Publicēt atbildi

w140 S500 ķēdes maiņa

08. Jūlijs 2014, 12:36

Sen jau parādījās neliela skaņa no ķēdes. Ir 350t km nobraukums un droši vien vajadzētu to nomainīt. Bet cik es zinu ir divi varianti - mainīt tika ķēdi un mainīt visu nepieciešamo (ķēde, spriegotāji, blīves u.t.t.). Protams servisā piedāvāja otro variantu izjaucot un skatoties ko ir jāmaina. Teica, ka ja mainīt tika ķēdi tad tas ir variants "uz pārdošanu" lai nobrauktu vēl kādi 10K kilometru.

Izmaksas būs sākot ar 1000 EUR (500 darbs, 500 detaļas). Ja zvaigznes būs jāmaina, tad vel jārēķina klāt.

Ko jūs ieteiktu darīt? Tā jau dzinējs labi strādā, tika eļļas noplūde (to arī būs jāatrisina) kaut kur ir - 3-4 litri 10.000 km laikā atstāju uz asfalta.

Re: w140 S500 ķēdes maiņa

08. Jūlijs 2014, 13:04

Servisam taisnība — jaunu ķēdi likt uz veciem mehānismiem var tikai pārdošanai.

08. Jūlijs 2014, 13:53

Attiecībā uz eļļas noplūdēm, tad skaties vai šie litri, ko uzrādīji ir noplūde vai arī motors kādu daļu no tās eļļas noēd. Ja noplūdes, tad skaties no kurienes, ja jāmaina galvas blīves, tad jau tā vai tā tas motors būs pa pusei izjaukts.
Mainīt tikai ķēdi nav prāta darbs. Papildus ir jāmaina vadīklas, slīvirsmas, kas relatīvi nav dārgas. Starpzobrati mēdz būt arī labā stāvoklī, bet tas jāskatās uz vietas. Obligāti jāmaina apakšējais kloķvārpstas zobrats, jo neskatoties uz to, ka viņš ir vislabāk apeļļots, tomēr viņš noskrien visvairāk. Principā 2 reizes vairāk kā sadales vārpstu zobrati. Problēma ar to zobratu ir tā, ka lai to nomainītu ir jāceļ ārā motors, ko ļoti negribas darīt servisniekiem. Kā rezultātā, ja darīsi to lietu servisā, es noteikti prasītu servisniekiem iesniegt visas nomainītās detaļas, lai tiešām pārliecinātos, kas ir nomainīts.

08. Jūlijs 2014, 13:57

Es uzskatu ka jāmaina viss kas nepieciešams un pienākas pie ķēdes maiņas pat tad ja ir doma pārdot, jo .....tu taču gribēsi kaut ko pirkt vietā un citu auto ar tādu pašu šaizi negribēsies?
Ja pats darīsi normāli, tad ari Tev nāks atpakaļ tas pats!
Sāksim taču beidzot normali-pareizi domāt un rīkoties.
:alus:

08. Jūlijs 2014, 16:21

Paldies par atbildem!

08. Jūlijs 2014, 20:15

Vēl viena lieta, kas saistīta ar šo gadu auto. Pie šāda remonta (motora jaukšanas), būs jāaiztiek arī vadi. Aiztiekot vadus drups izolācija, kā rezultātā vēlāk sākas problēmas ar elektroniku. :)

17. Jūlijs 2014, 19:17

Ingemar rakstīja:Sen jau parādījās neliela skaņa no ķēdes. Ir 350t km nobraukums un droši vien vajadzētu to nomainīt. Bet cik es zinu ir divi varianti - mainīt tika ķēdi un mainīt visu nepieciešamo (ķēde, spriegotāji, blīves u.t.t.). Protams servisā piedāvāja otro variantu izjaucot un skatoties ko ir jāmaina. Teica, ka ja mainīt tika ķēdi tad tas ir variants "uz pārdošanu" lai nobrauktu vēl kādi 10K kilometru.

Izmaksas būs sākot ar 1000 EUR (500 darbs, 500 detaļas). Ja zvaigznes būs jāmaina, tad vel jārēķina klāt.

Ko jūs ieteiktu darīt? Tā jau dzinējs labi strādā, tika eļļas noplūde (to arī būs jāatrisina) kaut kur ir - 3-4 litri 10.000 km laikā atstāju uz asfalta.

Obligāti mainīt : ķēde spriegotājus utt. Ķēdi ņēmt OEM tikai vai Ivis.
Ja motora provodka būs jāmaina 100% tā ir sadrupusi, tad jāmaina būs karteru gāzes trubiņas, blīves utt.
Man pēc pieredzes škiet ka šo summu var rēķināt droši reiz 2 vai 3.
Un ja taisa tad taisa kārtīgi.

24. Augusts 2014, 19:17

vispār jautajums, cik biezi jamaina ķēde, vieni saka ka ik pēc 100k kilometriem, citi atkal saka ka pēc 200k km.. ka tur īsti ir? :)

24. Augusts 2014, 20:17

Teorētiski vispār nav jāmaina, bet parasti maina kad sāk grabēt.

25. Augusts 2014, 14:47

Tieši par w140 v8 dzinejiem esmu dzirdējis, ka ir jamaina, jo ir bijuši gadījumi, kad nekas negrab, bet tik un tā tas pasakums beidzas bēdīgi... Negribu ticēt, ka dzinēja pievadmehānismiem dod mūža garantiju..
Publicēt atbildi