Publicēt atbildi

Eko sacensības

16. Maijs 2010, 20:09

:O

Eko sacensības

16. Maijs 2010, 20:12

16 May 2010 21:04:48 benzman rakstīja:
16 May 2010 20:22:11 S124T rakstīja:
Man vienreiz stāstīja kā ar Opel Kadet no Rīgas līdz Jelgavai ar 1 litru benzīna aizšļūkuši.:O
Esot darijuši tā ka ieskrienas līdz 100km/h izslēdz dzinēju un ripinās līdz kādiem 40km/h apmēram...:D

Apmēram tā arī brauc. Tikai tā ripināšanas amplitūda gan tāda paliela. Bet tas jau atkarīgs arī no konkrēta automobiļa. :)

Tad jau riepās arī jaiepūš 3-4atm. lai labāk ripo un viss liekais jaizmet no auto:D

Eko sacensības

16. Maijs 2010, 21:16

Uh, sašokējos - es pieteicos ari tādam pasākumam, tikai 22.05. Domāju, ka padaudz esmu aizsvinējies :D

Man tas eko izvērtīsies par tādu plezīra braucienu, jo, manuprāt, šausmīga taupīšana ir konkrēta mašīnas jāšana :D

Eko sacensības

16. Maijs 2010, 21:34

16 May 2010 17:33:14 benzman rakstīja:
Sestdien, 15.05.2010, ar savu Mercedes-Benz 230 E, pašmasa 1360 kg., piedalījos Rīgas Tehniskās Universitātes rīkotajās eko sacensībās. Sacensības rīkoja Vitolds Šneps un maršruts bija Rīga - Ventspils, kopējais garums 250 km., kas tika veikts ar 10.10 litru patēriņu, kas ir vidēji 4.01 litrs uz 100 km un izcīnīta pirmā vieta klasē ar pašmasu virs 1150 kg! Mašīnā braucām četri cilvēki. :)
Ja kādam ir interese, bilde pievienošu vēlāk. :)

es ar tā gibu!:O

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 13:05

16 May 2010 17:43:59 MBex rakstīja:
Un laiks, cik ilgi brauci?

Maršruta garums 250 km, kas tika veikts četrās ar pus stundās. :)

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 13:12

Kad mācījos RTU, piedalījos mazajās sacensībās universitātes stadionā. Braucām visi toreiz ar Šnepa Žiguli, kurā bija iebūvēta speciālā iekārta, kurā līda tikai kaut kādi tur ml degvielas. :)

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 13:27

Viss jau forši, tikai kur šim pasākumam loģiskais lietderīgums? Teiksim, ceļā pavadītais laiks? — braucot ar sabiedrisko transportu uz cilvēku patēriņš vēl mazāks, bet brauciens ātrāks... Un blablabla... Piemēram, mani interesē braukt ātri un lēti, tajā pašā maršrutā konstatēju, ka vidēji man lietderīgāk tur braukt nevis ar 1995. gadā ražotu auto ar 2,0l motoru, bet gan ar 1978. gadā ražotu auto ar 2,8l motoru... Jo summējot dažādus braucienus dažādos laikapstākļos, brauciena kvalitāti (subjektīvās izjūtas un noguruma līmenis beigās) tā teorētiskā iespējamība braukt lēti neatmaksājās. Vecais joks par "Labi", "Lēti", "Kvalitatīvi", bet izvēlamies tikai 2...

P.S. Un esmu skeptisks par to elektromobīļu lietu. OK, pats auto izmešus nerada, bet tos rada elektrostacija (vairumā gadījumu), tās nodara kaitējumu videi. Tātad, vienīgā atšķirība, ka "smird" tikai vienā vietā, nevis pie auto. Es vairāk cīnītos par to, lai auto tiktu ražoti ilgmūžīgi un nebūtu jāpārstrādā atkritumos reizi 5-10 gados, kas noteikti nodara lielāku kaitējumu, kā lieks nodedzinātās degvielas litrs.

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 14:12

Benzman, es jau labprāt, bet man lauzta labā, apakšējā ekstremitāte (Kāja), un takā man vēl ir manuālā kārba, tad ar ģipsi braukt ir nonsenss... :( :shura:

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 14:17

Eko braukšana ir laba lieta, bet mūsu platuma grādiem tas ir bezcerīgi:

a) braukšanas kultūra visos aspektos - vienmēr būs kāds, kura dēļ lieki jāsabremzējas, jāpaatrinās utt.

b) ceļa zīmju izvietojums (50-70-50-70)

c) luksaforu nesaskaņotā darbība

d) ceļu uzbūves īpatnības un citi jaukumi (bedres)

Tas viss kopā šo eko efektu jūtami ietekmē, un, ja patiesi braucam uz max 2000 rpm, sanāk tikai savu un citu nervu bendēšana.

Vismaz man autoskolā mācīja, ka pie zaļā ir JĀBRAUC, nevis jāsāk meklēt 1. ātrums un citas lietas. :)

Eko sacensības

17. Maijs 2010, 14:24

Mizx, te runa iet par sacensībām, nevis kaut ko pierādīšanu. :)
Ne jau vienmēr ir jābrauc ātrāk, lai izjustu sacensību garu. :)
Kas attiecās uz degvielas taupīšanu, jaunām tehnoloģijām, vides piesārņojumu, tad ir vairāki kritēriji, ko salīdzināt. Tavs piemērs par automobiļu resursu un ilgmūžību pilnīgi piekrītu. Par elektro dzinēja lietderību, te vēl vajadzētu padiskutēt. Ne jau visu elektroenerģiju ņem no elektrostacijām, bremžu enerģijas izmantošana elektroenerģijas ražošanai ir būtisks jautājums degvielas taupīšanai un ekoloģijai. Turklāt pat, ja elektroenerģija tiek izmantota no elektrostacijām, kas saražo tikpat daudz kaitīgo atkritumu, tās tomēr neatrodās pilsētas centrā. Ja apskatās eiropas pilsētas, kas atrodās zemienēs kalnu ieskāvienā, tad smogs ir ļoti būtisks jautājums, jo atgāzes, ko izdala automobiļi ir smagāki par gaisu un pilsētas netiek pienācīgi ventilētas. Tāpēc elektrostacijas, kas izdala tikpat lielu piesārņojumu, kā automobiļi, bet atrodās ārpus pilsētām, ir būtisks atspaids uz gaisa stāvokli kopumā pilsētās.
Publicēt atbildi