kopa ar centralku vai atseviski, ka ar attaisisanu no salona?
Bagaznieks no salona vai tikai ar atslegu?

Velreiz liels paldies par atbildem!

regards
Kirurgs

Info par C124

03. Jūlijs 2006, 13:27

Ar rūsēšanu īpaši problēmām nevajadzētu būt. Viss atkarīgs no tā, kā ir sataisīta sasistā vieta. Ja ir bijusi sista protams :D Vajag apskatīties spārnus, arkas un durvju apakšas. Par bākas vāciņu. Tas aizlēdzās kopā ar centrālo, no salona neverās. Bagāžnieks atslēdzas ar centralku, var attaisīt gan ar atslēgu, gan bez tās. Nu kaut kā tā 8)

Info par C124

03. Jūlijs 2006, 14:38

Tipiski rūsējoša vieta, kur pat nevajag būt sistam, ir ap antenu. Var apgalvot, ka ikvienam W124 tā problēma vai nu jau bijusi, vai tūlīt būs. Un tas tā īsti nemaz nav atkarīgs no vietas, kur auto ekspluatēts iepriekš – tā pati problēma ir arī W124 pie vidusjūras, kas ne ziemu, ne sāli nav redzējuši, bet citur rūsu atrast nav iespējams. Citu zīmīgu vietu nav. Tiešām risks, ka rūsēs slikti novērstas avārijas sekas (bet var arī sataisīt labi…) un metāla šuvju vietas, kā jau visām automašīnām. Domāju, ka būtisku problēmu šajā ziņā nebūs.

Par izdegušu spuldzīšu lampiņu. Atrast izdegušo prasīs tik vien ilgāk, cik apiet ap auto. Un, ņemot vērā to, ka MB jebkuru, tiešām jebkuru funkcionālo lampiņu iespējams nomainīt 5 min pat to darot pirmo reizi. Es pagājušajā vasarā besījos laukā, kad BMW visu laiku atgādināja par izdegušu numura apgaismojuma lampiņu, ko faktiski var nomainīt tikai servisā. Šī sistēma man šķita izcili stulba. Jāizjauc puse automašīnas (aiz gara laika benzīntankā neizdarīsi) vai jāpacieš uzmācīgs atgādinājums, ka spuldzīte pagalam, bet pats tai neko nepadarīsi… Tas šo gudro sistēmu manā skatījumā padarīja bezjēdzīgu, jo kāda jēga man stāstīt kaut ko, ko ātri pats nevar novērst, tad pietiktu ar vienu paziņojumu, ka vajadzīgs serviss un miers. Šī tāda salīdzinoša novirzīšanās no temata…

Info par C124

04. Jūlijs 2006, 09:33

Sveiki!

Nu ir taa, ka man liekas, ka sie pazinojumi ir tiiri forsi, lai ari rada to katru reizi pec auto iedarbinasanas, lidz tas tiek noversts. Pie tam to spuldziti var nomainit pats, esmu to darijis, tikai ka jau mineji kjibele ir un vienkarsi klat tikt ar nav...

Klau, tu esi braucis ar abiem BMW un MB, kada ir skirba, nu tiiri subjektivi, komforts, panelja ertums, atrumkarba nu taa aptuveni uzmet plz...

Tad vel defaulta lieta, ka ir ar paterninjiem sim 3L monstram? Pec papiriem videji esot 11, ka ir realos apstakljos? Paterinju velams ar manualo karbu, jo automatu toch nenjemsu!

Laikam brauksu uz rumbulu skatities, kas i kas un kaa...
Draudzene ir pret mersedesiem ka tadiem, it seviski 124 serijas, bet paradishu, mosh iepatiksies :D

regards
Eduards

Info par C124

04. Jūlijs 2006, 10:40

Ir jau te daži, kas varbūt pat mazliet vairāk ar BMW nobraukuši kā es – tik viena vasara, bet varu padalīties iespaidos. Braucu ar 328 1995. gada, varbūt mazliet jaunāku, vairs neatceros, motors bija ar čipu, tā kā skrējējs bija labs, kārba – mehāniskā. Tas, kas man nepatika, ir BMW tipiski “salauztie” paneļi, kas it kā domāti šofera ērtībai. Man nešķita ērti. No “lauztajiem” tomēr izvēlētos SAAB. OK, 124 MB panelis ir 100% ieturēts 80-to kantainuma stilā un tas mani arī nesaista, tomēr viss šķiet izvietots ērtāk. Spidometrs & Co liekas ļoti gaumīgs (BMW un Audi sarkanais apgaismojums tomēr padara nervozu...). 3-sērija man bija par mazu. OK, galējā pozīcijā jau bija ērti, bet tad var aizmirst par jebko aizmugurē – Golfā vairāk vietas. MB kārbas slēdzas labāk, bet tas varētu būt tāds subjektīvs vērtējums, arī braukšana daudz līganāka gan no pedāļu viedokļa, gan kopumā – BMW vairāk jūt visus ceļa grubuļus, MB tāda stabilāka sajūta.
Patēriņam vajadzētu būt apmēram 8,2/10,0/14,7 l/100km (Pēdējo gadu ar 3,2l motoru, jo tam drīzāk atradīsi visas ekstras utt.) Salīdzinājumam ar 4-pakāpju automātu – 8,9/10,8/14,0 un 5-pakāpju – 8,6/10,1/14,6. Reālajā dzīvē patēriņa atšķirība pilsētā par labu automātam būs lielāka...
Ieskatam Rumbulā apmēram pie Arbūzu tirgotājiem pretējā pusē ir viena šķietami laba zaļa kupeja, diezgan daudz ekstru, gads kāds 1990, kad tomēr viens no spoguļiem jārausta ar roku un pēdējie vizuālie uzlabojumi vēl nav veikti.

Info par C124

04. Jūlijs 2006, 18:26

[user]165770|Kirurgs|[/user]Sveiki!

Draudzene ir pret mersedesiem ka tadiem, it seviski 124 serijas, bet paradishu, mosh iepatiksies :D

regards
Eduards

izvizini draudzeni ar C124 imho 124.kupeja ir tomēr kas cits kas W124 ;)

3.0 motoru ar manuālo kārbu it ĻOOTI grūti atrast....

pajautā elsprogo, viņš zin, kas pārdod C124 2,2 16 v ar manuālo kārbu ;)

Info par C124

05. Jūlijs 2006, 08:57

Sveiki!

Man ir tada bijiba pret lielu masinu un mazu motoru :D
Nafig man masinu, kas knapi velkas uz prieksu un bendzu eed ka pilnvertigs 3L parstavis :D (vai ari es kljudos)
Tapec es taga braucu ar 2.5 nevis 1.8 vai 2.0 tai pasa bundza...

regards
Kirurgs

Info par C124

05. Jūlijs 2006, 09:52

kļūdies...

man ir 2,2 automāts un vidējais ir 9 l uz 100
Tēma slēgta