04. Novembris 2014, 17:10
Sveiki! Interesē aizmugurējo pneimobalonu nomaiņa uz parastajām atsperēm w251 (w164) kuzovam. Ārzemju forumos tauta raksta, ka maina elementāri. Gribētu uzzināt, vai Rīgā ar to kāds nodarbojas? Var mainīt tikai balonus, vai amortizatorus arī jāmaina? Kur lai pēc tam liek noņemto pneimosistēmu ar baloniem, kompresoriem u.t.t...? Var pārdot vai nē?
Paldies!
04. Novembris 2014, 17:17
1) Jāmaina gan atsperes, gan amortizatorus.
2) Latvijā pēc šādas pārbūves vairs nevar iziet tehnisko apskati, ja pieķer. Senāk varēja, tagad kļūst stingrāki. Piemēram, Vito ir no rūpnīcas abas versijas, bet atsperes ir tikai kravas busiem, ne pasažieru. Teorētiski virsbūves vienādas, praktiski vajag pārbūves dokumentāciju. Tā ka pirms sāc, uzzini, vai nesanāks pārsteigumi apskatē. Un viņiem ir vienalga, ka 3 gadus jau esi izgājis ar pārbūvētu, ceturtajā var piekasīties.
04. Novembris 2014, 17:26
Mizx rakstīja:1) Jāmaina gan atsperes, gan amortizatorus.
2) Latvijā pēc šādas pārbūves vairs nevar iziet tehnisko apskati, ja pieķer. Senāk varēja, tagad kļūst stingrāki. Piemēram, Vito ir no rūpnīcas abas versijas, bet atsperes ir tikai kravas busiem, ne pasažieru. Teorētiski virsbūves vienādas, praktiski vajag pārbūves dokumentāciju. Tā ka pirms sāc, uzzini, vai nesanāks pārsteigumi apskatē. Un viņiem ir vienalga, ka 3 gadus jau esi izgājis ar pārbūvētu, ceturtajā var piekasīties.
W251 ir rūpnieciski paredzētas atsperes visā piekarē, bet, ja nemaldos, tikai R280 modelim. Ārzemēs (Asv, Kanādā, Krievijā) tauta pārtaisa, jo detaļas ir oriģinālas. Par problēmām pie TA neviens neko neminēja...
04. Novembris 2014, 17:37
04. Novembris 2014, 17:38
|
Šo ierakstu izdzēsa
Jamaly - 04. Novembris 2014, 17:38.
|
04. Novembris 2014, 17:42
Un... cik es sapratu, viņi maina tikai balonus... amīši paliek vecie...?!
04. Novembris 2014, 17:43
Vēlreiz saku — ja tieši tādam modelim tieši tā rūpnīcā nav likts, pie mums ar TA var rasties problēmas. Latvijas TA ir ļoti strikti. Dari kā zini, es tikai brīdinu, lai pēc pāris gadiem šeit nav jautājums ko darīt, ka TA nelaiž cauri. ASV faktiski neeksistē tehniskās apskates, pārbauda pārsvarā atgāzes un viss, Krievijā arī valda patvaļa, Vācijā uzmanību pievērš citām lietām, kam mums varbūt nepievērš. Es tikai par Vito lietotāju bēdīgo pieredzi ar šādām pārbūvēm Latvijā.
04. Novembris 2014, 17:50
Mizx rakstīja:Vēlreiz saku — ja tieši tādam modelim tieši tā rūpnīcā nav likts, pie mums ar TA var rasties problēmas. Latvijas TA ir ļoti strikti. Dari kā zini, es tikai brīdinu, lai pēc pāris gadiem šeit nav jautājums ko darīt, ka TA nelaiž cauri. ASV faktiski neeksistē tehniskās apskates, pārbauda pārsvarā atgāzes un viss, Krievijā arī valda patvaļa, Vācijā uzmanību pievērš citām lietām, kam mums varbūt nepievērš. Es tikai par Vito lietotāju bēdīgo pieredzi ar šādām pārbūvēm Latvijā.
Paldies! Kur var uzzināt par TA? CSDD vai kur citur?
04. Novembris 2014, 17:54
Pats atradu... paldies!
Transportlīdzekļu pārbūve
Transportlīdzekļu pārbūve ir izmaiņu veikšana transportlīdzekļa konstrukcijā (transportlīdzekļa agregātu (arī virsbūves), iekārtu, sistēmu, ierīču, mehānismu, mezglu, detaļu vai papildu aprīkojuma uzstādīšana, izmaiņa, nomaiņa vai demontāža, kura rezultātā mainās transportlīdzekļa uzskaites tehniskie dati vai transportlīdzekļa konstruktīvie parametri.Lai pārbūve būtu oficiāla, tai jāveic tehniskā ekspertīze. Tehnisko ekspertīzi pēc pārbūves var veikt jebkurā transportlīdzekļa kategorijai atbilstošā tehniskās apskates stacijā neatkarīgi no tā reģistrācijas vietas.
04. Novembris 2014, 18:11
Jā, tikai es norādīju, ka šo darīs tehniskā apskate, bet viņi prasīs dokumentāciju. Tāpēc labāk piezvani uz CSDD un pakonsultējies par konkrēto risinājumu, tajā pārbūvju nodaļā ir ļoti atsaucīgi darbinieki! Galvenais parunāties ar izpratni, nevis mēģināt uzspiest savu viedokli un argumentus, ka "citur dara". Domāju, ka viņi pat zinās ieteikt, kur gatavo pārbūvju dokumentāciju, pie kā iet, lai TA nerastos problēmas.