Switch to full style
Publicēt atbildi

Pretrūsas apstrādes kantori, rekomendācijas?

09. Novembris 2017, 19:30

Sveiki!

Tūlīt auto jau likšu ziemas miegā, bet tik un tā gribētu veikt pretrūsas apstrādi. Uz doto brīdi viens variants ir Krown apstrāde un orts serviss kurā piedāvā veikt auto apstrādāt ar vasku (Pa cik ziemā netiks izmantots, tad šis it kā ir labāks variants).

Taču, man arī teica, ka krown ir sācis haltūrēt, vienā servisā rādīja pajauktu auto, kuram krown apstrāde tika veikta ne pārāk sen, bet ķīmija sapūsta ļoti maz.

Tāpēc gribēju jautāt ko darāt Jūs, vai vedat uz Krown, vai tomēr kādu citu iestādi?
Pēdējo reizi laboja LastPhoenix - 06. Decembris 2017, 18:20, kopā labots 1 reizi.

Re: Pretrūsas apstrādes kantori, rekomendācijas?

09. Novembris 2017, 20:03

Krown nekādā gadījumā. Viņi sabojā virsbūvi un ideja ir tāda pati kā ja WD40 nolemtu izmantot eļļas vietā — darbotos tikai regulāri apstrādājot, pretējā gadījumā ir sliktāk kā bija pirms.

Cita lieta, ka pēc šiem slapjajiem mēnešiem tur, kur vajadzētu sapūst pretrūsas līdzekļus, viss ir slapjš. Nokavēji, šis ir par vēlu, lai runātu par auto ieziemošanu, piedevām, sāli Tavs auto tagad jau sarijies arī nejēgā — ielas sāla jau labu laiciņu. Man ieteica tagad par to nedomāt, bet atstāt uz vasaru un laiku, kad auto ir tiešām viscaur izžuvis, uz slapja nebūs tas.

09. Novembris 2017, 21:08

Vari paintereseeties sintija auto guuglee pameklee....man ieteica bet taa arii neaizdzinu.nu krovns uzliimi dod. Ko uz autinja uzliimeet:)

09. Novembris 2017, 21:22

Mizx rakstīja:Krown nekādā gadījumā. Viņi sabojā virsbūvi un ideja ir tāda pati kā ja WD40 nolemtu izmantot eļļas vietā — darbotos tikai regulāri apstrādājot, pretējā gadījumā ir sliktāk kā bija pirms.

Cita lieta, ka pēc šiem slapjajiem mēnešiem tur, kur vajadzētu sapūst pretrūsas līdzekļus, viss ir slapjš. Nokavēji, šis ir par vēlu, lai runātu par auto ieziemošanu, piedevām, sāli Tavs auto tagad jau sarijies arī nejēgā — ielas sāla jau labu laiciņu. Man ieteica tagad par to nedomāt, bet atstāt uz vasaru un laiku, kad auto ir tiešām viscaur izžuvis, uz slapja nebūs tas.

Un tagad es jūtos, kā ******, jo biju pilnībā pārliecināts, ka sāls uz mūsu ceļiem vēl nav :(. Jāmēģina sarunāt, ka auto var pastāvēt iekšā un izžūt. TrisstaruEDZA piedāvātais variants izskatās labs, jo viņi visu skalo un žāve. Jekburā gadījumā būtu kāds serviss kuru tu rekomendētu šim nolūkam?

TrisstaruEDZA rakstīja:Vari paintereseeties sintija auto guuglee pameklee....man ieteica bet taa arii neaizdzinu.nu krovns uzliimi dod. Ko uz autinja uzliimeet:)

Ja sintija auto lapā rakstītais ir pateiss, tad šis izskatās pēc laba varianta.

09. Novembris 2017, 21:34

LastPhoenix rakstīja:
Mizx rakstīja:Krown nekādā gadījumā. Viņi sabojā virsbūvi un ideja ir tāda pati kā ja WD40 nolemtu izmantot eļļas vietā — darbotos tikai regulāri apstrādājot, pretējā gadījumā ir sliktāk kā bija pirms.

Un tagad es jūtos, kā ******, jo biju pilnībā pārliecināts, ka sāls uz mūsu ceļiem vēl nav :(. Jāmēģina sarunāt, ka auto var pastāvēt iekšā un izžūt. TrisstaruEDZA piedāvātais variants izskatās labs, jo viņi visu skalo un žāve. Jekburā gadījumā būtu kāds serviss kuru tu rekomendētu šim nolūkam?

Kaisīšana jau sen notiek preventīvi, kad rodas aizdomas par iespējamu melno ledu, tātad, ja temperatūra svārstās ap nulli un ir migla, kaisītāji strādā. Tas pats, ja ir lietus un zema temperatūra. Autoražotāji tāpēc iestrādājuši brīdinājumus panelī par zemu temperatūru un ziemas režīmu jau no 4-5C. Principā ja redzi šo brīdinājumu, pa ielu brauc kaisītājs. Sniegs un ledus šogad jau ir bijis, visu jau iesālīja. http://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/celu-uzturetajam-bus-ari-preventivi-jakaisa-celi.a114290/
Bet neko neizžāvēsi dažas dienas atstājot siltā garāžā. Vajag kārtīgu cepienu vasarā vai pāris nedēļas labi vēdināmā telpā tagad. Vismaz tas ir ja vēlies visu izdarīt labi. Tagad, paraujot kādus nosegus nost, iekšā visur ir mitrums.

10. Novembris 2017, 08:49

1. Sāli uz ielām jau kaisa;
2. Tas, ka panelī pie +4 grādi parādās sniegpārsliņa vairāk nozīmē to, ka vasaras riepas pie šīs temp. pārstāj strādāt. Tā ir riepu ražotāju oficiāli pasludinātā informācija, tāpēc auto ražotājs tai pieskaņojas.

Un tagad pēc būtības. Vislabāk iekšējās konstrukcijas apstrādāt ar eļļu. To Krown arī dara. Krownam mīnuss ir tāds, ka viņi neko nejauc bet virsbūvē urbj caurumus un pēc apstrādes tos aiztaisa ar plastmasas puļķiem. Ir dzirdēti stāsti, piemēram, ka Krown nevar taisīt Valmierā, jo nemāk vai negrib kā nākas, labāk Rīgā.
Krowna specifika tāda, ka viņi izmanto salīdzinoši šķidru eļļu. Mīnuss tāds, ka eļļa salīdzinoši ātri notek, tāpēc ir jāapstrādā regulāri. Pluss ir tāds, ka šķidra eļļa labāk iesūcas rūsā, metinājuma šuvju vietās, kur aptur korozijas procesu.
Tā galvenā doma ir tāda, ka AR EĻĻU PIESŪCINĀTA RŪSA TĀLĀK VAIRS NERŪSĒ.

Arī ūdens nav tas lielākais šķērslis, jo eļļa to pamazām izspiedīs. Protams, ka labāk, ja ūdens tur nav.

Tagad par autovasku.
Autovasks vislabāk der nopūst jaunu auto - paliek lipīgs uz iekšējām konstrukcijām un nelaiž klāt ūdeni.
Pūst autovasku uz rūsas vai dubļu kārtas nav liela jēga, jo tas tam cauri neizspiedīsies.
Otra lieta ir labi un ir slikti auto vaski. Mana personīgā pieredze ar sliktu auto vasku ir tāda, ka nopūstai konstrukcijai pēc kāda laika metinājuma šuves vietā tas pavērās un visa šuve stāv pilna ar ūdeni. Visur citur, kur principā viņu nevajag, vasks stāv smuki pārklāts. :D

Vecā žiguļu recepte bija tāda, ka transmisijas eļļu (Nigrol) jauca kopā ar auto vasku (Movil) un ar to pūta iekšējās konstrukcias. Tie žiguļi, kas bija nopūsti vēl tagad brauc! :D

Vislabāk, protams, ka var apstrādāt konstrukciju izjaucot auto, bet tas ir ilgi, līdz ar to dārgi, tāpēc, domāju, ka Krown ir labākais risinājums, ko tirgus šobrīd piedāvā auto iekšējo konstrukciju apstrādes ziņā. Te protams atsevišķs stāsts ir par virsbūves urbšanu. Tieši šī iemesla pēc es personīgi uz Krown auto nedzītu, jo negribu, lai man tur visu saurbj.

Attiecībā uz to, ka auto iekšējās konstrukcijas mazgā, tad žāvē. Man tas vairāk skan pēc pasaku stāstīšanas, jo process ir ļoti laikietilpīgs, kas prasa daudz darba, vietas, kur turēt auto un tāpat iekšējās konstrukcijas tik viegli neizžāvēsi!

10. Novembris 2017, 10:25

Nu caurumu urbshana jaa:( nav isti labi....bet taa nav ko ieteikt isti....nedzenu jo bail ka sabojaas.tomeer tur kkaa I.Q ir jaabuut jo adevu mashiinu kraasot.meistars runaaja smuku un gudri bet gala rezultaats beediigs

15. Novembris 2017, 08:48

benzman rakstīja:Vecā žiguļu recepte bija tāda, ka transmisijas eļļu (Nigrol) jauca kopā ar auto vasku (Movil) un ar to pūta iekšējās konstrukcias. Tie žiguļi, kas bija nopūsti vēl tagad brauc! :D

Vislabāk, protams, ka var apstrādāt konstrukciju izjaucot auto, bet tas ir ilgi, līdz ar to dārgi, tāpēc, domāju, ka Krown ir labākais risinājums, ko tirgus šobrīd piedāvā auto iekšējo konstrukciju apstrādes ziņā. Te protams atsevišķs stāsts ir par virsbūves urbšanu. Tieši šī iemesla pēc es personīgi uz Krown auto nedzītu, jo negribu, lai man tur visu saurbj.

Attiecībā uz to, ka auto iekšējās konstrukcijas mazgā, tad žāvē. Man tas vairāk skan pēc pasaku stāstīšanas, jo process ir ļoti laikietilpīgs, kas prasa daudz darba, vietas, kur turēt auto un tāpat iekšējās konstrukcijas tik viegli neizžāvēsi!

Paldies par informāciju! Mana situācija ir kāda ir... Mizx teica ka jau ir par vēlu kaut ko darīt, labāk vienkārši auto likt nost un par to domāt nākamgad. Es domāju, ka TrisstaruEDZA iteiktais Sintija auto variants ir feins. Kā rīkotos tu?

15. Novembris 2017, 09:00

Es personīgi nezinu neko par Sintija auto vai Krown vai jebkādu citu piedāvājumu, tāpēc ieteikt ir grūti!
Ja apstrādā ar eļļu (to dara Krown, nezinu, ko dara Sintija auto), tad par vēlu nav, jo eļļa ūdini izspiedīs, kā arī šobrīd tā eļļa būs nedaudz biezāka (dēļ zemās temperatūras) un mazāk tecēs ārā, ja apstrādāsi vasarā, tad pie +30 grādiem, Tev viss auto būs eļļas pleķos! No šī aspekta pat labāk ir apstrādāt rudenī un tad ielikt auto uz ziemošanu, lai eļļa tur lēnām ēdās konstrukcijā iekšā!
Tas, ka šobrīd uz ielām ir sāls, tas ir fakts, bet viņa nav tik daudz un ja izbraukā pa peļķēm pēc kārtīga lietus, tad sāls tur būs maz, auto apskalosi.
Turklāt, sāls īpašība tāda, ka izkalstot tā veido pietiekoši noturīgus kristālus, līdz ar to, nevajag baigi sacerēties, ka pavasarī izbraucot 100km lietus laikā auto būs tīrs no sāls! Ja sāls ir iekšējās konstrukcijās, tad ārā viņa iznāks tikai atdaloties kopā ar caurrūsējušu metāla gabalu! :D

15. Novembris 2017, 09:03

Te var būt tikai viens šķērslis, lai pūstu auto ar eļļu! Ja tuvākajā laikā gribi to metināt vai kā citādi strādāt pie virsbūves, tad meistars stipri lamāsies, ja atdzīsi viņam ar eļļu nopūstu auto! :crazy:
Publicēt atbildi