Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
28. Oktobris 2005, 20:50
Noskatīju vienu 93 g. W124 300td ar automātu, bet lieta tāda, ka ar nospiestu brebžu pedāli liekot "Draivā" a/m noraustās. It kā tā nevajadzētu būt, kas tā varētu būt par vainu.
28. Oktobris 2005, 20:56
nevar zinaat taa. var buut regulaacijas vaina, var buut taa baismiigaa hidrauliskaa vadiibas bloka vaina vai izdilushu gultnju vaina. jaadzen uz paarbaudi.
28. Oktobris 2005, 20:59
1. Limenis karba
2. Vadibas troses regulejums
3. Karbas defekts
Var jau but, ka vel ir kadi varianti.
28. Oktobris 2005, 21:00
A, un ja noraustas drusku, tas butu normali. Parsledzot atrumus nenorausta? Bremzejot nenorausta?
28. Oktobris 2005, 22:27
Man arī tā ir. Kārba ideālā kārtībā pēc kapitālā remonta. citu gļuku nav. Ja turu nospiestu bremzi, ielieku D un ja gaidu ar nospiestu bremzi, kad ieliksies robā, ir jūtams grūdiens. Gan D, gan R robā (mazliet mazāks). Ja bremzi atlaižu pirms notiek "ielikšanās robā", nekādu grūdienu nav. Viss strādā ideāli. Un tā jau kādus 45 000 km. Domāju, ka tas ir kāds brīvgājiens kaut kur piekarē. Agrāk domāju, ka pie vainas kardāna muftas, bet ne.
Īstenība cik sapratu no grāmatas, bremzi jātur tikai tāpēc, lai mašīna nesāktu nekontrolēti kustēties uz priekšu. Tas nav nekāds priekšnoteikums kārbas darbībai. Var vispār neturēt.
Par kārbas darbības traucējumiem liecina negribīga pārslēgšanās (kad ilgi velk līdz pārslēdzas), jūtama pārslēgšanās (ar rāvieniem). Vizuāli var paskatīties, vai eļļu nespiež ārā. Lielākiem nobraukumiem mēdz būt blīves pārkokojušās un eļļa pil, diski apdeguši. Tas viss ir labojams. Remonts līdz 350Ls, ja nemaldos.
29. Oktobris 2005, 11:38
Nezin, es vis laik braucu tikai ar automatisko, tas ir normali ka nospiezh gridaa vinjs boraustaas, jautajums, tad ir cik stipri vinjs tew raustaas, laika posms cik ilgs ir, :! :!
29. Oktobris 2005, 11:44
man teiksim, ieliekot D ( arī kad nospiests bremžu pedālis), pēc 0,5 - 1 sek, biš noraustās, nevis pat noraustās, bet jūtams, ka ar tādu maigu, nelielu grūdienu ieliekas robā.....
braucot uz pusgāzi, robu pārslēgšanos nejūtu, redzu un dzirdu tikai pēc motora skaņu izmaiņas un apgr. izmainīšanos....Kickdownā protams ir jūtams, kad pārslēdzas.....
lejā it kā nedaudz mitrums ir, bet, mainot kārbai eļļu iekš Daimler centra un norādot uz to, sanēmu no MB mehāniķiem atbildi, ka tāda neliela "svīšana" esot normāli un neesot jāutraucas......
29. Oktobris 2005, 11:51
Nu re es ar taa pat domaaju, man tieshi tapat ir, esmu braucis tikai ar automatu un problemu nav

8)
29. Oktobris 2005, 13:00
Es esmu braucis ar vairākiem automātiem, bet šitādu manāmu raustīšanos neesmu manījis. Braucot pārslēgšanās it kā nebija jūtama, bet iespiežot grīdā līdz 90km/h nākamais ātrums tā arī nepārslēdzās, pie cik km/h tad vajadžeja pārslēgties/
29. Oktobris 2005, 13:04
iespiežot grīdā līdz 90 km/h? nepārslēdzas? vajazētu vismaz 1 ātrumu uz leju pārslēgties....jo tu tokš spied grīdā tiešām līdz galam, iedarbinot kickdownu?