Pieredze, jautājumi, ieteikumi W201, W202, W123, W124, W126, W140, W220, uc.
11. Novembris 2010, 22:39
Ir loti divaina lieta.. es leju baku vienmer pilnu lidz lupai, kops nopirku auto gandriz pusgadu degvielas limenis glukoja bet tad sigulda malacji chalji sataisija ( izradijas, ka baka abiem sensoriem magnetiniem pielipusas skaidinas metaliskas, kas bija janotira un viss tagad ideali ). Vienmer pildos Virsi a ( jo firmai karte degvielas ) , agrak leju pilnu tikai tadel ka nezinaju del ta sensora gluka cik var ieliet un vienmer noresetoju uz 0 pec uzpildes un pec 750km braucu tankoties.
Tagad iepriekseja reize biju nobraucis mazliet zem 900km un dega fuil lampina, pieleju baku un tanka radija 67litrus
Sovakar nobraucis biju 920 (kompis radija ka vel 40 var nobraukt, bet neriskeju) pieleju baku atkal virsos bet baka ieleju 71 litru!!!!!!! ... ka tas var but ( 6 litri pa daudz)... Vai DUS smauc cilvekus? vai es ko esmu palaidis garam... gan gramata gan google 5cilindru 270cdi ir 65litru baaka!
Pielauju ka krizes laika nav daudzi kas lej baku pilnu lidzarto parasti nav iespejams zinat cik tad isti tiek ielieta degviela autinaa un del ta varetu sakt notikt negodigas lietas.
11. Novembris 2010, 23:12
Ražotājs norāda "tīro" tvertnes tilpumu t.i. bez visām trubām. Padomā, ka tvertnes atrodas zem auto, tvertnes uzpildīšanas caurule ir pietiekami gara, lai tajā vien salietu vairākus litrus. Neprecizitāte DUSos ir cita lieta, bet tā nav tik liela, vismaz pie mums it kā ne. Pašam gan pieredze ar Viršiem tāda, ka pēc uzpildes Alūksnē patēriņš pa šoseju bija tāds kā pilsētā, domāju, ka līdz Rīgai neaizvilkšu. Tā laikam bija pēdējā reize, kad pildījos Viršos, bet nu jau vairāki gadi pagājuši.
12. Novembris 2010, 08:46
Nu es 6 gadus neviena cita tanka neesmu pildijies ka virsos unari viena stacija tikai, degvielas kvalitate ir ok (iznemot kad arzemes esmu bijis ).. bet tu doma ka trubas 6 litri varetu salist? Plus vel jau radija ka 40 var nobraukt apmeram +3 litri kopa 8-9litri?
12. Novembris 2010, 09:06
Ar tiem bākas teorētiskajiem un faktiskajiem tilpumiem ir pilnīgs sviests.Piem. manam auto pēc katalogiem skatoties,bākas tilpums svārstās 78-88 l amplitūdā. Kad kompjūters rāda, ka vēl var nobraukt apm. 30 km,tad teorētiskais degvielas atlikums bākā varētu būt apm. 4-5 litri, pie vidējā degvielas patēriņa pēc komjūtera 15 l/100 km, tad bākā varu ieliet gandrīz šos 88 litrus degvielas. Bet,ja degvielas rādītājs rāda pam. 1/4 bākas, un ja pieņemam,ka bākas tilpums ir šie 88 l ,tad 1/4 apm. būtu 22 litri, tad ieliet varu tikai apm. 55-60 l. Tad sanāk, man bāka pēkšņi ir sarāvusies

Ir arī svarīgi,kādā stāvoklī attiecībā pret horizontālo plakni auto stāv uzpildīšanas brīdī. Es tāpēc šai lietai pieeju vienkāršāk- kad vajag,tad pieleju pilnu bāku un braucu ... līdz nākošajai uzpildei. Tie degvielas līmeņa "datčiki" ir tādi "aptuveni daži litri šur tur"
12. Novembris 2010, 09:53
12 November 2010 09:06:34 Daniels rakstīja:
Ar tiem bākas teorētiskajiem un faktiskajiem tilpumiem ir pilnīgs sviests.Piem. manam auto pēc katalogiem skatoties,bākas tilpums svārstās 78-88 l amplitūdā. Kad kompjūters rāda, ka vēl var nobraukt apm. 30 km,tad teorētiskais degvielas atlikums bākā varētu būt apm. 4-5 litri, pie vidējā degvielas patēriņa pēc komjūtera 15 l/100 km, tad bākā varu ieliet gandrīz šos 88 litrus degvielas. Bet,ja degvielas rādītājs rāda pam. 1/4 bākas, un ja pieņemam,ka bākas tilpums ir šie 88 l ,tad 1/4 apm. būtu 22 litri, tad ieliet varu tikai apm. 55-60 l. Tad sanāk, man bāka pēkšņi ir sarāvusies

Ir arī svarīgi,kādā stāvoklī attiecībā pret horizontālo plakni auto stāv uzpildīšanas brīdī. Es tāpēc šai lietai pieeju vienkāršāk- kad vajag,tad pieleju pilnu bāku un braucu ... līdz nākošajai uzpildei. Tie degvielas līmeņa "datčiki" ir tādi "aptuveni daži litri šur tur"

Attiecībā uz to, ka dačika staigāšanas amplitūdas laikā ne vienmēr 1/4 bākas atbilst 1/4 no tilpuma litru skaita, ir skaidrojams ar to, ka bāka nav četrstūrains kubiks, respektīvi, atkarībā no bākas izvietojuma, gabarītiem un tehniskām iespējām, bākas apakšējā daļa var būt platāka nekā augšējā daļa. Tā kā dačiks rāda degvielas līmeņa izmaiņu vertikālā līmenī, tad pieņemot, ka bākas augšdaļa ir šaurāka, tajā ir mazāk degvielas.
Atkarībā uz degvielas staciju aparatūru, tad protams, ka tā var rādīt ar zināmu kļūdu. Uzpildot degvielu, ja rodas kādas aizdomas par uzpildītā daudzuma atbilstību, droši var teikt DUS darbiniekam, ka Jums ir aizdomas un viņam Jūsu klātbūtnē ir jāpārbauda attiecīgais sūknis ar kalibrēto tilpuma tvertni. Vienkārši paņem kalibrēto 10L kanniņu un uzpilda to pie attiecīgā sūkņa, ja kanniņas atzīmes sakrīt ar sūkņa rādījumu, tad teorētiski viss ir ok, DUS vadītājam Jums ir arī jāiedod sūkņa sertifikāta kopiju. Nevajag uzbāzties DUS darbiniekiem, katru reizi, kad ir slikts garastāvoklis, bet ja rodas aizdomas par prasītās summas atbilstību uzpildītajam daudzumam, tad Jums ir visas tiesības lūgt to pārbaudīt.
12. Novembris 2010, 14:05
+1
Ir reāli gadījumi, ka sūknis sāk gļučīt. Sūkņa precizitāti nosaka 10g vai pat mazāk, jo kalibrētajam traukam beigu atzīme ir centimetru plata stikla trubiņa ar atzīmēm.