Switch to full style
Publicēt atbildi

G500 (w463) amortizatori

12. Oktobris 2015, 16:01

Ir pienācis laiks mainīt G500 aizmugurējos amortizatorus.
OEM tam ražo Bilstein un to cena ir vairāk kā 3x lielāka nekā alternatīvam variantam no KONI.

Vai tiešām Bilstein būs vairāk kā 3x labāki nekā KONI?
Vai ir vērts taupīt naudu un izvēlēties KONI, vai tomēr palikt pie OEM piedāvātajiem Bilstein?

Re: G500 (w463) amortizatori

12. Oktobris 2015, 16:31

Gross auto piedāvā Bilstein amortizatorus. No cilvēkiem dzirdēts, ka Bilstein tiešām kalpo labāk par Koni, Boge, un pārējiem brendu amortizatoriem.
Ir Bilstein amortizatora kods?

12. Oktobris 2015, 16:37

Man ir OEM nr. 0043260100

12. Oktobris 2015, 16:44

Gross auto man neko nepiedāvāja, eparts.lv izmeta Bilstein kodu 24-017282, maksā kaut ko ap 120euro gabalā. Oriģinālais tai pašā epartā ap 290euro.

12. Oktobris 2015, 18:06

Citos forumos runā, ka Bilstein ar Bilstein firmas zīmi arī vairs nekam nederot, ja ņemot parastos. Ja pa dārgo dzeltenos (sportiskāki vai kas tāds), tad ir OK. Problēma ar amortizatoriem pēdējā laikā tā, ka tos ražo nez kādā pasaules nomalē un tie arī kalpo uz rokas pirkstiem skaitāmus gadus. Piemēram, man uzlika jaunus un tie jau jauni čīkstēja. Muļķīgi, ka bija vēl citas lietas jāpielabo, domāju, ka problēma nav amortizatoros, bet citur, tagad braucu un bedrēs čīkstu. Tepat vienam forumā bija tā pati problēma, arī nomainīja amortizatorus tikai tāpēc, ka tie radīja troksni, kaut kalpot kalpoja. Patiesībā es pat nezinu, kādus tagad pats izvēlētos neoriģinālos. It kā paliku pie domas par Bilstein dzeltenajiem, kas gan ir pilnīgi vienā cenā ar pēc VIN koda piedāvātajiem OEM (man vienkārši nav zināms, kādus amortizatorus savulaik tur Brabus uzlicis, ja ir kaut ko mainījis Classic versijai paredzēto vietā, atsperes Brabusam citas). Nebrīnītos arī par to, ka OEM "Bilsteini" drīzāk būtu šī pakāpi augstākā, nevis lētā sērija.

Kas tad pateica, ka amortizatori jāmaina? Iztecēja? TA patīk labus G-klases amortizatorus pasludināt par beigtiem. Drošākais laikam tomēr aizbraukt uz stendu un nomērīt, vai tie tiešām pagalam.

12. Oktobris 2015, 18:14

Pagaidām pats tā esmu secinājis pēc tā, ka viens ir pilnīgi slapjš, savukārt, iebraucot bedrē, sajūtas liecina, ka arī ir problēmas ar amortizatoriem, jo sajūtas, ka brauktu ar koka ratiem :D

12. Oktobris 2015, 18:27

Ja slapjš, tad tur vairs nav ko testēt. Krievijas G-klašu kluba lapā droši vien vajadzētu būt vislabākajai informācijai, ko likt, viņiem jau arī ceļi nav nekādi labie. Uztaisīt sarakstiņu ar variantiem un cenām, tad izdomāt. Lai nesanāk kā mums te dažiem — jauni amortizatori, bet ar skaņu efektiem. Pats nemaz nezinu jāpriecājas vai ne, ka vēl nav saplīsuši, jo gribas klusumu, bet labus mainīt arī žēl, kaut ko tomēr maksā un ir labākas lietas, kur naudu tērēt. Čīkst jau 50000 km.

12. Oktobris 2015, 19:01

eparts.lv nebiju skatījies, apskatījos, ievadot OEM numuru, man piedāvā jau apzināto Koni un arī tavu pieminēto Bilstein. Cena par Bilstein gan tiek rādīta 138,25 eur. Kur tu eparts.lv redzēji Bilstein par 120 eur/gab.? Oriģinālos man vispār eparts.lv nepiedāvā. Kur tu tos atradi?

Kas ir ar autospares.lv - kāpēc vairs OEM detaļām nerāda cenas?

benzman rakstīja:Gross auto man neko nepiedāvāja, eparts.lv izmeta Bilstein kodu 24-017282, maksā kaut ko ap 120euro gabalā. Oriģinālais tai pašā epartā ap 290euro.

12. Oktobris 2015, 19:11

autospares.lv kodam pieliec priekšā burtu A 0043260100

Tas pats attiecas arī uz eparts.lv, ja grib OEM cenu.
https://www.eparts.lv/catalog/#tab:3/part_number:A0043260100/type:10

http://www.autospares.lv/search.html?search=atrast&article=A0043260100&term=0&sort___search_results_by=final_price&chk_smode=on&smode=A

12. Oktobris 2015, 19:39

E-parts es skatos caur paziņu, kas ir reģistrēts lietotājs, tāpēc cenas nedadz zemākas.
Ļoti iespējams, ka Bilstein amortizators Bilstein iepakojumā ir pavisam cita parece, kas Bilstein amortizators MB iepakojumā. Tas principā ir novērojams visiem ražotājiem.
Publicēt atbildi