Switch to full style
Publicēt atbildi

turbīnas defekts

27. Marts 2015, 16:37

Jautājums speciālistiem!

Iskatās, ka iespējams būs garš strīds ar autoservisu pēc turbīnas maiņas.
Respektīvi - turbīna tika nomainīta, bet iespējams netika novērsti celoņi kas to sabeidza. Labākajā gadījumā būs jaunās turbīnas defekts, ja tā tad piegādātājs solijās dot jaunu. Tikai laimīgas sagadīšanās pēc, šoreiz, defektu es pats pamanīju laicīgi un pagaidām viss vēl darbojas, bet defekti ir. Sestdien jābrauc pie turbīnu vīriem rādīt mašīnu un runāties, tāpēc gribētu sagatavoties ar info.

Subjekts: dīzeļmotors ar turbīnu.

Kādi var būt iesmesli eļļas klātbūtnei trubā no turbīnas uz ieplūdes kolektoru? (uzskaitīt iespējamos)

Jāzin, lai nesāk spraust batonus!

Re: turbīnas defekts

27. Marts 2015, 17:09

Cik es esmu saskāries ar šo lietu (baigi daudz gan saskāries neesmu), tad normāli strādājošai turbīnai ieplūdes kolektorā nedaudz, bet slapš ar eļļu būs. Nezinu vai jaunai turbīnai būtu tā jābūt.
Galvenokārt šī lieta ir saistīta ar to, ka turbīnas vārpstas eļļo ar eļļu no maģistrāles, kura ir zem spiediena, vidēji varētu būt līdz pat 8 bāri spiediens (līdz ar to, eļļa diezgan stipri mēģina izspraukties ārā). Kā arī pirms turbīnas ir retinājums, kurš var būt arī pie turbīnas vārpstas, līdz ar to šis rertinājums sūc eļļu ārā. Nu un ja vārpstas blīvējums starp eļļas kanālu un ieplūdes traktu ir tāds kāds ir, tad eļļu nedaudz piešpricēt ieplūdes kolektorā var. It īpaši, ja tā ir restaurētā turbīna, kur "meistari" īpaši neaizraujas ar detaļu precizitātes piedzīšanu līdz mikroniem.
Parasti strādājošai turbīnai, ja ir slapjums ieplūdes kolektorā, bet eļļu reāli neēd, tad uz to piever acis. Atkal nezinu vai tas pats attiecas uz jaunu vai restaurētu turbīnu. :hvz:

27. Marts 2015, 19:01

Jebkura turbīna, arī jauna, nedaudz eļļu dzen. Grūti pateikt cik Tev tur ir un vai nav par daudz, bet esmu mainījis pret pilnīgi jaunu (ne restaurētu), visu sistēmu pirms tam kārtīgi izmazgājis, tomēr, pēc kāda laika tāpat ņedaudz eļļa ir gan gaisa caurulēs, gan ieplūdes kolektorā.

27. Marts 2015, 21:51

Ellja tur ir tik daudz, ka degot smird arii salonaa un iepluudes trubu savienojumu vietaas tek aaraa. Ja pie nonjemtas iepluudes trubas pieliek roku un uzgaazee tad kjepa visa ar eljlju.

27. Marts 2015, 21:55

Varbūt intercoooleriii ir eļļa palikusi?

27. Marts 2015, 22:03

Zuud arii no kartera. ja buutu tikai vecaa, tad no kartera nezustu. Jautaajums it vai no kk citurienes tur eljlja var nokljuut iznjemot kaa caur turbiinu?
Publicēt atbildi