Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
25. Februāris 2011, 15:08
Sveiki!
Esmu jauniņais šeit un drošvien tapēc neesmu vēl apguvis meklētāja funkciju --> nespēju atrast sakarīgu info par W123 universāļiem. (nav arī iespējas dotajā brīdi pāriet pāri 40 diskusiju lapām) sorry!
Vēlētos iegūt savā īpašumā W123 universāli.
Svētdienas un retiem ikdienas izbraucieniem - lai var iemest surf dēli un vēl vieta paliek salonā
Skatos, ka ss.lv šādi ir pašvakā stāvoklī. Interesētu salīdzinoši labā stāvoklī, braucamu. Var būt arī ar nelieliem krenķiem, kuri ir labojami, bet lai nav izpuvis.
No Jums gribētu dzirdēt ieteikumus par labāko motora tilpumu, gadu un vēl kādām niansēm kas notiekti jāņem vērā apskatot šādu auto.
Paldies jau iepriekš!
25. Februāris 2011, 15:11
Par labu eksemplāru atrašunu ir bēdīgas ziņas - nez vai izdosies kaut kas saprātīgs, jo laika zobs dara savu.
Galvenās lietas uz ko skaties - rūsa un bagažnieka vāks. Universāļu ir biku mazāk par sedaniem, tādēļ tos vakus atrast šrotos būs grūti. Šķiet, ka pakaļējās durvis arī atšķirās.
Priekša visiem vienāda.
Motori tur visi ir labi. Nu ar tiem 2.8 uzmanīgāk. Labāk neņemt remontējamu.
Dīzeļi ir ok visi.
Ja ir kas konkrēts jautājams, tad klāj vaļā.
Bet auto superīgs. Iesaku
25. Februāris 2011, 15:12
Es teiktu, ka problēmas ir tikai 2:
1) Atrast nesarūsējušu (Tomēr pašam jaunākajam ir 25 gadi...)
2) Neņem karburatoru.
Bet problēma jau tā, ka Latvijas tirgū esošie ir vai nu bēdu ieleja vai arī liela bēdu ieleja. Kam kāds labāks vēl ir, tie paši lieto. Jo braucamu atdot par kapeikām neatmaksājas, tad jau labāk patur sev.
25. Februāris 2011, 15:14
25 February 2011 15:11:46 Richy rakstīja:
Par labu eksemplāru atrašunu ir bēdīgas ziņas - nez vai izdosies kaut kas saprātīgs, jo laika zobs dara savu.
Galvenās lietas uz ko skaties - rūsa un bagažnieka vāks. Universāļu ir biku mazāk par sedaniem, tādēļ tos vakus atrast šrotos būs grūti. Šķiet, ka pakaļējās durvis arī atšķirās.
Priekša visiem vienāda.
Motori tur visi ir labi. Nu ar tiem 2.8 uzmanīgāk. Labāk neņemt remontējamu.
Dīzeļi ir ok visi.
Ja ir kas konkrēts jautājams, tad klāj vaļā.
Bet auto superīgs. Iesaku
.gif)
2,8 tieši ir labākais un ieteicamākais — to vienmēr varēs vislabāk pārdot, arī aprīkojums cilvēcīgāks (pilnīgi cita salona apdare arī, starp citu...) + ražoja tos motorus līdz 1989. gadam, attiecīgi ar apkopēm un detaļu pieejamību mazāk problēmu. Vēl var skatīties ar jauno 2,3l motoru, kas arī tika ražots apmēram tik pat ilgi — problēmu gadījumā derēd detaļas no W124.
Jā, pakaļējās durvis pilnīgi citas.
Pēdējo reizi laboja
Mizx - 25. Februāris 2011, 15:16, kopā labots 1 reizi.
25. Februāris 2011, 15:29
Nu 2.0 litru dīzelis būs pārāk lēns, bet ekonomija apskaužama...
Tīri glīts pēc skata ir tas 240TD no ss.lv, bet arī tam rūsa nav garām gājusi un ilgi tas auto jau pārdodas.
A kas tas par 280, kas nesen parādījies? Tiesa, lai brauktu surfot prasās lūka...
25. Februāris 2011, 15:40
Nekad neesmu manījis atšķirības salona apdarē starp 2.8 un citiem motoriem...
Es esmu pret 2.8 dēļ tā, ka daudz cilindru, divas sadalenes un citas lietiņas dēļ kurām remontēt vinu būs dārgak par 3.0 dīzeli, piemēram.
25. Februāris 2011, 16:06
25 February 2011 15:40:38 Richy rakstīja:
Nekad neesmu manījis atšķirības salona apdarē starp 2.8 un citiem motoriem...
Es esmu pret 2.8 dēļ tā, ka daudz cilindru, divas sadalenes un citas lietiņas dēļ kurām remontēt vinu būs dārgak par 3.0 dīzeli, piemēram.
Jā, remontēt būs dārgāk, tas jau vienmēr rēķināms uz elementiem, bet pats motors daudz labāks par tam sekojošo 3,0l versiju W124, laba dinamika, principā arī patēriņš ir labs tiem laikiem.
Atšķirības salona apdarē bija atkarīgas pa gadiem un salīdzinot ar ko — kupejas un 2,8 vienmēr bija vienādas. Bet, piemēram, 2,8l versijām vienīgajām bija pilnā durvju apdare. Ja parastajiem durvju apšuvums bija tikai lejasdaļā un augšā krāsots rāmis, tad 2,8 versijām arī visriņķī durvju rāmim bija uzlikas. 2,8l versijai drīzāk būs samta apdare salonam, nevis parastie tepiķi, ja nekļūdos, tā arī bija lieta, ko visi nevarēja dabūt. Tur daudz sīkumu, bet tad vēl pa gadiem jāskatās. Nu, tad kaut vai ABS, uz 2,8l versijas to drīzāk ieraudzīsi, kā dīzelī, bet tas varbūt arī mazliet atkarīgs no pasūtītāja.
25. Februāris 2011, 16:12
Jā, točna. Par tiem apšuvumiem uz ramja taisnība.
25. Februāris 2011, 16:26
Es jau domāju ,ka jāatmet tev tā doma, ņem labāk w124, jo w123 būs tikai rūsas gabali, ja pašam nepatīk metināties, tad pārāk dārgi tev tas beigās izmaksās savest viņu kārtībā.
27. Februāris 2011, 17:28
2.0D toč neņem!..ja vē ieliksi sērfu dēli, tad kamēr ieskriesies līdz 100km/h jau būsi ticis līdz pludmalei
.gif)
2.3E ir normāls motors - špricenieks, kas nāca vēl arī w124 tā kā problēmu ar daļām nekādu.
Ar virsbūvi domāju, ka gan būs pagrūti..pēc pieredzes, šeit LV ir vai nu galīgi izrūsējuši, vai nu galīgi izrūsējuši tikai caurumi ar Macroflex aizpūsti
.gif)
Veiksmi.